| User | Thread poster: Hynek Palatin Jeronýmovy dny 2010 |
Hynek Palatin Czech Republic Local time: 04:12
 Member (2003) English to Czech + ... |
5. a 6. listopadu 2010 proběhnou v Praze tradiční Jeronýmovy dny - již šestnáctý maraton seminářů, přednášek, prezentací a kulturních programů pro překladatele, tlumočníky, učitele a zájemce o cizí jazyky pořádaný Jednotou tlumočníků a překladatelů ve spolupráci s dalšími organizacemi. Vstup je zdarma.
Adresa: K-centrum, Senovážné náměstí 23, Praha 1
Program na pátek 5. listopadu
Program na sobotu 6. listopadu
Těším se na viděnou!
P.S. Omlouvám se za duplicitu - stejnojmenné vlákno kolegy Čondáka se objevilo právě ve chvíli, kdy jsem dopsal tento příspěvek.
[Edited at 2010-11-04 13:53 GMT] | | | |
 Member (2003) English to Czech + ... TOPIC STARTER | | Bezplatné terminologické zdroje a nástroje | Nov 4, 2010 |
Pokud jste neměli možnost zúčastnit se říjnové konference ProZ v Praze, tak vás s Markem Buchtelem zveme na naši společnou přednášku Bezplatné terminologické zdroje a nástroje.
V této prakticky zaměřené přednášce se seznámíte s několika významnými evropskými a světovými internetovými zdroji terminologie a dále se třemi zdarma dostupnými nástroji, které práci s terminologií usnadňují. Tyto nástroje vám umožní snadno a rychle vyhledávat termíny na Internetu, využívat gigantickou databázi překladů v mnoha jazykových kombinacích včetně češtiny a prohledávat glosáře, dvojjazyčné soubory a paměti z nástrojů CAT v jednotném prostředí, které zvýši vaši produktivitu.
Přednáška se koná v sobotu 6. listopadu od 12 hodin v místnosti 201. | | | |
Elizabeth Spacilova Czech Republic Local time: 04:12 Czech to English + ... |
Dobrý den,
na Jeronýma jsem šla na tuto přednášku -- ale sál již byl přeplněný a odešla jsem, protože z předsíně jsem nic neviděla ani nerozměla. Mohla bych Vás poprosit o zaslání obsahu přednášky?
S pozdravem
Elizabeth Spacilova | | | |
 Member (2003) English to Czech + ... TOPIC STARTER |
Elizabeth Spacilova wrote:
Mohla bych Vás poprosit o zaslání obsahu přednášky? |
|
Samozřejmě, pošlu vám e-mail.
Hynek Palatin | | | |
Jaroslav Suchánek Czech Republic Local time: 04:12
 Member (2005) English to Czech | | Nedá se to někam uložit? | Nov 7, 2010 |
Nazdar Hynku, mám také zájem, nedá se to uložit někde tady na ProZu, nebo do úschovny?
Díky předem!
Hynek Palatin wrote:
Elizabeth Spacilova wrote:
Mohla bych Vás poprosit o zaslání obsahu přednášky? |
|
Samozřejmě, pošlu vám e-mail.
Hynek Palatin
|
|
| | | |
 Member (2003) English to Czech + ... TOPIC STARTER | | Materiály k přednášce | Nov 7, 2010 |
Jaroslav Suchánek wrote:
Nazdar Hynku, mám také zájem, nedá se to uložit někde tady na ProZu, nebo do úschovny?
Díky předem! |
|
Jardo, i tobě posílám e-mail.
Ohledně dostupnosti materiálů sem ještě napíšu.
Hynek | | | |
Jana Dolezalova Italy Local time: 04:12 French to Czech + ... |
Milý Hynku,
letošních Jeronýmových dnů jsem se nemohla zúčastnit a velmi mě těší, že je možné aspoň část programu získat u Vás, mohl byste mi, prosím, také zaslat Vaši přednášku? Mockrát Vám děkuji, Jana | | | |
Arol Czech Republic Local time: 04:12 English to German + ... | | Také prosím ... | Nov 9, 2010 |
... o zaslání Vaší a páně Buchtelovy přednášky.
Děkuji a zdravím.
Antonín Rozkopal | | | |
Vera Trapani Italy Local time: 04:12 Italian to Czech | | Připojuji se k prosbě | Nov 9, 2010 |
Vážený pane Hynku,
I já bych měla zájem o Vaši přednášku.
Předem děkuji.
Věra | | | |
 Member (2003) English to Czech + ... TOPIC STARTER | |
There is no moderator assigned specifically to this forum.