Mobile menu

√ļj munkaaj√°nlatok
Thread poster: Orsolya Mance

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 17:31
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
Dec 7, 2004

Nem tudom mi a véleményetek az utolsó két angolról-magyarra munkaajánlatról, ami a "jobs" szekcióban megjelent.
Az utols√≥ "s√ľrgŇĎs" munk√°ra 0.03 USD-t aj√°nlottak szavank√©nt, az elŇĎzŇĎre adott aj√°nlatomra pedig (biztons√°gi elŇĎ√≠r√°sok ford√≠t√°sa) emailben azt a v√°laszt kaptam, hogy sajnos ŇĎk m√°r megtett√©k az aj√°nlatukat a megb√≠z√≥nak, √≠gy a 3800 szavas ford√≠t√°s√©rt max. 130 eur√≥t tudnak fizetni (√∂sszesen!). Amit nem √©rtek, az az, hogy ha a Proz.com-on hirdetnek, ahol 300+ ford√≠t√≥ adatai alapj√°n az angol-magyar ford√≠t√°s√©rt a minimum √°r 0.5-0.6 euro k√∂r√ľl van szavank√©nt, akkor hogy tudnak ilyen nevets√©ges √∂sszegek√©rt tisztess√©ges ford√≠t√≥t tal√°lni.
Tudom, hogy ennek a t√©m√°nak m√°r hosszabb a szak√°lla, mint a Mikul√°snak, de most m√©gis siker√ľlt megint felbosszantania.


Direct link Reply with quote
 

Csaba Ban  Identity Verified
Hungary
Local time: 18:31
Member (2002)
English to Hungarian
+ ...
bosszantó Dec 7, 2004

T√©nyleg bosszant√≥ √©s furcsa, hogy 3 cent k√∂r√ľli √°rakat v√°rnak el tŇĎl√ľnk. Ha m√©g nem teljesen frusztr√°lt az ember, akkor √©rdemes lehet egy p√°r mondatban elmagyar√°zni a kucsaftnak, hogy ilyen alacsony √°ran nem kap megb√≠zhat√≥ embert (sŇĎt, szerintem semmilyet sem), stb. Ha nem √°llnak k√∂t√©lnek, az ŇĎ bajuk.

Ritk√°n elŇĎfordulhat azonban, hogy √©rtenek a sz√≥b√≥l. P√°r √©ve √©ppen itt a prozon fordult velem elŇĎ egy hasonl√≥ esetben, hogy egy alacsony √°ron meghirdetett (de nagy volumenŇĪ) munk√°ra jelentkeztem, kb 5-6 m√°sik emberrel egy√ľtt. A bemutatkoz√≥ban elmagyar√°ztam, hogy ilyen alacsony √°ron egy k√©pzett ford√≠t√≥ soha nem fogja elv√°llalni a munk√°t - √©n viszont sz√≠vesen megcsin√°lom x cent√©rt. N√©h√°ny k√∂zvetlen email ut√°n belementek az √°ltalam javasolt magasabb √°rba, a munk√°t el is v√©geztem, ki is fizett√©k, √©s minden j√≥l v√©gzŇĎd√∂tt.

Szóval: egy próbálkozást azért megér elmagyarázni a piaci árszínvonalat.

A tegnap éjszakai 6 (sic!) dolláros munkára beérkezett 1 "ajánlatot" egyébként én tettem: megírtam nekik, hogy mennyire irreálisan alacsony ez az ár.


Direct link Reply with quote
 

Orsolya Mance  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 17:31
Member (2004)
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
√ľgyf√©l-oktat√°s Dec 7, 2004

Igen, √©n is v√°laszoltam a f√∂nt eml√≠tett emailre √©s udvariasan elmagyar√°ztam, hogy milyen munk√°ra sz√°m√≠thatnak ennyi p√©nz√©rt, de k√©tlem, hogy meggondoln√°k magukat. De az√©rt j√≥ hallani, hogy neked siker√ľlt meggyŇĎzni valakit - akkor ezut√°n is r√° fogom sz√°nni az idŇĎt.
A 3 centes irod√°r√≥l m√©g annyit, hogy megn√©ztem a Blue Boardon, √©s 29 ford√≠t√≥ zengett √≥d√°kat r√≥luk - teh√°t nyilv√°n bŇĎven van mibŇĎl v√°logatniuk...k√°r.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

√ļj munkaaj√°nlatok

Advanced search


SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs