depunerea declaraţiilor de venit
Thread poster: cornelia mincu

cornelia mincu  Identity Verified
Romania
Local time: 08:01
German to Romanian
+ ...
Mar 31, 2009

Pentru traducătorii PFA, aveţi grijă, nu veţi mai primi acasă, prin poştă, formularul declaraţiei 200 pentru declararea venitului înregistrat pe 2008. Îl puteţi descărca de pe site-ul ANAF http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_200_1_2009.pdf
sau îl puteţi cere la ghişeele Administraţiei Fiscale.
După completare, fie mergeţi la ghişeu şi îl depuneţi (după ce staţi la coada aferentă), fie îl trimiteţi prin poştă cu confirmare de primire/ recomandare (ca să aveţi dovada trimiterii), pe cheltuiala dvs.
Să nu uitaţi, bazându-vă pe trimiterea formularului de către ANAF, ca şi până acum...şi să rămâneţi cu declaraţia nedepusă. Termenul limită este 15 mai 2009.
Dacă ştiaţi deja, scuzaţi de deranj


Direct link Reply with quote
 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 08:01
English to Romanian
Mulţumesc! Mar 31, 2009

Ştiam deja că nu mai primesc declaraţia prin poştă, dar mi-a prins tare bine că ai postat linkul direct de unde se poate descărca
Spor la lucru!


Direct link Reply with quote
 

Radu DANAILA  Identity Verified
Romania
Local time: 08:01
Member (2008)
French to Romanian
+ ...
Multumiri ... Mar 31, 2009

... pentru link!
Si iata si un link la un articol-comentariu pe tema asta.
http://www.capital.ro/articol/update-declaratiile-fiscale-nu-mai-pot-fi-trimise-gratuit-prin-posta-118073.html


Direct link Reply with quote
 

Ovidiu Martin Jurj
Romania
Local time: 08:01
German to Romanian
+ ...
Este foarte bine aşa Mar 31, 2009

Este foarte benefică această desfiinţare a trimiterii prin poştă a Declaraţiei 200 către contribuabili şi finanţare a trimiterii declaraţiei de către aceştia către administraţiile financiare competente. În fond şi la urma urmei, este obligaţia contribuabilului să depună declaraţia la termen şi să îşi facă rost de formularele corespunzătoare de la organele competente, administraţiile financiare. Oricum declaraţia trebuie depusă personal, fiindcă este în dublu exemplar şi în cazul în care contribuabilul o trimite prin poştă, trimite doar un singur exemplar, celălalt rămânând la el. Problemă: exemplarul rămas la contribuabil nu va avea ştampila administraţiei financiare, data şi numărul de înregistrare. Asta este grav, fiindcă trebuie să aibă. Recipisa ce ţi-o dă Poşta Română nu ţine loc de aşa ceva, ea doar dovedeşte că ai făcut o trimitere către Ad. financiară, nu şi ce conţinea trimiterea şi nici ce conţinea declaraţia trimisă. De ce zic că asta e o problemă? Păi mie ca PFA, Casa de Asigurări de Sănătate îmi cere în fiecare an să prezint Declaraţia 200 în original şi să las şi o copie xerox după ea, precum şi după decizia de impunere de plăţi anticipate; dacă Declaraţia 200 nu are ştampila de la Administraţia Financiară, data şi nr. de înregistrare, Casa de Sănătate nu o acceptă, fiindcă nu crede că e autentică şi că într-adevăr sumele declarate sunt alea. Aşa că, după primul an de trimis prin poştă şi purtat apoi pe drumuri de Casa de Sănătate, eu m-am lecuit de probleme şi complicaţii de astea şi am zis că eu în viaţa mea nu mai trimit prin poştă Declaraţia 200, aşa că de atunci am mers an de an la Ad. Financiară şi am depus personal la ghişeul competent declaraţia 200. Deci dacă oricum până la urmă trebuie depusă personal, la ce bun să mai cheltuiască statul bani cu expedierea ei prin poştă? De aia zic că desfiinţarea asta este foarte eficientă şi economică, fiindcă statul economiseşte nişte bani cheltuiţi inutil cu asta.

Direct link Reply with quote
 

cornelia mincu  Identity Verified
Romania
Local time: 08:01
German to Romanian
+ ...
TOPIC STARTER
căte bordeie, atâtea obiceie... Apr 1, 2009

[quote]OvidiuKatz wrote:

"Păi mie ca PFA, Casa de Asigurări de Sănătate îmi cere în fiecare an să prezint Declaraţia 200 în original şi să las şi o copie xerox după ea, precum şi după decizia de impunere de plăţi anticipate; dacă Declaraţia 200 nu are ştampila de la Administraţia Financiară, data şi nr. de înregistrare, Casa de Sănătate nu o acceptă, fiindcă nu crede că e autentică şi că într-adevăr sumele declarate sunt alea. "


Mie CAS-ul nu mi-a cerut niciodată declaraţia 200, ci numai decizia de impunere original şi copie şi copie de pe plicul în care am primit-o de la Finanţe. Dar probabil că e mai bine să mergi direct la ghişeu cu declaraţia şi să o ai ştampilată şi înregistrată...


Direct link Reply with quote
 

Maria Diaconu  Identity Verified
Romania
Local time: 08:01
English to Romanian
Portalul ANAF nu funcţionează... May 13, 2009

Vă rugăm reveniţi în câteva minute...
Se pare că este asaltat.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

depunerea declaraţiilor de venit

Advanced search


SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »
WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs