Mobile menu

√Āllatn√©v sz√≥t√°r
Thread poster: aronakos
aronakos  Identity Verified
United States
Local time: 11:30
English to Hungarian
+ ...
Apr 19, 2005

Sziasztok,
Tud-e valaki angol-magyar vagy latin-magyar √°llatn√©v vagy √°llatneveket is tartalmaz√≥ term√©szettudom√°nyi sz√≥t√°rt? Az interneten let√∂lthetŇĎ lenne a legjobb, de minden m√°s megold√°s is √©rdekel.
Seg√≠ts√©geteket elŇĎre is k√∂sz√∂n√∂m


Direct link Reply with quote
 
Dopelmeyer
Local time: 19:30
German to Hungarian
Szótár Apr 20, 2005

A Brehm sz√≥t√°rt tudn√°m aj√°nlani. CD-n kaphat√≥ Magyarorsz√°gon. Egy időben ford√≠tottam filmeket az Animal Planet TV sz√°m√°ra. El√©g j√≥l bev√°lt. Ha kell, √°tt√∂lthetem az MSN messengeren vagy m√°s m√≥don.

Direct link Reply with quote
 

Eva Blanar  Identity Verified
Hungary
Local time: 19:30
English to Hungarian
+ ...
Nem nagyon, de... Apr 20, 2005

... egy latin-magyar szótárt tudok (1,2 MB): http://www.jomagam.hu/programok/szotar.htm - a letöltés ingyenes, csak egyes letöltésekhez regisztrálni kell (érdekes oldal egyébként is).

Jelenleg egy √°llatorvosi sz√≥t√°r (magyar-angol-francia-n√©met) elŇĎk√©sz√ľletben van a MezŇĎgazdas√°gi Kiad√≥n√°l, de nem tudni, mikor jelenik meg, √©s az lehet, hogy t√ļl r√©szletes is.

Angol-magyarban egy√©bk√©nt tal√°n √©rdemes a TARIC-lek√©rdez√©st haszn√°lni, soha nem n√©ztem m√©g benne √©lŇĎ√°llatot, de kell lennie annak is (ez az EU v√°mstatisztik√°ja, amiben mindennek benne kell lennie, 20 nyelven, ami orsz√°gok k√∂z√∂tt mozoghat, de pl. a h√≥ √©s j√©g is benne van - gondolom az, amit hŇĪt√©sre haszn√°lnak). A TARIC-lek√©rdez√©s c√≠me: http://europa.eu.int/comm/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Lang=EN


Direct link Reply with quote
 
aronakos  Identity Verified
United States
Local time: 11:30
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Köszönöm Apr 20, 2005

Nagyon k√∂sz√∂n√∂m mind a k√©t √∂tletet. Sajnos, a j√∂vŇĎben megjelenŇĎ sz√≥t√°rra m√°r nem lesz sz√ľks√©gem, mert m√°jus elej√©n kell leadnom a k√∂nyvet, de a TARIC-ot megn√©zem.
Kedves Dopelmeyer! Ha nem el√©g az elŇĎbb eml√≠tett anyag (ugyanis nem csak eur√≥pai √°llatok vannak a k√∂nyvben) jelentkezn√©k n√°lad a felaj√°nlott let√∂lt√©sre.
Sziasztok


Direct link Reply with quote
 

Krisztina Lelik  Identity Verified
Greece
Local time: 20:30
Greek to Hungarian
+ ...
latin-magyar Apr 21, 2005

Van még ez: www.golyahir.hu/vedett/eka.htm
Igaz, hogy csak eur√≥pai v√©dett √°lllatok szerepelnek benne, de azok rendszerezve, sŇĎt azt is megadja, ha valamelyiknek nincs magyar neve. H√°tha ezt is valamennyire haszn√°lni tudod.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

√Āllatn√©v sz√≥t√°r

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs