Mobile menu

PFA avand birou de traduceri?
Thread poster: OANA TELEHOI
OANA TELEHOI
Romania
Local time: 08:29
English to Romanian
Jan 28, 2008

As fi vrut sa stiu daca un PFA ar putea sa-si deschida un birou de traduceri sau trebuie sa se inregistreze ca firma. Va multumesc

Direct link Reply with quote
 
Radu2007
Local time: 08:29
Italian to Romanian
+ ...
Firma si PFA Jan 29, 2008

Persoana fizica care doreste sa fie autorizata (PFA) trebuie sa faca dovada competentei pentru activitatea / activitatile pe care o va desfasura (diplome, calificari etc). Totodata nu va putea deschide raporturi de angajator fata de alte persoane.

In concret, fiecare traducator PFA are un birou de traduceri, dar numai pentru limba sau limbile pentru care a primit autorizare, neputand *intermedia* traduceri, si implicit, neputand obtine venituri din alte activitati decat cele de traducere.

O firma poate sa isi aleaga (aproape) orice domeniu de activitate, fara sa faca dovezi deosebite asupra competentelor angajatilor. Daca au angajati competenti, o sa supravietuiasca si o sa aiba profit, daca nu - o sa plateasca angatii din resurse propri si se vor indrepta spre faliment.

O firma, SRL spre exemplu, are insa alte obligatii fiscale, mult mai mari decat o PFA.


Direct link Reply with quote
 

Florin Ular  Identity Verified
Romania
Local time: 08:29
Member (2006)
English to Romanian
+ ...
Birou Jan 29, 2008

Depinde ce se înţelege prin birou de traduceri. Ca PFA poţi, la fel de bine, să-ţi închiriezi un spaţiu în care să funcţionezi, nu e neapărat să desfăşori munca de acasă.
Diferenţa între PFA şi SRL este la nivel de organizare şi funcţionare, însă nimeni nu te împiedică să îţi desfăşori activitatea într-un spaţiu comercial închiriat în centrul oraşului şi să preiei comenzile chiar de acolo.


Direct link Reply with quote
 
Dasa Suciu  Identity Verified
Local time: 08:29
English to Romanian
+ ...
biroul Jan 30, 2008

Normal că se poate deschide un birou de traduceri ca PFA.
Dar, după mine e indicat în cazul celor care ştiu mai multe limbi. Apoi, la birou există un orar care trebuie respectat, anumite autorizaţii parcă, sanitară, de mediu, dacă s-or mai cere. Un traducător PFA nu poate angaja alţi traducători. Eventual o asociere, sau ceva de genul ăsta, sau firmă.


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Lucica Abil[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

PFA avand birou de traduceri?

Advanced search


WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs