| User | Thread poster: Emin Arı İlginç işler |
Emin Arı Turkey Local time: 06:08
 Member (2008) English to Turkish + ... |
Kullanım kılavuzu, tanıtım yazısı vs. yanısıra bazen ilginç işler geliyor. Örneğin bir keresinde bir müşteri Türkçe küfür listesi hazırlamamı istemişti. Eylem içeren küfürlerin çekimlerini de yapmıştım (s...diklerimizdenmisin). Oldukça eğlenceli bir işti.
Bir müşterinin gönderdiği Türkçe-İngilizce çeviride, büyük bir ilimizdeki büyük bir hastanedeki doktorların siyasi görüşleri, espri anlayışları, hangi hediyelerden hoşlandıklarına dair kapsamlı bir istihbarat bilgisi vardı.
Bu türden ilginç işleri paylaşırsanız sevinirim. | | | |
Adnan Özdemir Turkey Local time: 06:08
Member (2007) German to Turkish + ... | | Kansere çare bulundu | Dec 10, 2011 |
Bundan bi 15-16 yıl önce o zamanlar askerlik görevini yapmakta olan bir yurttaşımız böyle bir yazı (''Kansere çare bulundu'') getirmişti büroya... İçeriğini unuttum ama bir veya birkaç kişinin yazdığı (asker kişi/er) kansere çare bulunduğuna dair bir eserdi. İngilizceye çevirmiştim... ABD'ye göndereceklerdi. 3-4 bölüm devam etti bu yazılar, sonra ne oldu bilmiyorum... Hey gidi günler hey
[Edited at 2011-12-10 17:30 GMT] | | | |
Member (2007) German to Turkish + ... | | Pezevenge çattık (Kıpkırmızı olduğum andır) | Dec 10, 2011 |
Tercüme bürosunu yeni açtığım bir zamandı (1992). O zamanlar internet yok, e-mail yok yalnızca gazete ilanları var... Büyük bir şehrimizde ulusal bir gazetenin yerel ekine ilanlar veriyorum sürekli, tercüme büromu tanıtıyorum... Derken bingo! Şans bana güldü
Zıırrrnggg-zıırrrınngggg-zırrıınngggg! telefon çaldı.
- Beyefendi merhaba... Dekorasyon malzemeleri ithalatı ile uğraşıyorum, şu tarihte Rusça tercümana ihtiyacımız var. Rusça çalışıyor musunuz?
- Tabii ki beyefendi hemen hallederiz.
Serde gençlik+sazanlık+parasızlık-deneyimsizlik var doğal olarak. Araştırmadan soruşturmadan... Yaşıyorsa ömrü uzun olsun Rusça tercümeleri yapan tercüman hanımefendiyi aradım. Böyle böyle dedim. Konu buymuş, şöyle bir telefon görüşmesi yapılacakmış müsait misiniz dedim. Ok yapabiliriz dedi sağolsun.
Neyse artık iş bittikten sonra ağlayarak ve de bağırarak büroya birisi girdi... Bu Rusça tercümanımızdı
-Adnan bey siz beni ne sandınız, ben prostitution mu yapıyorum, tercüme mi. Bu müşteri diye gönderdiğiniz kişi bana ahlaksız görüşmeler yaptırdı dedi..
(Kıpkırmızı oldum, yer yarılsa 180 kat yeraltı gökdeleninin bodrumuna gir deseler girerdim, o derece yani...
Durumu anlattım, adamın dekorasyon işi yaptığını söylediğini ve işi bu bağlamda aldığımızı, içini, yaptığı işi nereden bileceğimi vs anlattım özür üzerine özür diledim...
Neyse ki Rusça tercümanımız üniversiteden tanıdığım bi arkadaşımın tanıdığı çıktı da onun araya girmesiyle özrüm kabul edildi.
Hatırladıkça hala kızarırım. Çaylakların çaylaklığı da böyle birşey demekki...
[Edited at 2011-12-10 18:44 GMT] |  |  | | | | |
Yiğit Ati Belarus Local time: 06:08
 Member (2010) English to Turkish + ... | | Oyun İçi Filtre | Dec 11, 2011 |
Emin Bey, 5 ay önce ben de sizin tecrübenizi paylaştım.
Bir MMORPG oyununa sohbet filtresi hazırlamam istendi ve müşteri benden 14-40 yaş grubunun en sık kullandığı küfürlerin listesini yapmamı talep etti.
Ehhh; 2 gün oturdum küfür ettim, saat çalıştı, paramı kazandım=))) | | | |
TurkishEnglishTranslator.com "Бёcäטsع Լîfe's cômplicåtعd eñøugh" Turkey Local time: 06:08
Member (2010) Turkish to English + ... |
kaset üreten ve Suudi Arabistan'da Türk şarkılarını telif hakkını almadan satan bir firmanın temsilcisinin 1984'de İstanbul/IMÇ'de tercümanlığını yaparken çevremi saran 5 Conanımsı bodyguard'ın "Bu adam bizim eserlerimizi telif izni almadan satan kişi mi?" sorusunu Singapurlu vatandaşa sorup "Ee, biliyorsun yapıyorum." cevabını aldıktan sonra soğukkanlı bir şekilde "Hayır, yapmıyormuş" şeklinde çevirmem ve daha sonra "O adam elimize geçmesin" nidaları arasında sıvışmamızı herhalde daha çok hatırlarım.
[Edited at 2011-12-13 05:08 GMT] | | | |
Şadan Öz Turkey Local time: 06:08 English to Turkish |
Adnan isyan etmiş: : )))) Hey Allahım ya! Konuyla ilgili:
http://www.youtube.com/watch?v=j_ztSVqN-VY
İbrahim Bey'in müşterisi ucuz yırtmış:
| ...çevremi saran 5 Conanımsı bodyguard'ın "Bu adam bizim eserlerimizi telif izni almadan satan kişi mi?" sorusunu Singapurlu vatandaşa sorup "Ee, biliyorsun yapıyorum." cevabını aldıktan sonra soğukkanlı bir şekilde "Hayır, yapmıyormuş" şeklinde çevirmem ve daha sonra "O adam elimize geçmesin" nidaları arasında sıvışmamızı herhalde daha çok hatırlarım. |
|
Şu iki anıyı hakkıyla filme alıp kısa film festivallerine katılmak isterdim : ))) | | | |
Member (2007) German to Turkish + ... | | 1 ilginç anı da senden? | Dec 15, 2011 |
Şadan merhaba,
Kimbilir ne ilginç anılar vardır sende. 1 tanesini yazsan da okusak güzel olmaz mı?
[Edited at 2011-12-15 12:23 GMT] | | | |
Şadan Öz Turkey Local time: 06:08 English to Turkish |
Şu anılar gibisi yok maalesef. Olsa şimdiye kadar çoktan anlatmıştım zaten. Salak meslektaş, çakal müteşebbis gibi şeyler var da, böyle gülümseteni yok. | | | |
Member (2007) German to Turkish + ... | | Zeki Müren şarkıları into German | Dec 17, 2011 |
Alman bir arkadaşımın babası tam bir TSM ve Zeki Müren hayranıydı. İlk duyduğumda çok şaşırmıştım. Meğerse yıllarca Türkiye'de Bosch firmasında çalışmış...
Yıllar önce Münich günlerimde 15-20 Zeki Müren şarkısını göbeğim çatlaya çatlaya Almancaya çevirmeye çalıştığım günleri unutmam tabii ki mümkün değil. Sanat dostu eli açık bir müşterimdi. Günümüzde o güzelötesi kazançları ve orjinal müşterileri bulamıyorum. Güzeldi o günler vesselam. Hey gidi günler heyyy | | | |
TurkishEnglishTranslator.com "Бёcäטsع Լîfe's cômplicåtعd eñøugh" Turkey Local time: 06:08
Member (2010) Turkish to English + ... | |
Silifke Turkey | | Editör + Çevirmen + Hastası Olan Tabur Komutanı veya Askerlik Biter Bitmez ABD'ye .... | Dec 18, 2011 |
Bitmez Amerika'ya tüyecek Astek Komutan
Sonrası belli, kavede oturulur ve sohbet başlar, "abi bi ekip kurmuşum, Allaaa seni inandırsın bi kebap bi kebap, ne eğitim ne bi şey"
Adnan Özdemir wrote:
Bundan bi 15-16 yıl önce o zamanlar askerlik görevini yapmakta olan bir yurttaşımız böyle bir yazı (''Kansere çare bulundu'') getirmişti büroya... İçeriğini unuttum ama bir veya birkaç kişinin yazdığı (asker kişi/er) kansere çare bulunduğuna dair bir eserdi. İngilizceye çevirmiştim... ABD'ye göndereceklerdi. 3-4 bölüm devam etti bu yazılar, sonra ne oldu bilmiyorum... Hey gidi günler hey
[Edited at 2011-12-10 17:30 GMT] |
|
| | | |
There is no moderator assigned specifically to this forum.