ProZ.com global directory of translation services
 The translation workplace
Ideas

User
Thread poster: seraalice
Sazby

seraalice  Identity Verified
Czech Republic
Local time: 04:12
Member (2007)
English to Czech
+ ...
Nov 5, 2010

Dobrý den,

o nízkých sazbách zde bylo řečeno již mnoho. Možná je naprosto zbytečné se k tomu jakkoliv vyjadřovat, ale bohužel mi to nedá.... Včera jsem narazila na stránky překladatele, který nabízí překlad 1NS za cenu Kč 100,-, což mě opravdu drobet vyvedlo z míry. Je vůbec možné za tuto cenu překládat?! Jak si může někdo dovolit toto nabízet! Ze strany agentur se to dá ještě vcelku pochopit, ale ze strany překladatele to chápu jako nekalou obchodní praktiku nebo snad "hloupost"?

Zajímalo by mě, zda to vnímáte stejně nebo jsem snad zaspala dobu?

Direct link Reply with quote

Stanislav Pokorny  Identity Verified
Czech Republic
Local time: 04:12
Member (2009)
English to Czech
+ ...
Asi jen přivýdělek Nov 6, 2010

seraalice wrote:

Dobrý den,

o nízkých sazbách zde bylo řečeno již mnoho. Možná je naprosto zbytečné se k tomu jakkoliv vyjadřovat, ale bohužel mi to nedá.... Včera jsem narazila na stránky překladatele, který nabízí překlad 1NS za cenu Kč 100,-, což mě opravdu drobet vyvedlo z míry. Je vůbec možné za tuto cenu překládat?! Jak si může někdo dovolit toto nabízet! Ze strany agentur se to dá ještě vcelku pochopit, ale ze strany překladatele to chápu jako nekalou obchodní praktiku nebo snad "hloupost"?

Zajímalo by mě, zda to vnímáte stejně nebo jsem snad zaspala dobu?

Zřejmě to bude člověk, který se překladatelstvím neživí. Nekalá praktika to rozhodně není, ale z takové konkurence bych neměl obavy.

Direct link Reply with quote

There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Sazby

Déjà Vu X2
Enjoy 20% off!

DVX2 Professional is the most popular version of Déjà Vu X2 and with good reason. Fast and flexible, Déjà Vu X2 Professional combines Atril’s Intelligent Quality technology with an array of powerful, customisable productivity and quality assurance

More info »
Wordfast Pro 3.0
Changing the face of translation memory

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro 3.0 through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »