ProZ.com global directory of translation services
 The translation workplace
Ideas
KudoZ home » Greek to English » Journalism

λειτουργία της διαμεσολάβησης της τηλεοπτικής επικοινωνίας

English translation: the function of mediation in tv communication


Login or register (free and only takes a few minutes) to participate in this question.

You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs
(or are passionate about them). Participation is free and the site has a strict confidentiality policy.
GLOSSARY ENTRY (DERIVED FROM QUESTION BELOW)
Greek term or phrase:λειτουργία της διαμεσολάβησης της τηλεοπτικής επικοινωνίας
English translation:the function of mediation in tv communication
Entered by: Assimina Vavoula
Options:
- Contribute to this entry
- Include in personal glossary

13:52 Jul 29, 2010
Greek to English translations [PRO]
Journalism
Greek term or phrase: λειτουργία της διαμεσολάβησης της τηλεοπτικής επικοινωνίας
Αν και η ερευνητική εστίαση και λογική της έρευνας της Aslanidou για την παθητικότητα του τηλεθεατή είναι εντελώς διαφορετική από την έρευνά μου για την ένταση της πολυμέρειας, παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιούμε στις δύο έρευνες παρόμοια μεθοδολογικά variables και προσεγγίσεις, η δε Aslanidou για να αποκρυπτογραφήσει το νόημα και την σημασιολογία των τηλεοπτικών ειδήσεων και πώς αυτές κατανοούνται και πως αντιλαμβάνονται από τους τηλεθεατές και εγώ για να εντοπίσω τις τεχνικές διαφοροποίησης μεταξύ των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων μέσω ενός «δεύτερου» επιπέδου έντασης της πολυμέρειας – την οποία χαρακτήρισα στο έκτο κεφάλαιο ως context diversity - η οποία, όπως έχω ήδη παρατηρήσει και αναλύσει, εκδηλώνεται μέσω ενός συνόλου τηλεοπτικών και σκηνοθετικών στοιχείων που δομούν την ***λειτουργία της διαμεσολάβησης της τηλεοπτικής επικοινωνίας***. Η σύγκριση των δύο ερευνών παρουσιάζει ιδιαίτερη σημασία και ενδιαφέρον διότι ακολουθούν ένα συγκλίνων και παρόμοιο μεθοδολογικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης αφού εξετάζουν το περιεχόμενο μέσα από τα στοιχεία που το συναποτελούν και μάλιστα για δύο διαφορετικές υποθέσεις και προβληματικές. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τροφή για σκέψη ούτως ώστε η θεωρία της μεταμόρφωσης και η έννοια της context diversity να αποτελέσουν το υπόβαθρο για μελλοντικές εφαρμογές πάνω σε άλλα υποθετικά ερευνητικά ερωτήματα και διαστάσεις.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό...
Assimina Vavoula
Greece
Local time: 12:45
the function of mediation in tv communication
Explanation:
Βρήκα κάποια links που θα μπορούσαν να σε κατατοπίσουν.

Κι ένα pdf ενός άρθρου που φαίνεται ότι μιλάει γι αυτό ακριβώς το θέμα! Μήπως είναι γραμμένο από το ίδιο άτομο?
Selected response from:

ElectraV
Spain
Local time: 11:45
Grading comment
4 KudoZ points were awarded for this answer



Summary of answers provided
3the function of mediation in tv communication
ElectraV


  

Answers


42 mins   confidence: Answerer confidence 3/5Answerer confidence 3/5
the function of mediation in tv communication


Explanation:
Βρήκα κάποια links που θα μπορούσαν να σε κατατοπίσουν.

Κι ένα pdf ενός άρθρου που φαίνεται ότι μιλάει γι αυτό ακριβώς το θέμα! Μήπως είναι γραμμένο από το ίδιο άτομο?

Example sentence(s):
  • Developing A Scale to Assess Three Styles of Television Mediation: "Instructive Mediation," "Restrictive Mediation," and "Social Coviewing".
  • Mediation deals solely with the representation of things and not with the things themselves.

    Reference: http://libeprints.lse.ac.uk/21506/1/Towards_an_analytics_of_...
    Reference: http://ttp://en.wikipedia.org/wiki/Mediation_(Marxist_theory...
ElectraV
Spain
Local time: 11:45
Works in field
Native speaker of: Native in GreekGreek
PRO pts in category: 24
Login to enter a peer comment (or grade)




Return to KudoZ list


Changes made by editors
Aug 6, 2010 - Changes made by Assimina Vavoula:
Edited KOG entryAssimina Vavoula's old entry - "λειτουργία της διαμεσολάβησης της τηλεοπτικής επικοινωνίας" => "the function of mediation in tv communication"
Aug 6, 2010 - Changes made by Assimina Vavoula:
Edited KOG entryAssimina Vavoula's old entry - "λειτουργία της διαμεσολάβησης της τηλεοπτικής επικοινωνίας" => "the function of mediation in tv communication"


KudoZ™ translation help
The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases.



See also: