Mobile menu

Off topic: Една мисла за...
Thread poster: alinguista

alinguista  Identity Verified
Local time: 00:42
Member (2007)
English to Macedonian
+ ...
Oct 16, 2007

Тоше Проески... Во прво време не можев да поверувам... но се чини дека сообраќајката навистина се случи. Тоше беше одличен пејач но пред сè извондредна личност со огромно срце во кое имаше место за сите. Беше многу популарен но остана скромен и спремен секогаш да им помогне на оние кои другите ги заборавиле... Можеби некој ќе се запраша зошто испраќам една мисла за него на овој форум... Тој не беше преведувач но беше голем љубител на јазиците, познавеше и пееше на повеќе јазици и се обидуваше да ги зближи луѓето од целиот Балкан преку својата песна и харизматична личност и сметам дека неговата смрт е голема загуба за сите оние кои веруваат во човековата добрина и разбирање...

Александра


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Milena Čkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Една мисла за...

Advanced search


PDF Translation - the Easy Way
TransPDF converts your PDFs to XLIFF ready for professional translation.

TransPDF converts your PDFs to XLIFF ready for professional translation. It also puts your translations back into the PDF to make new PDFs. Quicker and more accurate than hand-editing PDF. Includes free use of Infix PDF Editor with your translated PDFs.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs