A new ProZ.com translation contests interface is currently in development, and a preview contest is underway. Click here to visit the new interface »

Previous ProZ.com translation contests

French » Hungarian - 2 entries


From "Auto-entrepreneur? Kouac!…" by Babozor at http://www.travailleursduweb.com/2009/01/26/auto-entrepreneur-kouac.html. 324 words
C’est tout neuf, c’est tout nouveau, le statut d’auto-entrepreneur doit/devait révolutionner le web en permettant à tous de pouvoir faire du business… et de pouvoir déclarer pubs, petits travaux - et, pourquoi pas, générer du vrai business.

Je n’ai pour l’instant rien de vraiment précis en tête, mais j’ai toujours plein de projets et pourquoi pas de temps en temps des trucs qui pourraient générer du cash, donc je me dis: "tiens on va tester ça… en plus l’enregistrement peut se faire en ligne, ça devrait plutôt mieux se passer."

Le site est plutôt bien fait, même si certaines fois cela manque un peu d’explications pour les non-initiés (comme les différentes formes de régimes, etc…). On peut tout faire d’un coup en scannant une pièce d’identité.

Bon, le formulaire est assez trapu, pas mal de questions, des renseignements, etc… mais rien de dramatique.

Je remplis mon (gros) formulaire comme un gentil garçon bien sage.

Je reçois un email qui me confirme que mon dossier a bien été enregistré et que je recevrai d’autres infos un peu plus tard, alors  j’attends… confiant.

Kouac - Activité non reconnue

Et là, surprise:
Mon dossier est refusé… j’envoie un email, j’essaye de les avoir au téléphone (toute une aventure, pas réussi d’ailleurs) et c’est grâce à l’aide de Dame Tartine que je trouve enfin l’explication:

Attention, l’application au 1er janvier 2009 ne concerne pas encore toutes les activitées : suite à un blocage avec la CIPAV, (caisse interprofessionnelle de prévoyance et d’assurance vieillesse) qui regroupe une très large partie des professions libérales, dont les ingénieurs-conseils et les informaticiens, beaucoup d’auto-entrepreneurs souhaitant travailler dans les nouvelles technologies ne peuvent accéder pleinement à ce régime. Faute de mieux, Novelli a promis de régler ce problème par le biais d’un amendement législatif.

Donc, si vous voulez être auto-entrepreneur dans les nouvelles technologies, deux solutions:

- attendre (et on sait pas combien de temps)

- mentir sur la nature réelle du travail

The winning and finalist entries are displayed below.To view the like/dislike tags the entries received simply click on the "view all tags" link on the right hand corner of each entry.

You can leave your feedback for this pair at the bottom of the page.

Congratulations to the winners and thanks to all the participants!


Entry #1 - Points:
View all tags
Ez a vadonatúj, minden új, a helyzet az önálló vállalkozó kell / kellene forradalmasítja az internet azáltal, hogy mindenki meg tudja csinálni ... és nyilatkozni pubok, kis munkahelyek - és miért nem generál az igazi üzlet.

Én most semmi igazán különleges szem előtt tartva, de én még mindig tele tervekkel, és miért nem az időre a dolgokat, amelyek készpénzt, így azt hiszem, mi akarjuk próbálni ... több felvétel is lehet tenni online, hogy történjen, inkább jobb. "

Az oldal meglehetősen jól sikerült, bár néha ez hiányzik néhány magyarázat az avatatlanok számára (mint például a különböző típusú terveket, stb ...). Meg tudod csinálni mindent egyszerre szkenneléssel azonosítása.

Nos, a formanyomtatvány elég tömzsi, sok-sok kérdést, információk, stb ... de semmi drámai.

Találkoztam én (nagy) formában, mint egy kedves fiú bölcs.

Kaptam egy e-mailt, amely megerősíti, hogy az én esetemben nyilvántartásba vették, és hogy fogok kapni több info később, úgyhogy várok ... magabiztos.

Kouac - fel nem ismert

És van néhány meglepetés:
Az én elutasították ... küld egy e-mailt, próbáld meg, hogy a telefon (elég kaland, egyébként nem), és annak köszönhetően, hogy segítségére Dame Tartine, hogy én végre megtaláltam a magyarázatot:

Figyelem végrehajtás január 1, 2009 nem rendelkezik az összes Tevékenységek: holtpontra jutását követően az CIPAV (többek segélyalapot és nyugdíjbiztosítás), amely egy nagyon számos szakmában, beleértve a mérnököket tanácsadás és szakemberek, sok önálló érdekelt vállalkozók dolgozó új technológiák teljes hozzáféréssel rendelkeznek ehhez a rendszerhez. Faute de mieux, Novelli megígérte, hogy e probléma megoldása érdekében a jogszabályi módosítás.

Tehát, ha azt szeretnék, hogy önálló vállalkozó a technológia, két megoldás:

- Várj (és nem tudjuk, mennyi ideig)

- Hazudni az igazi munka jellegénekEntry #2 - Points:
View all tags
Vadonatúj, friss találmány az önvállalkozói státusz, melytől azt várjuk/vártuk, hogy majd forradalmasítja a világhálót, és egy csapásra bárkiből üzletembert csinál, aki reklámozhat, kisebb munkákat végezhet – és miért is ne, valódi üzletet generál.

Pillanatnyilag ugyan nincs kiforrott ötletem, de terveim mindig vannak, miért ne csinálhatnék pénzt egyikből-másikból, nekiállok hát: „rajta, próbálkozzunk meg ezzel...ráadásul a bejegyzés online elvégezhető, így sok gond nem lehet vele”.

A honlap koncepciója nem rossz, bár itt-ott nem ártana bővebb magyarázat a kezdők kisegítésére (például arról, hogy melyek a különböző vállalkozói formák ésatöbbi). Az egész procedúrát együltében elvégezheti az ember, elég hozzá egy szkennelt személyazonossági.

Igaz, a kérdőív elég vaskos, egy rakás kérdés, megadandó információ, stb... de túl lehet élni.

Jótanuló módjára, szép rendesen kitöltöm a (jó hosszú) kérdőívet.

Kapok erre egy e-mailt, melyben megerősítik, hogy az adataim bejegyzése rendben megtörtént, és további információkkal a későbbikben szolgálnak, úgyhogy várok... bizakodom.

Püff – A tevékenység nem fogadható el.

És itt jön a meglepetés:
A jelentkezésemet visszautasították... küldök egy e-mailt, megpróbálom telefonon felhívni őket (kész kaland, persze sikertelenül), a végén blogger-kollégám, Dame Tartine segítségével jutok magyarázathoz:

Figyelem: a 2009. január 1-től bevezetett státusz nem vonatkozik minden tevékenységre: mivel nem jött létre megegyezés a francia önálló vállalkozók társadalombiztosítási- és nyugdíjpénztárával (CIPAV ), melyhez a szabadfoglalkozások – többek közt mérnök-tanácsadók, informatikusok - nagy része tartozik, most az új technológiai ágazatokban dolgozni kívánó önvállalkozók nem kaphatják meg az új státuszt. Jobb megoldás híján Novelli kereskedelemi államtitkár azt ígérte, hogy törvénymódosítás révén orvosolja a problémát.

Tehát két lehetősége van annak, aki az új technológia ágazataiban szeretne önvállalkozó lenni:

- várhat (és nem tudni, meddig)

- hazudhat a munkája tényleges jellegéről.« return to the contest overviewTranslation contests
A fun way to take a break from your normal routine and test - and hone - your skills with colleagues.


All of ProZ.com
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search