| Pages in topic: < [1 2 3 4 5 6 7 8 9] |
| User | Thread poster: Oana Sandu "EU Vat Number" pentru colaborarile externe? |
cornelia mincu Romania Local time: 05:51 German to Romanian + ... |
în Ploieşti nu acceptă decât discheta. Nici stick, nici CD. Am întrebat azi din nou...
Oricum, am depus şi 390 şi 301, deci până la viitoarele tranzacţii intracomunitare am scăpat de o grijă. Acum măcar ştiu ce şi cum să fac. Asta dacă nu se mai schimbă modificarea | | | |
Cum a rămas pînă la urmă cu decontul 301? Îl depunem sau nu, noi cei cu prestări de servicii intracomunitare şi înregistrare în baza 153 indice 1??
Parcursul meu a fost următorul: iniţial mi-au spus de la finanţe să depun 390 + 300. Apoi 390 + 301. Luna trecută am fost întrebată de şefa biroului de asistenţă contribuabili (!!): dar de ce depuneţi 301? Îi zic: pentru că aşa mi-aţi spus chiar dvs. ultima dată, după ce v-aţi uitat în Codul Fiscal... Răspuns: a, dacă aşa v-am spus eu, atunci înseamnă ca aşa e...
Între timp văd că unele judeţe s-au lămurit şi nu mai cer decât 309.
Mâine mă voi duce cu declaraţia pentru luna 04. Am de gând să nu scot decât 309...să văd dacă mi se cere şi 301 sau cine ştie ce altceva...
oooooooof, greu rău de tot... | | | |
anamaria bulgariu Romania Local time: 05:51
 Member (2007) English to Romanian + ... |
Se depune şi 301, dar am hotărât să apelez la serviciile unui contabil pentru că nu îmi mai permiteam să pierd timpul pe drumuri. În concluzie, am capitulat şi merg în fiecare lună să semnez doar declaraţiile.
[Edited at 2011-05-12 10:05 GMT] | | | |
dar până la urmă 301 nu este numai pentru achiziţii? Contabilul tău ce selectează la "tip operaţiune", că aici eu nu văd unde ne încadrăm noi... | | | |
Oana Sandu Romania Local time: 05:51
Member (2010) English to Romanian + ... TOPIC STARTER | | Nu se depune 301 | May 12, 2011 |
Eu am completat minunatul formular de asistenta contribuabili de pe site-ul anaf si mi s-a raspuns ca nu trebuie 301, doar 390.
[Edited at 2011-05-12 11:19 GMT] | | | |
anamaria bulgariu Romania Local time: 05:51
 Member (2007) English to Romanian + ... |
cornelia mincu wrote:
dar până la urmă 301 nu este numai pentru achiziţii? Contabilul tău ce selectează la "tip operaţiune", că aici eu nu văd unde ne încadrăm noi... |
|
Da, se bifează achiziţii. Am înţeles că se face acest lucru pentru că sunt tranzacţii „în oglindă”. Nu mă întrebați ce sunt, pentru că nu știu.
Ideea e că am pierdut destul timp tot căutând diverse soluții. Ultima mea încercare s-a rezumat la completarea pe jumătate a vestitului formular 301. Când să salvez, mi se cerea dublarea operațiunilor de un anumit tip, la care mă încadram eu (nu mai țin minte care, deși a fost prin ianuarie problema). Evident, contabilul s-a descurcat, însă nu m-a mai interesat și cum. Îmi pare rău că nu pot să vă ajut mai mult.
Observ că aplicarea legii diferă mult de la un județ la altul, de parcă nu ar fi aceeași administrație. De asemenea, aici mi s-a spus că nu trebuia să depun declarațiile 390 din urmă (de dinainte de înregistrare) și am depus rectificative pentru anularea celor deja depuse (începând din ianuarie 2010). Despre alții am citit că au primit amenda pentru că le-au depus.
[Edited at 2011-05-12 12:02 GMT] |  |  | | | | |
cred că am să le solicit stimabililor un nou răspuns în scris, măcar să fie negru pe alb, cu toată că la ultima astfel de solicitare mi s-a dat răspunsul total greşit cu decontul 300, adică nici măcar 301... | | | |
cornelia mincu Romania Local time: 05:51 German to Romanian + ... | | verdict final? | May 13, 2011 |
am fost azi la Finanţe...:)
am întrebat din nou dacă depun sau nu 301...primul răspuns a fost: bineînţeles, sunteţi obligată. întreb: lamuriţi-mă şi pe mine ce trebuia să selectez la tipul operaţiunii, că mie mi se pare că toate se referă la achiziţii, iar eu nu achiziţionez nimic, doar prestez servicii. ei, de aici a început o întreagă tevatură, tanti respectivă nici nu ştia de unde să descarce programul de pe site-ul ANAF, i-am arătat eu pe unde să dea click şi ce să facă, dar să zicem că nu asta contează... A venit şefa ei şi hai să citim împreună Codul fiscal şi să vedem la ce operaţiune ne încadrăm: NU vă încadraţi la niciuna, NU trebuie să depuneţi acest decont! Doar declaraţia 390!
Am lăsat totuşi şi o cerere scrisă, la care aştept răspuns scris în 30 de zile...abia aştept să văd ce primesc de data asta :] | | | |
cornelia mincu Romania Local time: 05:51 German to Romanian + ... | | răspuns scris de la Finanţe ref. 301 | May 30, 2011 |
am primit vineri răspunsul scris de la Finanţe Prahova referitor la obligativitatea de a depune Decontul special 301. Ei bine, NU trebuie să-l depun, zic ei negru pe alb, acesta referindu-se la achiziţii. Trebuie doar Decl. 390 până la 15 ale lunii următoare.
Acestea fiind scrise , eu una mă consider lămurită pentru moment. | | | |
xxxprutix Romania Local time: 05:51 |
Am si eu o intrebare: am o intreprindere individuala sunt neplatitor de TVA, dar fac importuri din UE, eu trebuie sa platesc TVA? DA sau NU? Ce trebuie sa fac ?
[Editat la 2012-01-31 11:14 GMT] | | | |
Lara Dean Romania Local time: 05:51 Italian to Romanian + ... |
prutix wrote:
Am si eu o intrebare: am o intreprindere individuala sunt neplatitor de TVA, dar fac importuri din UE, eu trebuie sa platesc TVA? DA sau NU? Ce trebuie sa fac ?
[Editat la 2012-01-31 11:14 GMT] |
|
Pentru a primi un raspuns profesionist referitor la situatia dvs., va recomand sa accesati linkul indicat mai jos:
http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayForumPage/forumID_48/Taxa-pe-Valoarea-Adaugata-TVA.html
Lara | | | |
| Pages in topic: < [1 2 3 4 5 6 7 8 9] |