Mobile menu

Előadás január 3-án
Thread poster: Attila PirĂłth

Attila PirĂłth  Identity Verified
France
Local time: 06:28
Member
English to Hungarian
+ ...
Dec 5, 2002

Kedves Prozosok!

Január 3-án, délután 2 órakor az ELTE TTK lágymányosi épületében (XI. Pázmány Péter sétány 1/A) előadást tartok a készülőben lévő Angol-magyar fizikai szótáramról. Minden érdeklődőt szeretettel várok/várunk!

Amint megtudom, melyik teremben lesz az előadás, felteszem ugyanide. De az épület portáján is biztosan tudni fogják.

A szótárról röviden annyit, hogy 7-8 éve kezdtem, és 2004 folyamán fog valószínűleg megjelenni. Jelenleg kb. 45 000 szót és szóösszetételt tartalmaz, 75 000 fordítást; tartalmazni fogja az összes címszó kiejtését (különös tekintettel a tulajdonnevekére). Jelenleg akkora, mint a kétkötetes műszaki szótár fél kötete. Elsősorban a fizikát öleli fel, de a határtudományok révén más tudományágak is valamennyire belekerültek (asztrofizika – csillagászat, matematika számos ága stb. – főként a fizikához szükséges dolgok).

Az előadás időpontja kb. egybeesik az egyik javasolt powwow-időponttal – ez persze nem ellenszervezés, hanem annak következménye, hogy karácsony-újév táján szűk két hetet leszek Magyarországon.

Üdvözlettel:

AttilaDirect link Reply with quote
 

Katalin Rozália Szász
Local time: 07:28
French to Hungarian
+ ...
Biztos megveszem! Dec 9, 2002

Attila, örvendek, hogy haladsz a szótáraddal. Én Budapestre, sajnos, egyhamar nem megyek, de a szótáradra látatlanban igényt tartok, ha megjelenik. Biztos vagyok benne, hogy minőségi munka lesz.

Sok sikert az előadáshoz!

Kati


Direct link Reply with quote
 

Attila PirĂłth  Identity Verified
France
Local time: 06:28
Member
English to Hungarian
+ ...
TOPIC STARTER
Az előadás helye Dec 12, 2002

Megvan az előadás helye:2003. január 3. du. 2 óra, ELTE TTK Pázmány P. sétány 1/A, északi épület 2.54 teremHa valakit elrettentene az, hogy a téma fizika: az előadásban a szótár készítéséről, tehát módszertanról lesz szó. Természetesen néhány fizikai szakszó felmerül majd, de ezekkel csak az általános módszertani pontokat igyekszem majd illusztrálni.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Ildiko Santana[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Előadás január 3-án

Advanced search


Lilt
Translators like you are producing higher quality translations faster with Lilt!

After years of research at Stanford University, Lilt has introduced a revolutionary new tool that will change the way you translate. Lilt learns how you translate to give you more personalized suggestions. Be more productive today! Use it FOR FREE!

More info »
WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs