Mobile menu

√ļj munkaaj√°nlatok
Thread poster: Orsolya Mance

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 10:24
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Dec 7, 2004

Nem tudom mi a véleményetek az utolsó két angolról-magyarra munkaajánlatról, ami a "jobs" szekcióban megjelent.
Az utols√≥ "s√ľrgŇĎs" munk√°ra 0.03 USD-t aj√°nlottak szavank√©nt, az elŇĎzŇĎre adott aj√°nlatomra pedig (biztons√°gi elŇĎ√≠r√°sok ford√≠t√°sa) emailben azt a v√°laszt kaptam, hogy sajnos ŇĎk m√°r megtett√©k az aj√°nlatukat a megb√≠z√≥nak, √≠gy a 3800 szavas ford√≠t√°s√©rt max. 130 eur√≥t tudnak fizetni (√∂sszesen!). Amit nem √©rtek, az az, hogy ha a Proz.com-on hirdetnek, ahol 300+ ford√≠t√≥ adatai alapj√°n az angol-magyar ford√≠t√°s√©rt a minimum √°r 0.5-0.6 euro k√∂r√ľl van szavank√©nt, akkor hogy tudnak ilyen nevets√©ges √∂sszegek√©rt tisztess√©ges ford√≠t√≥t tal√°lni.
Tudom, hogy ennek a t√©m√°nak m√°r hosszabb a szak√°lla, mint a Mikul√°snak, de most m√©gis siker√ľlt megint felbosszantania.


Direct link Reply with quote
 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 11:24
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
bosszantó Dec 7, 2004

T√©nyleg bosszant√≥ √©s furcsa, hogy 3 cent k√∂r√ľli √°rakat v√°rnak el tŇĎl√ľnk. Ha m√©g nem teljesen frusztr√°lt az ember, akkor √©rdemes lehet egy p√°r mondatban elmagyar√°zni a kucsaftnak, hogy ilyen alacsony √°ran nem kap megb√≠zhat√≥ embert (sŇĎt, szerintem semmilyet sem), stb. Ha nem √°llnak k√∂t√©lnek, az ŇĎ bajuk.

Ritk√°n elŇĎfordulhat azonban, hogy √©rtenek a sz√≥b√≥l. P√°r √©ve √©ppen itt a prozon fordult velem elŇĎ egy hasonl√≥ esetben, hogy egy alacsony √°ron meghirdetett (de nagy volumenŇĪ) munk√°ra jelentkeztem, kb 5-6 m√°sik emberrel egy√ľtt. A bemutatkoz√≥ban elmagyar√°ztam, hogy ilyen alacsony √°ron egy k√©pzett ford√≠t√≥ soha nem fogja elv√°llalni a munk√°t - √©n viszont sz√≠vesen megcsin√°lom x cent√©rt. N√©h√°ny k√∂zvetlen email ut√°n belementek az √°ltalam javasolt magasabb √°rba, a munk√°t el is v√©geztem, ki is fizett√©k, √©s minden j√≥l v√©gzŇĎd√∂tt.

Szóval: egy próbálkozást azért megér elmagyarázni a piaci árszínvonalat.

A tegnap éjszakai 6 (sic!) dolláros munkára beérkezett 1 "ajánlatot" egyébként én tettem: megírtam nekik, hogy mennyire irreálisan alacsony ez az ár.


Direct link Reply with quote
 

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 10:24
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
√ľgyf√©l-oktat√°s Dec 7, 2004

Igen, √©n is v√°laszoltam a f√∂nt eml√≠tett emailre √©s udvariasan elmagyar√°ztam, hogy milyen munk√°ra sz√°m√≠thatnak ennyi p√©nz√©rt, de k√©tlem, hogy meggondoln√°k magukat. De az√©rt j√≥ hallani, hogy neked siker√ľlt meggyŇĎzni valakit - akkor ezut√°n is r√° fogom sz√°nni az idŇĎt.
A 3 centes irod√°r√≥l m√©g annyit, hogy megn√©ztem a Blue Boardon, √©s 29 ford√≠t√≥ zengett √≥d√°kat r√≥luk - teh√°t nyilv√°n bŇĎven van mibŇĎl v√°logatniuk...k√°r.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

√ļj munkaaj√°nlatok

Advanced search






PDF Translation - the Easy Way
TransPDF converts your PDFs to XLIFF ready for professional translation.

TransPDF converts your PDFs to XLIFF ready for professional translation. It also puts your translations back into the PDF to make new PDFs. Quicker and more accurate than hand-editing PDF. Includes free use of Infix PDF Editor with your translated PDFs.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »



All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs