A new ProZ.com translation contests interface is currently in development, and a preview contest is underway. Click here to visit the new interface »

Previous ProZ.com translation contests

German » Finnish - 2 entries


From "Topless Meetings" at Web Business 2.0 - http://www.webbusiness20.de/2008/06/09/topless-meetings/ 362 words
Seit einiger Zeit kursiert eine neue Idee durch amerikanische Chefetagen und Companys: Arbeitsbesprechungen, Teamsitzungen und Präsentationen seien ab jetzt nur noch in Form von “topless Meetings” erlaubt. Irritiert wird sich so mancher und mehr noch so manche fragen, ob dies im Zuge einer überraschenden Libertinage der amerikanischen Gesellschaft etwa bedeute, man konferiere ab jetzt nur noch oben ohne?…

Dieser Gedanke kann im Wissen um die Prüderie der amerikanischen Gesellschaft gleich wieder verworfen werden. Nein, nicht ohne Oberhemd, sondern ohne ‚Lap-Top’ sollen Meetings zukünftig abgehalten werden. Denn diese und artverwandte Gadgets wie iPhone, Sidekick und Blackberry verderben die ohnehin nicht sonderlich gute Kommunikationskultur, die gemeinhin in Sitzungen dieser Art herrscht. Da werden während der Besprechung eifrig E-Mails gecheckt, wird gechattet, gesimst, gegamed und geblogt. Die Augen auf dem Monitor und auch die Gedanken ganz bestimmt nicht dort, wo sie eigentlich sein sollten – nämlich im Meeting. Daher denkt man in so manchem, vor allem online-nahen Unternehmen daran, Mitarbeitern in Meetings den Gebrauch drahtloser Informationstechnologien gänzlich zu untersagen.

Mit dieser Maßnahme hoffen die Fürstreiter des Topless-Konzepts nicht allein, den Symptomen von geteilter Aufmerksamkeit, mangelnder Konzentration und dadurch bedingter sinkender Produktivität von Meetings erfolgreich entgegenzuwirken. Auch der soziale Faktor, der durch den Einzug der mobilen Online-Services merklich gelitten hat, hofft man durch die verordnete Abstinenz zu stärken. Schließlich handelt es sich auch um eine Frage mangelnder Wertschätzung, wenn einer sich vorbereitet und zu anderen spricht, während die nach Kinoprogramm und den neuesten Börsenkursen googlen.

So in etwa lautet der Tenor einer Diskussion, die im letzten Jahr vor allem durch einen Blogbeitrag mit dem vielsagenden Titel „My personal war against Crackberry“ angestoßen wurde. Der Autor Todd Wilkens, Chef einer Design-Agentur in San Francisco, ist der Ansicht, dass eine effektive Arbeitssitzung kaum noch möglich sei, wenn die Teilnehmenden eben nur teilweise präsent seien. „Unvollständige Aufmerksamkeit führt zu unvollständigen Resultaten“, meint Wilkens und fasst die Inhalte der Topless-Philosophie sogar in einem kleinen Meeting-Knigge zusammen. Regel zwei: Einer muss sich im Namen der Produktivitätssteigerung unbeliebt machen und den anderen ihre mobilen Spielzeuge aus den Rippen ziehen. Aber auch wenn sie zunächst meckern - insgeheim sind die Online-Junkies dankbar dafür, ein paar Stunden von ihrer Sucht befreit worden zu werden.

The winning and finalist entries are displayed below.To view the like/dislike tags the entries received simply click on the "view all tags" link on the right hand corner of each entry.

You can leave your feedback for this pair at the bottom of the page.

Congratulations to the winners and thanks to all the participants!


Entry #1 - Points:
View all tags
Jonkin aikaa uusi ajatus kiertää läpi Yhdysvaltain hallituksen istunnoissa ja Companys: työkokouksia, tiimin kokouksiin ja esitykset ovat tervetulleita lähtien vain muodossa "Topless Meetings. Ärtynyt on niin paljon kysymyksiä ja niin paljon enemmän, jos tämän jälkeen yllättävä libertinism amerikkalaisen yhteiskunnan keskiarvo te nyt antaa vain yläosattomissa? ...

Tämä ajatus saattaa olla tietoa prudishness amerikkalaisen yhteiskunnan yhtä hylättiin. Ei, ei ilman paitaa, mutta ilman, lap-top kokoukset pidetään tulevaisuudessa. Näiden ja liittyvät gadgeteja kuten iPhone, Sidekick ja Blackberry tuhota jo ole kovin hyviä viestintä-kulttuuri, joka vallitsee yleisesti kokouksiin tällaista. Jälkeen kokouksen aikana tullaan innolla tarkistaa sähköpostiviestit ovat keskustelemassa, reunuslista ja gegamed bloged. Silmät seurata ja ajatus ainakaan jos ne on tarkoitus olla - eli kokouksessa. Siksi emme ajattele niin paljon, erityisesti online-yrityksen kieltää se kokonaan henkilökunnan kokouksiin, langattoman tietotekniikan.

Tämän toimenpiteen, prinssi toivon ratsastusta yläosattomissa lähestymistapa torjua paitsi onnistuneesti oireita jaettu huomiota, keskittymiskyvyn puutetta, ja seurauksena laskee tuottavuutta kokouksissa. Sosiaalinen tekijä, joka on myötävaikuttanut Känny verkkopalvelujen kärsi huomattavasti, on toivottavaa, että määrätty pidättäytymistä vahvistettava. Lopuksi, on myös kysymys osataan arvostaa, jos on valmis, ja puhuu muille, vaikka googlen jälkeen elokuva ja viimeistään osakekursseja.

Jotain on sävy keskustelua, joka aloitettiin viime vuonna, lähinnä blogi on mielikuvia nimellä "Oma sotaa CrackBerry." Kirjoittaja Todd Wilkens, johtaja suunnittelutoimisto San Francisco, uskoo, että tehokas työskentely on tuskin mahdollista, jos osallistujat olivat vain osittain läsnä. "Puutteellinen huomiota johtaa epätäydellisiä tuloksia", sanoo Wilkens, ja tiivistää sisältö yläosattomissa filosofian sekä myös pienimuotoisen kokouksen etiketti. Sääntö kaksi: yksi on nimissä lisätä tuottavuutta ja tehdä epäsuosittuja siirtää Mobile muiden lelujen kylkiluut. Mutta vaikka ne murista aluksi - salassa online Junkies ovat kiitollisia muutaman tunnin on vapautunut riippuvuudestaan.Entry #2 - Points:
View all tags
Jo jonkin aikaa on uusi idea levinnyt amerikkalaisten yhtiöiden johtoportaissa, kokousten ja palaverien käyminen muodossa ’topless meeting’. Tämä ei tarkoita suinkaan sitä, että Yhdysvaltain tiukka moraali olisi yhtäkkiä löystynyt ja että työntekijät kokoontuisivat yläosattomissa eli rinnat paljaana.

Kaukana siitä. Näitä tapaamisia ei siis pidetä ilman paitaa vaan ilman läppäriä, eli englanniksi laptopia. On nimittäin huomattu, että erilaiset älykännykät kuten iPhonet, Blackberryt ja kämmentietokoneet pilaavat jo ennestään heikon kommunikaation, joka kokouksissa yleensä vallitsee. Tapaamisissa meilataan, tekstaillaan, chattaillaan, pelataan ja blogataan. Silmät ovat kiinni näyttöruuduissa ja ajatukset kaikkialla paitsi siellä, missä niiden pitäisi olla, eli kokouksessa. Sen vuoksi etenkin monessa IT-alan yrityksessä suunnitellaan langattomien laitteiden käyttökieltoa kokouksissa.

Älypuhelimettoman kokouksen idean puoltajat haluavat ensinnäkin parantaa kokousten tuottavuutta ja vähentää hukka-aikaa, jonka syynä on työtekijöiden huono keskittyminen. Mutta lisäksi toivotaan, että laitteiden panttaaminen vaikuttaisi myönteisellä tavalla ihmisten väliseen kommunikaatioon, joka on kärsinyt jatkuvan verkossa olon vuoksi. Kieliihän käyttäytyminen myös arvostuksen puutteesta; kun toinen on valmistellut esityksen ja on puhumassa, niin samaan aikaan toiset googlettavat elokuvaohjelmistoa ja viimeisiä pörssikursseja.

Tätä mieltä oltiin keskustelussa, jonka lähtökohtana oli blogiartikkeli nimeltään My personal war against Crackberry. Artikkelin kirjoittaja on Todd Wilkens, joka johtaa San Franciscossa muotoilutoimistoa. Hänen mielestään tehokkaiden työkokousten pitäminen on käynyt mahdottomaksi, koska osallistujat ovat vain osittain läsnä. - Heikko keskittyminen kokouksissa johtaa heikkoihin tuloksiin, sanoo Wilkens, joka on koonnut topless-idean periaatteet pieneen kokouksen käyttäytymisoppaaseen. Oppaan toinen sääntö kuuluu: jonkun on uhrauduttava tuottavuuden parantamisen eteen ja otettava ihmisiltä langattomat lelut pois silläkin uhalla, että hänestä ei pidetä. Sillä vaikka työtoverit ensin haukkuisivatkin, salaa he ovat kiitollisia siitä, että joku vapauttaa heidät verkkoriippuvuudestaan edes muutamaksi tunniksi.« return to the contest overviewTranslation contests
A fun way to take a break from your normal routine and test - and hone - your skills with colleagues.


All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search