Mobile menu

Mobiel internet in Nederland zonder abonnement: wat is de beste deal?
Thread poster: Wolfgang Jörissen

Wolfgang Jörissen  Identity Verified
Belize
Member
Dutch to German
+ ...
Jan 17, 2008

Hallo allemaal!

Ik kom eens in de zoveel tijd naar Nederland en zou dan het liefst - net als hier - willen beschikken over een mobiele internetverbinding voor mijn palmtopje of eventueel mijn laptop, en liefst natuurlijk betaalbaar ook.

Nu weet ik wel dat ik met mijn Pools abonnement in Nederland ook gebruik kan maken van T-Mobile hotspots maar bijv. op de camping is dat geen optie. Roaming op het mobiele netwerk zal wel onbetaalbaar zijn en een Nederlands abonnement wil ik liever niet, daarvoor kom ik er te weinig. Ik stel verder geen grote eisen aan de snelheid, GPRS of EDGE voldoet in dit geval aan mijn eisen. UMTS zou natuurlijk mooi zijn.

In Duitsland gebruik ik Simyo voor een prijs van 0,24 EUR per MB, zonder dat ik ergens aan vastzit. In Nederland hoorde ik de laatste keer prijzen van maar liefst tig keer zo hoog. Is dit nog steeds zo of is daar inmiddels verandering ingekomen?

Wie weet raad?

Groetjes,
Wolfgang


Direct link Reply with quote
 
Margreet Logmans  Identity Verified
Netherlands
Local time: 13:37
English to Dutch
+ ...
Vreselijk duur Jan 17, 2008

Hallo Wolfgang,

ik heb in november eens geïnformeerd, en volgens mij is het nog steeds vreselijk duur. Voor zover ik weet, biedt Simyo in Nederland alleen telefonie, geen internet of e-mail. KPN wilde in november geen mobiele e-mailservice leveren zonder abonnement of koppelverkoop met een toestel, en internet kon ook alleen als je hun apparatuur erbij kocht.
www.simyo.nl
www.kpn.nl (zakelijk)

Mocht je iets betaalbaars tegenkomen, dan houd ik me aanbevolen....


Direct link Reply with quote
 
xxxNMR
France
Local time: 13:37
French to Dutch
+ ...
Ik ben ook geïnteresseerd Jan 17, 2008

Als er een oplossing is weet ik dat ook graag. Ik heb nog niets anders gevonden dan inbellen via een vaste lijn, totdat ik mijn moeder zover kon krijgen dat ze een ADSL-lijn liet aanleggen. (tot mijn grote verbazing moest er een man van KPN komen die de aansluiting met een schroevendraaier moest komen aanpassen! en dat moest ze nog betalen ook!). Tussen twee haakjes, veel campings en hotels beschikken een ADSL-aansluiting voor hun gasten.

Ook digitale tv in Nederland liep de afgelopen vakantie op een teleurstelling uit. Ik heb een USB-stekker waar ik hier 14 kanalen mee in mijn laptop krijg, in Nederland maar vier (Ned 1, 2 en 3 en TV West), de rest was allemaal gecodeerd. Loopt Nederland hier achter of wil men eerst een hoop decoders verkopen? Mijn kinderen krijgen er hier zelfs zo'n twintigtal met zo'n apparaatje waarmee ze in de auto een film kunnen bekijken en die een ingebouwde digitale tv-ontvanger heeft. Dit is dus een tip voor vakantiegangers.


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Mobiel internet in Nederland zonder abonnement: wat is de beste deal?

Advanced search


Across v6.3
Translation Toolkit and Sales Potential under One Roof

Apart from features that enable you to translate more efficiently, the new Across Translator Edition v6.3 comprises your crossMarket membership. The new online network for Across users assists you in exploring new sales potential and generating revenue.

More info »
SDL Trados Studio 2015 Freelance
The industry-leading translation software used by over 200,000 translators.

SDL Trados Studio helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs