Mobile menu

√Āllatn√©v sz√≥t√°r
Thread poster: aronakos
aronakos  Identity Verified
United States
Local time: 17:55
English to Hungarian
+ ...
Apr 19, 2005

Sziasztok,
Tud-e valaki angol-magyar vagy latin-magyar √°llatn√©v vagy √°llatneveket is tartalmaz√≥ term√©szettudom√°nyi sz√≥t√°rt? Az interneten let√∂lthetŇĎ lenne a legjobb, de minden m√°s megold√°s is √©rdekel.
Seg√≠ts√©geteket elŇĎre is k√∂sz√∂n√∂m


Direct link Reply with quote
 
Dopelmeyer
Local time: 00:55
German to Hungarian
Szótár Apr 20, 2005

A Brehm sz√≥t√°rt tudn√°m aj√°nlani. CD-n kaphat√≥ Magyarorsz√°gon. Egy időben ford√≠tottam filmeket az Animal Planet TV sz√°m√°ra. El√©g j√≥l bev√°lt. Ha kell, √°tt√∂lthetem az MSN messengeren vagy m√°s m√≥don.

Direct link Reply with quote
 

Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
Local time: 00:55
English to Hungarian
+ ...
Nem nagyon, de... Apr 20, 2005

... egy latin-magyar szótárt tudok (1,2 MB): http://www.jomagam.hu/programok/szotar.htm - a letöltés ingyenes, csak egyes letöltésekhez regisztrálni kell (érdekes oldal egyébként is).

Jelenleg egy √°llatorvosi sz√≥t√°r (magyar-angol-francia-n√©met) elŇĎk√©sz√ľletben van a MezŇĎgazdas√°gi Kiad√≥n√°l, de nem tudni, mikor jelenik meg, √©s az lehet, hogy t√ļl r√©szletes is.

Angol-magyarban egy√©bk√©nt tal√°n √©rdemes a TARIC-lek√©rdez√©st haszn√°lni, soha nem n√©ztem m√©g benne √©lŇĎ√°llatot, de kell lennie annak is (ez az EU v√°mstatisztik√°ja, amiben mindennek benne kell lennie, 20 nyelven, ami orsz√°gok k√∂z√∂tt mozoghat, de pl. a h√≥ √©s j√©g is benne van - gondolom az, amit hŇĪt√©sre haszn√°lnak). A TARIC-lek√©rdez√©s c√≠me: http://europa.eu.int/comm/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=EN


Direct link Reply with quote
 
aronakos  Identity Verified
United States
Local time: 17:55
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Köszönöm Apr 20, 2005

Nagyon k√∂sz√∂n√∂m mind a k√©t √∂tletet. Sajnos, a j√∂vŇĎben megjelenŇĎ sz√≥t√°rra m√°r nem lesz sz√ľks√©gem, mert m√°jus elej√©n kell leadnom a k√∂nyvet, de a TARIC-ot megn√©zem.
Kedves Dopelmeyer! Ha nem el√©g az elŇĎbb eml√≠tett anyag (ugyanis nem csak eur√≥pai √°llatok vannak a k√∂nyvben) jelentkezn√©k n√°lad a felaj√°nlott let√∂lt√©sre.
Sziasztok


Direct link Reply with quote
 

Krisztina Lelik  Identity Verified
Greece
Local time: 01:55
Greek to Hungarian
+ ...
latin-magyar Apr 21, 2005

Van még ez: www.golyahir.hu/vedett/eka.htm
Igaz, hogy csak eur√≥pai v√©dett √°lllatok szerepelnek benne, de azok rendszerezve, sŇĎt azt is megadja, ha valamelyiknek nincs magyar neve. H√°tha ezt is valamennyire haszn√°lni tudod.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

√Āllatn√©v sz√≥t√°r

Advanced search


Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs