KudoZ home » Indonesian to English » Computers (general)

dapet

Advertisement

Login or register (free and only takes a few minutes) to participate in this question.

You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs
(or are passionate about them). Participation is free and the site has a strict confidentiality policy.
17:33 Jul 3, 2008
Indonesian to English translations [Non-PRO]
Computers (general) / slang
Indonesian term or phrase: dapet
what does the word DAPET (Indonesian) translate to in English
Ray Dannatt
Advertisement


Summary of answers provided
5 +1get
Hikmat
3have got
aryn
3obtain
Hadiyono Jaqin


  

Answers


2 days23 hrs   confidence: Answerer confidence 3/5Answerer confidence 3/5
obtain


Explanation:
IMHO

Hadiyono Jaqin
Thailand
Local time: 03:49
Native speaker of: Native in IndonesianIndonesian
Login to enter a peer comment (or grade)

2 mins   confidence: Answerer confidence 5/5 peer agreement (net): +1
get


Explanation:
its informal of dapat depends on context it can also means can, may,get

--------------------------------------------------
Note added at 4 days (2008-07-08 06:17:00 GMT)
--------------------------------------------------

I got a phone call indeed

Hikmat
Indonesia
Local time: 03:49
Specializes in field
Native speaker of: Native in IndonesianIndonesian, Native in SundaneseSundanese
Notes to answerer
Asker: This is the original message Hari ini gue dapat telpon dari sohib gw kalau di friendster gue katanya ada buletin yang nge link ke porno website atau sesuatu kaya gitu yang ngakunya di post sama gue. Jelas gue kaget berat soalnya sudah lama gue ngak pernah mengunjungin friendster ini lebih dari satu tahun possible , makanya gue bener2 shock siapa yang fitnah gue, makanya hari ini gue paksain ke komputer pengen tahu apa sih yang orang tersebut masukin ke friendster gue, lagian gue disini hampir ngak pernah pakai bahasa inggris, nah ini ngomong inggris di buletin yang mengatas namakan gue. Ya gue pasrah aja kalau orang jadi mikir jelek soal gue gara-gara fitnah itu yang gue tahu pasti nyebar kemana-mana, yang pasti tuhan tahu yang sebenarnya.


Peer comments on this answer (and responses from the answerer)
agree  Erich Ekoputra
3252 days
Login to enter a peer comment (or grade)

171 days   confidence: Answerer confidence 3/5Answerer confidence 3/5
have got


Explanation:
'today i've got a call from my friend...'

aryn
Local time: 03:49
Specializes in field
Native speaker of: Native in DariDari, Native in IndonesianIndonesian
Login to enter a peer comment (or grade)




Return to KudoZ list


KudoZ™ translation help
The KudoZ network provides a framework for translators and others to assist each other with translations or explanations of terms and short phrases.



See also:



Term search
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search