Mobile menu

√Āllatn√©v sz√≥t√°r
Thread poster: aronakos
aronakos  Identity Verified
United States
Local time: 17:32
English to Hungarian
+ ...
Apr 19, 2005

Sziasztok,
Tud-e valaki angol-magyar vagy latin-magyar √°llatn√©v vagy √°llatneveket is tartalmaz√≥ term√©szettudom√°nyi sz√≥t√°rt? Az interneten let√∂lthetŇĎ lenne a legjobb, de minden m√°s megold√°s is √©rdekel.
Seg√≠ts√©geteket elŇĎre is k√∂sz√∂n√∂m


Direct link Reply with quote
 
Dopelmeyer
Local time: 01:32
German to Hungarian
Szótár Apr 20, 2005

A Brehm sz√≥t√°rt tudn√°m aj√°nlani. CD-n kaphat√≥ Magyarorsz√°gon. Egy időben ford√≠tottam filmeket az Animal Planet TV sz√°m√°ra. El√©g j√≥l bev√°lt. Ha kell, √°tt√∂lthetem az MSN messengeren vagy m√°s m√≥don.

Direct link Reply with quote
 

Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
Local time: 01:32
English to Hungarian
+ ...
Nem nagyon, de... Apr 20, 2005

... egy latin-magyar szótárt tudok (1,2 MB): http://www.jomagam.hu/programok/szotar.htm - a letöltés ingyenes, csak egyes letöltésekhez regisztrálni kell (érdekes oldal egyébként is).

Jelenleg egy √°llatorvosi sz√≥t√°r (magyar-angol-francia-n√©met) elŇĎk√©sz√ľletben van a MezŇĎgazdas√°gi Kiad√≥n√°l, de nem tudni, mikor jelenik meg, √©s az lehet, hogy t√ļl r√©szletes is.

Angol-magyarban egy√©bk√©nt tal√°n √©rdemes a TARIC-lek√©rdez√©st haszn√°lni, soha nem n√©ztem m√©g benne √©lŇĎ√°llatot, de kell lennie annak is (ez az EU v√°mstatisztik√°ja, amiben mindennek benne kell lennie, 20 nyelven, ami orsz√°gok k√∂z√∂tt mozoghat, de pl. a h√≥ √©s j√©g is benne van - gondolom az, amit hŇĪt√©sre haszn√°lnak). A TARIC-lek√©rdez√©s c√≠me: http://europa.eu.int/comm/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=EN


Direct link Reply with quote
 
aronakos  Identity Verified
United States
Local time: 17:32
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Köszönöm Apr 20, 2005

Nagyon k√∂sz√∂n√∂m mind a k√©t √∂tletet. Sajnos, a j√∂vŇĎben megjelenŇĎ sz√≥t√°rra m√°r nem lesz sz√ľks√©gem, mert m√°jus elej√©n kell leadnom a k√∂nyvet, de a TARIC-ot megn√©zem.
Kedves Dopelmeyer! Ha nem el√©g az elŇĎbb eml√≠tett anyag (ugyanis nem csak eur√≥pai √°llatok vannak a k√∂nyvben) jelentkezn√©k n√°lad a felaj√°nlott let√∂lt√©sre.
Sziasztok


Direct link Reply with quote
 

Krisztina Lelik  Identity Verified
Greece
Local time: 02:32
Greek to Hungarian
+ ...
latin-magyar Apr 21, 2005

Van még ez: www.golyahir.hu/vedett/eka.htm
Igaz, hogy csak eur√≥pai v√©dett √°lllatok szerepelnek benne, de azok rendszerezve, sŇĎt azt is megadja, ha valamelyiknek nincs magyar neve. H√°tha ezt is valamennyire haszn√°lni tudod.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

√Āllatn√©v sz√≥t√°r

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs