Mobile menu

Standarde ASRO - Vocabulare in diverse domenii
Thread poster: Astrid C
Astrid C  Identity Verified
Romania
Local time: 15:25
Member (2005)
English to Romanian
+ ...
Jun 3, 2008

Incercand sa cumpar Standardul pentru servicii de traducere de la magazinul online ASRO, am dat peste niste liste de terminologie standardizata intr-o mare varietate de domenii, in special tehnice.
Iata link-ul direct, sper sa mearga: http://www.magazin.asro.ro/index.php?pag=3&lg=1&cls=1&dom=01&gr=040&nrp=3

Grupa este: 01.040 Vocabulare


Aveti cunostinta despre ce ar putea contine aceste standarde si daca terminologia de acolo e buna de ceva? Merita investitia?


Direct link Reply with quote
 

Cristiana Coblis  Identity Verified
Romania
Local time: 15:25
Member (2004)
English to Romanian
+ ...
probabil sunt utile Jun 3, 2008

Sunt foarte multe într-adevăr. În cadrul comitetului de traducere a standadrului SR EN 15038 ne-am folosit de unul dintre aceste vocabulare (pentru terminologia de standardizare specifică) şi ne-au fost recomandate cele tehnice de către cei de la ASRO. Din câte reţin, sunt un fel de liste de termeni, nu sunt sigură dacă sunt explicaţi, dar cred că sunt în mai multe limbi (probabil în limbile engleză, franceză, germană - limbile oficiale ale CEN - plus română). Dar nu am consultat niciunul încă. Standardele sunt elaborate de experţi în domeniu, iar aceste vocabulare au statut de standard, deci parcurg procesul specific. Este demn de remarcat că unul dintre principalele obiective ale oricărui standard este stabilirea unei terminologii unitare într-un domeniu.

Dacă bine reţin, standardele se pot consulta la biblioteca de standarde a ASRO de pe Mendeleev.

Nu ştiu dacă am menţionat anterior, pentru cei din ţară, orice standard poate fi achiziţionat, la acelaşi preţ şi în aceleaşi condiţii, de la Centrele Zonale de Informare ale ASRO, care se află la Camerele de Comerţ din 15 reşedinţe de judeţ din ţară. Eu am achiziţionat trei standarde săptămâna trecută de la CZI al ASRO de la Cluj şi totul s-a derulat foarte operativ şi în cele mai bune condiţii.


[Editat la 2008-06-03 21:41]


Direct link Reply with quote
 

Raul-Petru Hreniuc
Local time: 15:25
German to Romanian
+ ...
standarde Jun 5, 2008

Îmi poate explica şi mie cineva, ce anume sunt aceste standarde? Sunt în limba română? La ce ajută mai exact? Poate pare stupidă întrebarea mea, dar e ceva nou pentu mine şi doar întrebând învaţă omul.

Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Standarde ASRO - Vocabulare in diverse domenii

Advanced search


WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »
SDL Trados Studio 2015 Freelance
The industry-leading translation software used by over 200,000 translators.

SDL Trados Studio helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs