Mobile menu

The good, the bad and... the ugly
Thread poster: Eno Damo
Eno Damo  Identity Verified
Local time: 00:28
English to Albanian
+ ...
Apr 22, 2003

Të nderuar kolegë:Shpresoj t’ia kaloni mirë. Po e nis këtë diskutim nga një përvojë mjaft interesante që pata pak më parë këtë mbrëmje. Një firmë në Turqi më kontaktoi për një pune redaktimi fare të vogël, vetëm 250 fjalë. Unë e pranova dhe iu ofrova një tarifë të arsyeshme, siç bëj pothuajse gjithnjë. Ata m’u përgjigjën nëse unë mund t’a ulja pak tarifën dhe unë pranova. Në fakt pata një parandjenjë për t’a refuzuar menjëherë, duke qënë se nuk më kishin dërguar as numër telefoni apo informacion tjetër kontakti, por nuk e bëra. Përgjigja ime sikur u hapi oreksin dhe kërkuan një zbritje tjetër. Fillimisht mendova t’u thosha “se mos e doli t’a bëj falas”, por më pas thjesht u shkrova se tarifa që po kërkonin ishte thjesht e PAPRANUESHME, kështu që duhet të gjenin dikë tjetër.Jam i sigurtë se shumë, në mos të gjithë prej jush duhet të keni përvoja të tilla të papëlqyeshme, ato që më pëlqen t’i quaj “the ugly” të profesionit tonë. Pse të mos i ndajmë me njëri-tjetrin, përvojat dhe reagimet? Në lidhje me “the bad” mund të përmend një rast kur Polylingua, një firmë famëkeqe në Republikën Çeke, doli tamam firmë piramidale duke mashtruar mbi 50 përkthyes nga e gjithë bota, përfshirë edhe të nënshkruarin. Po kështu edhe një firmë lituaneze, Aidai ir Partneriai, e cila që prej një muaji thjesht nuk u përgjigjet mesazheve të mia pothuajse të përditshme.Nga ana tjetër janë edhe të mirët, “the good”, ku mund të përmend një firmë malajzeze, e cila më pagoi një shumë të madhe, madje edhe parapagim e pjesën tjetër në kohë dhe po kështu një firmë polake që më parapagoi 1/3 dhe më pas shpresoj të më dërgojnë në kohë pjesën e mbetur.Gjithë të mirat dhe le të ndajmë përvojat tona, të mira, të këqija dhe… të shëmtuaraEnoDirect link Reply with quote
 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 00:28
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
Moti i mirë duket që në mëngjes... Apr 22, 2003

thotë një shprehje popullore.

Shpesh ndodh kështu dhe me kompanitë e përkthimit. Kompanitë e mira duken që në fillim. Unë nuk u besoj shumë atyre kompanive që kërkojnë \"sample translation\" të gjata (mbi 150 fjalë), apo fillojnë të diskutojnë çmimet nga 2-3 herë. Shpeshherë, ata që kërkojnë \"sample translation\", e bëjnë këtë me të gjithë përkthyesit që ofrojnë shërbimin e tyre, dhe kështu e mbarojnë të tërë materialin e përkthimit pa paguar asnjë përkthyes. Kuptohet që këto lloj kompanish nuk e vrasin shumë mendjen për cilësinë e përkthimit që marrin, (edhe pse ndryshon dora e përkthimit dhe se përkthyesë të ndryshëm, që nuk janë të koordinuar mes tyre, përdorin terminologji të ndryshme). Atyre u intereson vetëm fitimi i tyre dhe kaq... Megjithatë, nuk mund t\'i fus të gjithë në një kallëp, ka edhe përjashtime.

Sidoqoftë, këto kohët e fundit unë po shoh pak e më pak prej këtyre kompanive joserioze dhe shpresoj që të mos t\'i shohim më ato

Gjithë të mirat,

Monika


Direct link Reply with quote
 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 00:28
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
Edhe diçka tjetër... Apr 23, 2003

Gjithashtu desha të shtoja se nëse kontaktoheni nëpërmjet ProZ.com nga ndonjë agjensi joserioze ose të dyshimtë, ju lutem më lajmëroni dhe më dërgoni të gjitha informatat që keni për atë rast. Ju faleminderit.

MonikaDirect link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


The good, the bad and... the ugly

Advanced search


SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs