| User | Thread poster: ypercube Ελληνικό λεξικό |
ypercube Greece Local time: 13:21 English to Greek + ... |
Έχω ψάξει στο Διαδίκτυο αλλά δεν βρήκα αυτό που ζητάω. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Για την ακρίβεια ζητάω Κατάλογο (λίστα) Ελληνικών λέξεων και όχι λεξικό (με ορισμούς). | | | |
Irene Koukia Greece Local time: 13:21
 Member (2008) German to Greek + ... | | Ετυμολογικό λεξικό; | Apr 6, 2010 |
Ετυμολογικό λεξικό ψάχνετε ή κάτι άλλο ειδικότερο, όπως πχ. Νομική ορολογία; | | | |
ypercube Greece Local time: 13:21 English to Greek + ... TOPIC STARTER |
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Μάλλον δεν ήμουν ακριβής στην περιγραφή μου.
Θέλω να βρώ μια λίστα με ελληνικές λέξεις, χωρίς ορισμούς, και όχι κάποιας ειδικής ορολογίας. Κάτι σαν:
αβάδιστα
αβγό
αβελτηρία
...
...
ωώδης
Χρειάζεται για να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο site οπότε ο περιορισμός μου είναι να είναι ελεύθερη. Αν για παράδειγμα, μπορούσα να πάρω την λίστα αυτούσια από το Word ή κάποιο άλλο λογισμικό, μάλλον θα είχα πρόβλημα. | | | |
Veronica Lupascu Netherlands Local time: 12:21
Member (2010) Greek to Romanian + ... |
Βρήκα αυτήν την λίστα κατά τύχη. Ελπίζω να την θέλετε ακόμα
λίστα
[Edited at 2010-05-05 15:47 GMT] | | | |
ypercube Greece Local time: 13:21 English to Greek + ... TOPIC STARTER |
Ευχαριστώ πολύ. Αυτό ακριβώς που ζητούσα! | | | |
Epameinondas Soufleros Greece Local time: 13:21
 Member (2008) English to Greek + ... | | Διαδικτυακά σκουπίδια | May 26, 2010 |
Αυτές οι λίστες χρησιμοποιούνται για να "ξεγελούν" τις μηχανές αναζήτησης και να εμφανίζουν ιστοτόπους στα αποτελέσματα αναζήτησης ακόμη κι αν δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που ο χρήστης πραγματικά αναζητά. Πρόκειται για ιδιαιτέρως ανέντιμη και βλακώδη πρακτική. Αρκετά διαδικτυακά σκουπίδια υπάρχουν ήδη, δεν μάς χρειάζονται κι άλλα.
Αφού τιγκάραμε τον πραγματικό μας κόσμο με σκουπίδια, κάνουμε τα ίδια και στον ηλεκτρονικό μας κόσμο. Τι σου είναι ο άνθρωπος! | | | |
ypercube Greece Local time: 13:21 English to Greek + ... TOPIC STARTER | |
Eleftherios Kritikakis United States Local time: 05:21
Member (2003) Greek to English + ... | | Έχεις απόλυτο δίκιο | May 27, 2010 |
Ο Επαμεινώνδας έχει δίκιο και θίγει ένα μεγάλο θέμα. Πόση ώρα περνάμε μπροστά σε φωσφορίζουσες οθόνες, διαβάζοντας πράγματα που δεν έχουν νόημα ή πραγματική γνώση.
Too much information, zero knowledge.
Αλλά σκεφτείτε και πόσα ανόητα emails λαμβάνετε κάθε μέρα ακόμα κι από πελάτες που έχουν όρεξη ν’ ανοίγουν κουβεντούλα προκειμένου να παζαρέψουν... 5 δολάρια στην τιμή, ή να επισπεύσουν μια προθεσμία, ή να δώσουν περίπλοκες και χρονοβόρες οδηγίες (λες κι έχουμε όρεξη να διαβάζουμε 2 ώρες emails κάθε μέρα).
Διότι υπάρχουν κι άλλου είδους σκουπίδια - είχα πει πριν από λίγο καιρό ότι άρχισα να απορρίπτω δουλειές με πολύ μικρά budget, ειδικά αυτές τις «μικρές» δουλειές για τις οποίες δεν αξίζει ούτε να στείλεις τιμολόγιο (κάτι 15 δολάρια κλπ) και οι οποίες γυροφέρνουν στο διαδίκτυο κάθε μέρα («hi, έχω μια δουλειά 300 λέξεις για 20 δολάρια») σαν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες (free radicals) στον οργανισμό. Από τότε που απλά τις σβήνω:
α) Μπορώ να συγκεντρωθώ πραγματικά στα μεγαλύτερα κι αξιόλογα έργα χωρίς να σκέφτομαι ότι «έχω να τελειώσω και 5 μικρές δουλειές μέχρι τα μεσάνυχτα».
β) Δεν χρειάζεται να παρακολουθώ τις πληρωμές εκατοντάδων τιμολογίων.
γ) Έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο και Σαββατοκύριακα για ένα σωρό πράγματα - από τυπική τακτοποίηση του γραφείου και του σπιτιού, έως ψυχαγωγία και μικρο-ταξίδια με το αυτοκίνητο.
δ) Απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση επειδή έμαθα να λέω πιο πολλά «όχι».
Σκεφτείτε και το «γιατί» εργαζόμαστε, όχι μόνο το «πώς». |  |  | | | | |