Mobile menu

Dragon Naturally Speaking 8.0 (Professional)
Thread poster: Anneken

Anneken
Local time: 20:47
French to Dutch
+ ...
Apr 18, 2006

Beste collega's,

Ik ben al een tijdje de kat uit de boom aan het kijken wat betreft spraakherkenning. Tal van collega's blijken relatief goede resultaten te boeken met Dragon Naturally Speaking 8.0 Professional. De Preferred versie is makkelijk te verkrijgen, maar ik wilde graag de Professional versie omdat deze heel wat meer mogelijkheden biedt op het vlak van macro's e.d. Nu blijkt deze niet zo makkelijk op de kop te tikken te zijn in België, aangezien deze niet via het internet besteld kan worden. Na lang zoeken heb ik via een erkend verdeler hier in de buurt eindelijk een offerte gekregen van 800 € excl btw + 25 € /uur voor de installatie, wat me toch erg veel lijkt, zeker in vergelijking met de preferred versie (ca. 200 € maximum) en met de Professional versie in de andere talen.

Zijn er in Nederland of Vlaanderen mensen die werken met de DNS 8.0 professional (die Nederlands ondersteunt)? Zo ja, hoe heb je deze versie op de kop getikt en hoeveel heb je ervoor betaald? Ben je tevreden over de resultaten?

Hartelijk dank voor jullie reacties!

Vriendelijke groet,

Ann


Direct link Reply with quote
 

Williamson  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 19:47
Flemish to English
+ ...
Preferred.... Apr 18, 2006

Je kan die €25 per uur uitsparen door zelf Dragon te installeren. Gewoon Setup.exe aanklikken.
Je moet sowieso een profiel opmaken van jouw stem en niet die van de installateur. Voor elke taal één profiel.
Anders herkent Dragon je stem niet. Het pakket bevat per taal ook een aantal teksten van een 10-tal bladzijden die je kan voorlezen, waarin naar ik vermoed, alle klanken van de desbetreffende taal verwerkt zijn.
Als de website van scansoft bekijkt, dan kan je daar lezen dat de meerwaarde van Professional t.o.v. preferred bestaat uit de herkenning van medische en gerechtelijke terminologie. Je kan in Dragon ook elektronische woordenlijsten invoeren met die terminologie.
Spaart 600 euro uit. Een avond een kwartaal een cursus VBA-macro's in avondonderwijs gaan volgen voor €40 euro spaart ook al wat uit.


[Edited at 2006-04-18 14:53]


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Dragon Naturally Speaking 8.0 (Professional)

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs