Mobile menu

Spørgsmål til lidt af hvert i forbindelse med drift af oversættervirksomhed i DK
Thread poster: Dittebd

Dittebd
Germany
Local time: 05:41
Member (2013)
German to Danish
+ ...
Mar 20

Hej derude,

jeg står for at skulle flytte hjem til Danmark efter 13 år i Tyskland, og skal i den forbindelse finde ud af hvordan jeg bedst muligt kører min oversættervirksomhed videre. Særligt med henblik på betalingsmodtagelse, som lader til at være en dyr fornøjelse når først der kommer forskellige valutaenheder ind i billedet. De fleste af mine kunder betaler i euro, og jeg betaler derfor ingen gebyrer for at modtage betalingerne her i Tyskland. Jeg kan til gengæld se at de danske banker tager op til 40 kr per indbetaling i fremmed valuta, det kan jo virkelig blive en dyr fornøjelse! (og giver jo slet ingen mening ved små regninger)

Hvad gør I andre? I modtager vel også mange betalinger i euro/pund/dollars kan jeg tænke mig? Er det måske billigere at have en konto i det land, som man modtager flest betalinger fra, og så bare overføre en gang om måneden til Danmark? (jeg har jo min tyske konto som jeg i teorien bare kunne fortsætte med at bruge som forretningskonto). Eller er det en ide med en eurokonto i DK? Eller er nogen af bankerne til at forhandle med ang. de gebyrer? Eller måske PayPal til små beløb?

Hvilken virksomhedsform kan I desuden anbefale? Her kører jeg bare enkeltmandsvirksomhed med momsnummer, det er fuldstændig ukompliceret. Kan dog se at der er mange forskellige muligheder i DK, f.eks. både "personligt ejet mindre virksomhed" og "enkeltmandsvirksomhed", nogen anbefalinger?

Kort sagt er jeg taknemmelig for alle tips. Efter 13 år i udlandet må jeg bare sande, at jeg står lidt på bar bund hvad angår temmelig mange aspekter i mit hjemland - sær fornemmelse!

Mange hilsner,
Dite


Direct link Reply with quote
 

Henriette Saffron  Identity Verified
Denmark
Local time: 05:41
Member (2013)
English to Danish
+ ...
Gebyrgribben lever og har det godt i Danmark Mar 20

Jeg har en erhvervskonto hos PayPal, som jeg bruger til de fleste indbetalinger fra EU og USA. Vekselkursen er lidt lavere end bankens, men jeg slipper for at betale vekselgebyr, og PayPal tager ikke gebyr for at overføre pengene til min konto.

Nogle kunder overfører direkte til min konto, hvilket kan koste op til 50 kr. i gebyr per indbetaling. De kunder får en samlet faktura en gang eller to om måneden.

Jeg valgte en enkeltmandsvirksomhed, da det virkede mest overskueligt. Inden opstart deltog jeg i et infomøde for iværksættere hos SKAT, hvor man fik at vide, hvad man måtte og skulle mht. til bogføring, moms og skat. De holder dem stadig: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=564

Held og lykke med det hele.


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Spørgsmål til lidt af hvert i forbindelse med drift af oversættervirksomhed i DK

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs