Powwow во Македонија
Thread poster: Biljana Vasileva Bojcev

Biljana Vasileva Bojcev  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 02:54
English to Macedonian
+ ...
Nov 29, 2008

Почитувани колеги,

Ве поканувам на една интересна, неформална, пред-новогодишна средба на преведувачи, каде што покрај дружењето, ќе размениме и корисни информации и искуства, како наоѓаме работа, по кои цени работиме, кои преведувачки алатки ги користиме, нешто за Традос, совети....за секого по нешто, а повеќе за некои јазични правила од нашиот гостин Магдица Шамбевска, лектор по македонски јазик.

Повеќе, на следниот линк:
http://www.proz.com/powwow/2408?sp=event/powwow_forum

Ви благодарам,
Билјана Василева Бојчев


Direct link Reply with quote
 

Sherefedin MUSTAFA
Netherlands
Local time: 02:54
Member
English to Macedonian
+ ...
Конечно! Nov 29, 2008

Здраво Билјана,

Навистина убава иницијатива конечно да се организира една средба на колеги преведувачи во Македонија и се надевам дека голем број преведувачи (членови или не) на проз ќе се пријават за учество!

Можам единствено да им завидуваам на сите оние кои ќе ви се придружат во Штип и се надевам дека вашата средба ќе биде само почеток на низа други активности кои и во Македонија можат да се организираат оти верувам дека постои голем интерес од луѓе кои професионално се занимаваат со нашата прекрасна професија.

Ви пожелувам пријатно дружење со блага нијанса на Миладиновата „Т`га... „ во мојата порака.

Поздрав,
Шерефедин

[Edited at 2008-11-29 19:55 GMT]


Direct link Reply with quote
 

Biljana Vasileva Bojcev  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 02:54
English to Macedonian
+ ...
TOPIC STARTER
Агенда за Powwow во Штип Dec 14, 2008

Почитувани колеги,

Ве известувам дека агендата за средбата во Штип можете да ја видите на следниот линк:

http://www.proz.com/powwow/2408?sp=event/powwow_forum


Се надевам дека убаво ќе се дружиме и ќе понесеме пријатни искуства.

Поздрав,
Билјана

[Уредено на 2008-12-14 00:10 GMT]


Direct link Reply with quote
 

Biljana Vasileva Bojcev  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 02:54
English to Macedonian
+ ...
TOPIC STARTER
Импресии од средбата Dec 28, 2008

Почитувани колеги и колешки,

Би сакала да им се заблагодарам на СИТЕ посетители на средбата (членови на проз и гости) како и на сите останати кои ги следеа подготовките за истата и претставуваа голема поддршка во нашата идеја за овој настан....
Иако не многу бројни, сепак со позитивна мисла и добро расположение, си кажавме по некоја случка, стекнавме нови искуства и сретнавма лица со кои дотогаш комунициравме само на скајп или со е-пораки ....
Ако сакате да дознаете нешто повеќе за коментарите и атмосферата за пред-новогодишната средба во Штип, посетете ја страницата:
http://www.proz.com/?sp=event/powwow_reports_view&powwow_id=2408

Благодарам,
Билјана Василева Бојчев
Macedonian Dream Team


[Уредено на 2008-12-28 22:57 GMT]

[Уредено на 2008-12-28 22:58 GMT]

[Уредено на 2008-12-28 22:58 GMT]

[Уредено на 2008-12-28 22:58 GMT]


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Milena Čkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Powwow во Македонија

Advanced search


LSP.expert
You’re a freelance translator? LSP.expert helps you manage your daily translation jobs. It’s easy, fast and secure.

How about you start tracking translation jobs and sending invoices in minutes? You can also manage your clients and generate reports about your business activities. So you always keep a clear view on your planning, AND you get a free 30 day trial period!

More info »
SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums