Mobile menu

√Āllatn√©v sz√≥t√°r
Thread poster: aronakos
aronakos  Identity Verified
United States
Local time: 01:33
English to Hungarian
+ ...
Apr 19, 2005

Sziasztok,
Tud-e valaki angol-magyar vagy latin-magyar √°llatn√©v vagy √°llatneveket is tartalmaz√≥ term√©szettudom√°nyi sz√≥t√°rt? Az interneten let√∂lthetŇĎ lenne a legjobb, de minden m√°s megold√°s is √©rdekel.
Seg√≠ts√©geteket elŇĎre is k√∂sz√∂n√∂m


Direct link Reply with quote
 
Dopelmeyer
Local time: 09:33
German to Hungarian
Szótár Apr 20, 2005

A Brehm sz√≥t√°rt tudn√°m aj√°nlani. CD-n kaphat√≥ Magyarorsz√°gon. Egy időben ford√≠tottam filmeket az Animal Planet TV sz√°m√°ra. El√©g j√≥l bev√°lt. Ha kell, √°tt√∂lthetem az MSN messengeren vagy m√°s m√≥don.

Direct link Reply with quote
 

Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
Local time: 09:33
English to Hungarian
+ ...
Nem nagyon, de... Apr 20, 2005

... egy latin-magyar szótárt tudok (1,2 MB): http://www.jomagam.hu/programok/szotar.htm - a letöltés ingyenes, csak egyes letöltésekhez regisztrálni kell (érdekes oldal egyébként is).

Jelenleg egy √°llatorvosi sz√≥t√°r (magyar-angol-francia-n√©met) elŇĎk√©sz√ľletben van a MezŇĎgazdas√°gi Kiad√≥n√°l, de nem tudni, mikor jelenik meg, √©s az lehet, hogy t√ļl r√©szletes is.

Angol-magyarban egy√©bk√©nt tal√°n √©rdemes a TARIC-lek√©rdez√©st haszn√°lni, soha nem n√©ztem m√©g benne √©lŇĎ√°llatot, de kell lennie annak is (ez az EU v√°mstatisztik√°ja, amiben mindennek benne kell lennie, 20 nyelven, ami orsz√°gok k√∂z√∂tt mozoghat, de pl. a h√≥ √©s j√©g is benne van - gondolom az, amit hŇĪt√©sre haszn√°lnak). A TARIC-lek√©rdez√©s c√≠me: http://europa.eu.int/comm/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=EN


Direct link Reply with quote
 
aronakos  Identity Verified
United States
Local time: 01:33
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Köszönöm Apr 20, 2005

Nagyon k√∂sz√∂n√∂m mind a k√©t √∂tletet. Sajnos, a j√∂vŇĎben megjelenŇĎ sz√≥t√°rra m√°r nem lesz sz√ľks√©gem, mert m√°jus elej√©n kell leadnom a k√∂nyvet, de a TARIC-ot megn√©zem.
Kedves Dopelmeyer! Ha nem el√©g az elŇĎbb eml√≠tett anyag (ugyanis nem csak eur√≥pai √°llatok vannak a k√∂nyvben) jelentkezn√©k n√°lad a felaj√°nlott let√∂lt√©sre.
Sziasztok


Direct link Reply with quote
 

Krisztina Lelik  Identity Verified
Greece
Local time: 10:33
Greek to Hungarian
+ ...
latin-magyar Apr 21, 2005

Van még ez: www.golyahir.hu/vedett/eka.htm
Igaz, hogy csak eur√≥pai v√©dett √°lllatok szerepelnek benne, de azok rendszerezve, sŇĎt azt is megadja, ha valamelyiknek nincs magyar neve. H√°tha ezt is valamennyire haszn√°lni tudod.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

√Āllatn√©v sz√≥t√°r

Advanced search


SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
PDF Translation - the Easy Way
TransPDF converts your PDFs to XLIFF ready for professional translation.

TransPDF converts your PDFs to XLIFF ready for professional translation. It also puts your translations back into the PDF to make new PDFs. Quicker and more accurate than hand-editing PDF. Includes free use of Infix PDF Editor with your translated PDFs.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs