Mobile menu

PayPal: не можам да се регистрирам
Thread poster: Irena Kacarski-Kimova

Irena Kacarski-Kimova  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 12:09
English to Macedonian
+ ...
Mar 3, 2008

колеги,

дали некој од вас е регистриран на PayPal и како успеавте да се регистрирате? Во листата на земји не постои Македонија и не успевам да го пополнам формуларот за пријавување на сметка.

Работата е во тоа што еден хонорар ми е исплатен преку PayPal (избор на клиентот, сумата е мала) и сакам да го подигнам но не успевам да се регистрирам.

Исто така, не разбирам баш детално како функционира PayPal и би била многу благодарна ако некој ми објасни.

поздрав и благодарам на помошта,

Ирена


Direct link Reply with quote
 

Gabriela Nikolova  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 12:09
Member (2005)
English to Macedonian
+ ...
Не сум сигурна дека може Mar 3, 2008

Здраво Ирена,

Јас мислам дека Paypal во Македонија сеуште не функционира и не можеш да се регистрираш (се извинувам доколку грешам), но и јас порано имам пробувано и не можев да се регистрирам од истата причина што Македонија ја нема на списокот на земји за кои функционира Paypal. Од друга страна, не разбирам како клиентот ти префрлил пари доколку немаш отворено сметка на Paypal? Доколку е истата постапка, а мислам дека е како на Moneybookers, треба најпрвин да отвориш твоја сметка (односно ја даваш твојата е-пошта, така некако беше:). Можеш да отвориш сметка на Moneybookers со тоа што јас имам добиено средства таму, но сеуште ги немам подигнато од причина што бараат да им се прати документи за идентификација и мислам дека наскоро тоа ќе го решам, а знам и преведувачи кои без проблем добиваат пари преку Moneybookers.

Поздрав,
Габи


Direct link Reply with quote
 

Irena Kacarski-Kimova  Identity Verified
Macedonia (FYROM)
Local time: 12:09
English to Macedonian
+ ...
TOPIC STARTER
Благодарам Mar 3, 2008

Благодарам на одговорот Габи,

клиентот ја имаше мојата адреса бидејки се допишувавме и очигледно тоа било доволно иако јас немав отворено смека на PayPal. Идејата не беше моја. Сумата е мала и би сакала да ја префрлам во My Wallet тука на Proz за да си ги искористам за членарината, ама не знам како да го изведам тоа.

Можеби некој друг ќе знае нешто повеќе.

Thanks again,

Ирена


Direct link Reply with quote
 

Marina Marinova
Switzerland
Local time: 12:09
English to Macedonian
+ ...
PayPal во Македонија, Србија и Црна Гора Nov 17, 2010

За сите заинтересирани за PayPal во Македонија, прочитајте го следниот линк од денешен вечер:

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=D1FB6559762F9641967C3FE15A29D7BF

Поздрав,

Марина


Direct link Reply with quote
 

Marina Marinova
Switzerland
Local time: 12:09
English to Macedonian
+ ...
„Пеј пал“ конечно и за Македонија Sep 5, 2011

За сите колеги во Македонија еве добра вест за плаќањето - алтернатива на Moneybookers:

„Пеј пал“ конечно и за Македонија


Интернет-сервисот за онлајн-плаќање „Пеј пал“ од 24 септември годинава ќе ја стави Македонија на листата земји во кои може да се користи оваа алаткаОваа новина е добредојдена за голем број наши граѓани, кои поради тоа што Македонија досега не беше на мапата на „Пеј пал“ беа принудени да наоѓаат најразлични начини да префрлат пари во странство или безбедно да купат некаков производ преку Интернет.

„Пеј пал“ е интернет-сервис што овозможува безбедно и лесно да се прават прекугранични трансакции. Имено, алатката овозможува плаќање преку кредитни картички и банкарски сметки без да мора да се откриваат информации за финансиите. Сервисот е основан во 1998 година и досега има над 153 милиони корисници.

Преземено од Нова Македонија, вторник, 6.9.2011

Поздрав,

Марина


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Milena Čkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

PayPal: не можам да се регистрирам

Advanced search


LSP.expert
You’re a freelance translator? LSP.expert helps you manage your daily translation jobs. It’s easy, fast and secure.

How about you start tracking translation jobs and sending invoices in minutes? You can also manage your clients and generate reports about your business activities. So you always keep a clear view on your planning, AND you get a free 30 day trial period!

More info »
WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs