Non-English forums »

Macedonian

 
Subscribe to Macedonian Track this forum

Post new topic  Off-topic: Shown  Font size: -/+
   Topic
Poster
Replies
(Views)
Latest post
 Извештај од првата онлајн средба на Certified Pros
0
(2,954)
 Поддршка за движењето „NO PEANUTS“ против понижувачки цени
1
(2,916)
 Се одржа првото редовно собрание на Здружението на преведувачи на РМ
0
(1,676)
 Се одржа првото редовно собрание на Здружението на преведувачи на РМ
0
(1,384)
 (Title removed)
0
(2,708)
JasminkaVT (X)
Feb 3, 2012
 Off-topic: 2012 .:)
2
(5,639)
Maja Dojcinova
Jan 9, 2012
 Off-topic: Сам свој превод
3
(3,492)
Sherefedin MUSTAFA
Dec 17, 2011
 PayPal: не можам да се регистрирам
4
(13,794)
Marina Marinova
Sep 5, 2011
 Корисни онлајн речници, поимници
0
(2,699)
Sanja Gjurova
Aug 16, 2011
 Цените на ProZ за македонски англиски    ( 1... 2)
24
(23,189)
Sanja Gjurova
Aug 3, 2011
 Штип и Здружение на преведувачи    ( 1, 2... 3)
35
(31,758)
 Сосем нова на ПроЗ    ( 1... 2)
15
(13,158)
Sanja Gjurova
Jul 30, 2011
 Интересна дискусија
2
(3,602)
Marina Marinova
Jun 28, 2011
 Off-topic: The Professor and the Madman од Simon Winchester
0
(2,997)
 Translation Cloud - подалеку...
0
(3,333)
 Судски преведувач: пишување на зборови со голема почетна буква при превод на договори
2
(3,177)
English knight
Jan 24, 2011
 Наплата преку...?
3
(4,535)
 Лекторите и нивната суетност
6
(5,894)
Kitanovska
Dec 17, 2010
 T-Index, the languages that matter on the web
1
(3,367)
 Виртуелна конференција ProZ.com 2010 година. Регистрирајте се бесплатно сега!
0
(2,948)
 Модератори
1
(3,237)
Maja Dojcinova
Sep 11, 2010
 Извадоци од Судскиот деловник
2
(5,531)
 Латинска транскрипција на македонската кирилица
12
(20,617)
 Чудна случка-измама или?
6
(7,769)
danielko
Aug 27, 2010
 7th ProZ.com international conference in Prague
0
(2,364)
Anne Diamantidis
Jul 30, 2010
 Помош за почетници и новозачленети во proz.com
4
(4,520)
Gabriela Nikolova
Jun 16, 2010
 Извештај за работата на ProZ.com
0
(2,792)
Gabriela Nikolova
May 14, 2010
 Христос Воскресе!
1
(4,079)
KISELEV
Apr 4, 2010
 Тешки, чудни, смешни англиски зборови
3
(6,884)
 Оставка
2
(5,702)
Gabriela Nikolova
Feb 17, 2010
 Поимник на македонски зборови од областа на информатичката технологија
0
(3,256)
Gabriela Nikolova
Oct 18, 2009
 Честит празник!
2
(4,326)
 Предупредување
1
(3,831)
 Неколку забелешки околу кудоз прашања
1
(5,194)
Kitanovska
Aug 14, 2009
 Вашите нови модератори: Габриела и Милена
12
(10,328)
 Известување за безбедност на податоци
0
(4,856)
 "Glossary-building" KudoZ to be deployed in English to Macedonian
0
(2,362)
Enrique Cavalitto
Jul 31, 2009
 Seminar on EN 15038 and LICS Certification scheme in Skopje, Macedonia
2
(4,491)
 Прашање поврзано со "My Wallet"
4
(5,270)
maja.freelan (X)
Jun 20, 2009
 Оглас за работа
1
(5,588)
 Македонски јазик
4
(5,894)
Lucia Leszinsky
SITE STAFF
Jun 3, 2009
 Зачленување на проз
3
(4,026)
maja.freelan (X)
May 8, 2009
 Германски преведувачи
0
(2,147)
maja.freelan (X)
May 6, 2009
 Македонскиот јазик и кирилица
0
(2,594)
 Организирање на Традос тренинг во Скопје
5
(8,104)
Mitko Jovanov
Apr 21, 2009
 Off-topic: The lyrics of "Kuca imam na pelister" &"Gordo Makedonijo"
0
(4,614)
RafaLee
Feb 25, 2009
 Помош околу Trados
3
(5,706)
Dragomir Kovacevic
Jan 15, 2009
 Честитки
0
(3,032)
 Powwow во Македонија
3
(4,383)
 форум, удружење, накупци, закупци, тимови, и....
0
(3,230)
Dragomir Kovacevic
Dec 26, 2008
Post new topic  Off-topic: Shown  Font size: -/+

= New posts since your last visit ( = More than 15 posts)
= No new posts since your last visit ( = More than 15 posts)
= Topic is locked (No new posts may be made in it)


Translation industry discussion forums

Open discussion on topics related to translation, interpreting and localization

Advanced search
Email tracking of forums is available only to registered users


SDL Trados Studio 2021 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

SDL Trados Studio 2021 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2021 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search