_Alena Ukraine Local time: 09:46 Spanish to Ukrainian + ...
May 20, 2010
Шановні, може хто має підручник з іспанської чи італійської українською мовою? Можливо шкільні, якщо у когось діти вивчають ці мови у школі українською. Мене цікавить, як там називають modo subjuntivo (сослагательное наклонение).
Російсько-український словник дає один переклад для двох термінів: "сослагательное" і "условное" (наклонение) - умовний (спосіб). В російській ці два способи морфологічно співпадають, як і в багатьох інших мовах, але все одно існують два різних терміна для означення цих двох способів у тих мовах, де вони розрізняються.
Ось що я накопала щодо цієї термінології в інших мовах:
ru сослагательное наклонение
la modus subiunctiuus/coniunctiuus
pl tryb łączący
cz konjunktiv/subjunktiv
bg конюнктив/подчинително наклонение
sr конюнктив/подчинителен начин
en subjunctive/conjunctive mood
ru условное наклонение
la modus conditionalis
pl tryb warunkowy/przypuszczający
cz kondicionál/podmiňovací způsob
bg кондиционал/условно наклонение
sr кондиционал
en conditional mood
Виходячи з цього, українською воно могло б називатися "підрядний спосіб" чи "кон'юнктив/суб'юнктив", запозичений з латини, але хотілося б знати напевне. Щось мені не віриться, що при вивченні мов, де ці способи розділяються, використовується один і той самий термін, або для "subjuntivo" не існує взагалі ніякого.
Дякую!
Subject:
Comment:
The contents of this post will automatically be included in the ticket generated. Please add any additional comments or explanation (optional)
To report site rules violations or get help, contact a site moderator:
SDL Trados Studio 2011 is the latest market-leading translation memory software from SDL. Now with Track Changes, Bilingual Word Files support, new Display Filter, AutoSuggest and more great details.
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro 3.0 through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value