ProZ.com global directory of translation services
 The translation workplace
Ideas

User
Thread poster: Filip Koky
Vyplatí se nákup SDL Multiterm Extractu?

Filip Koky
Czech Republic
Local time: 04:21
Member (2008)
Polish to Czech
May 25, 2011

Zdravím všechny,

chtěl bych se zeptat, zda někdo z vás využívá jako freelancer program SDL Multiterm Extract. Má smysl si ho kupovat? Uvažuji o nákupu a zajímal by mě váš názor, případně zkušenosti.

Direct link Reply with quote

Marek Buchtel  Identity Verified
Czech Republic
Member (2005)
English to Czech
+ ...
Nepoužívám May 25, 2011

Ahoj,

já ho nepoužívám, zatím jsem nepocítil potřebu ho kupovat.
To samozřejmě neznamená, že nemůže být pro freelancera užitečný

Marek

Milan Condak
Czech Republic
Member (2005)
English to Czech
Používám bezplatné nástroje Sep 9, 2011

Filip Koky wrote:

Zdravím všechny,

chtěl bych se zeptat, zda někdo z vás využívá jako freelancer program SDL Multiterm Extract. Má smysl si ho kupovat? Uvažuji o nákupu a zajímal by mě váš názor, případně zkušenosti.

Udělal jsem prezentaci extrakce polsko-české terminologie z bitextu pomocí slovního extrahovače Lexterm.
Na první stránce jsem uvedl publikované ceny a výhody a nevýhody komerčních a bezplatných nástrojů (podle mého skromného názoru).

Pokud jazyky používají několikaslovní fráze, které se v různých jazycích překládají různým způsobem, stačí mi používat bezplatný nástroj. Uvedl jsem pro ukázku několik idiomatických polských vazeb z textu EU.

Komerční nástroj možná pracuje s většími datovými soubory.

Milan

There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »

Vyplatí se nákup SDL Multiterm Extractu?

Fluency Translation Suite 2011
Translate Up To 50% Faster with Fluency

Start and finish your translations faster than ever with Fluency Translation Suite 2011. TMs, Terminology, and Online Resources are all fully integrated and only a click away. Download a free trial today!

More info »
Wordfast Pro 3.0
Changing the face of translation memory

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro 3.0 through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »