Off topic: Jashtë teme (një njoftim tjetër i dhimbshëm)
Thread poster: Monika Coulson

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 08:51
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
Nov 4, 2002

Uroj së pari që të jeni mirë me shëndet. Po vë këtu një njoftim tjetër të dhimshëm për të njoftuar miqtë dhe dashamirësit e personit në fjalë.Z. Ramadan Sejdiu, 36 vjeç, me origjinë nga Prishtina, ndërroi jetë javën e kaluar në Arizona, SHBA, si rezultat i një aksidenti të rëndë automobilistik. Ka lënë pas 4 djem të vegjël, gruan, nënën, motra, vëllezër dhe plot të afërm të tjerë. Z. Sejdiu ishte inxhinier i zbukurimit të qytetit të Prishtinës dhe emigroi në SHBA më 1999 me gjithë familjen e tij, gruan dhe 4 fëmijët. Më pas u kthye në Kosovë dhe jetoi aty për një farë kohe. U kthye në Arizona më pak se dy muaj të shkuar, pa familje këtë rradhë, me shpresë të stabilizohej vetë dhe pastaj të tërhiqte dhe fëmijët e gruan. Por aksidenti i javës së shkuar i ndërpreu planet dhe jetën e tij.Z. Sejdiu nuk ishte anëtar i ProZ.com, por kishte plot miq e dashamirës në këtë komunitet, prandaj e vura këtu këtë njoftim.Gjithashtu, fëmijët, gruaja dhe nëna e tij kanë dëshirë që trupi i të ndjerit të kthehet në vendlindjen e tij. Z. Sejdiu ende nuk kishte gjetur punë në Arizona, kështu që nuk kishte mundur të kursente ndonjë para. Një grup shqiptarësh që e kanë marrë vesh këtë tragjedi kanë vendosur dhe po mbledhin para për të dërguar kufomën në Prishtinë, si dhe për të ndihmuar jetimët e tij të vegjël. Siç mund ta dini, shpenzimet e transportimit të një kufome janë jashtëzakonisht të mëdha, (mund të shkojnë nga $8,000-17,000) prandaj nëse keni mundësi mund të jepni ndonjë dhurim (qoftë edhe simbolik) për të ndihmuar këtë familje gjatë kësaj tragjedie të rëndë dhe sidomos për të ndihmuar që trupi i tij i pajetë të kthehet tek fëmijët, gruaja dhe nëna e tij.Nëse keni mundësi për ta bërë këtë, ju lutem mund t\'i fusni kontributet tuaja në llogarinë bankare që është hapur për këtë qëllim në: Bank of America, numri i llogarisë është: 004652876015. Gjithashtu mund të kontaktoni presidentin e klubit shqiptar Sofra në Arizona, në numrin e telefonit 1(602) 413-4647 ose zotin Hajrulla Hajra në numrin e telefonit 1(602) 564-0253. Zoti jua shpërbleftë me të mira.

Me dhimbje,

Monika

4 nëntor 2002

[ This Message was edited by: on 2002-11-05 17:38 ]


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Jashtë teme (një njoftim tjetër i dhimbshëm)

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums