Mobile menu

új munkaajánlatok
Thread poster: Orsolya Mance

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 08:43
Partial member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Dec 7, 2004

Nem tudom mi a véleményetek az utolsó két angolról-magyarra munkaajánlatról, ami a "jobs" szekcióban megjelent.
Az utolsó "sürgős" munkára 0.03 USD-t ajánlottak szavanként, az előzőre adott ajánlatomra pedig (biztonsági előírások fordítása) emailben azt a választ kaptam, hogy sajnos ők már megtették az ajánlatukat a megbízónak, így a 3800 szavas fordításért max. 130 eurót tudnak fizetni (összesen!). Amit nem értek, az az, hogy ha a Proz.com-on hirdetnek, ahol 300+ fordító adatai alapján az angol-magyar fordításért a minimum ár 0.5-0.6 euro körül van szavanként, akkor hogy tudnak ilyen nevetséges összegekért tisztességes fordítót találni.
Tudom, hogy ennek a témának már hosszabb a szakálla, mint a Mikulásnak, de most mégis sikerült megint felbosszantania.


Direct link Reply with quote
 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:43
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
bosszantĂł Dec 7, 2004

Tényleg bosszantó és furcsa, hogy 3 cent körüli árakat várnak el tőlünk. Ha még nem teljesen frusztrált az ember, akkor érdemes lehet egy pár mondatban elmagyarázni a kucsaftnak, hogy ilyen alacsony áran nem kap megbízható embert (sőt, szerintem semmilyet sem), stb. Ha nem állnak kötélnek, az ő bajuk.

Ritkán előfordulhat azonban, hogy értenek a szóból. Pár éve éppen itt a prozon fordult velem elő egy hasonló esetben, hogy egy alacsony áron meghirdetett (de nagy volumenű) munkára jelentkeztem, kb 5-6 másik emberrel együtt. A bemutatkozóban elmagyaráztam, hogy ilyen alacsony áron egy képzett fordító soha nem fogja elvállalni a munkát - én viszont szívesen megcsinálom x centért. Néhány közvetlen email után belementek az általam javasolt magasabb árba, a munkát el is végeztem, ki is fizették, és minden jól végződött.

Szóval: egy próbálkozást azért megér elmagyarázni a piaci árszínvonalat.

A tegnap éjszakai 6 (sic!) dolláros munkára beérkezett 1 "ajánlatot" egyébként én tettem: megírtam nekik, hogy mennyire irreálisan alacsony ez az ár.


Direct link Reply with quote
 

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 08:43
Partial member (2004)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
ügyfél-oktatás Dec 7, 2004

Igen, én is válaszoltam a fönt említett emailre és udvariasan elmagyaráztam, hogy milyen munkára számíthatnak ennyi pénzért, de kétlem, hogy meggondolnák magukat. De azért jó hallani, hogy neked sikerült meggyőzni valakit - akkor ezután is rá fogom szánni az időt.
A 3 centes irodáról még annyit, hogy megnéztem a Blue Boardon, és 29 fordító zengett ódákat róluk - tehát nyilván bőven van miből válogatniuk...kár.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

új munkaajánlatok

Advanced search


Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs