Scam e-mail
Thread poster: Klementina Shahini

Klementina Shahini
United States
Local time: 09:55
Member (2009)
English to Albanian
+ ...
Aug 10, 2009

Miremengjes,

Kur hapa e- mail tek aol.com sot ne mengjess pashe e-mailin e meposhtem qe kishte ardhur nepermjet proz.com. A keni pasur ndonje rast te tille dhe si keni vepruar? Kohet e fundit une kam marre e-maile te ndryshem dhe pak te cuditshen nepermjet proz.com. Kam marre pergjigjen dhe ndihmen e duhur per e-mailet e meparshem. Jam e ndergjegjshme se nuk eshte faji i proz.com ne kete rast po cfare duhet te bej? A keni ndonje sugjerim pervec asaj te injorimit te e-mail. Cdo sugjerim do te jete i mirepritur.

Ju uroj te gjithve nje jave te mire dhe produktive.

Klemi


-----------
You have been sent a message via ProZ.com.
Author: Miss Sandy KONATE [NOTE: The author is not a registered ProZ.com user or was not logged in when sending this message.]
Author's IP address: 41.202.93.75
-----------

HELLO DEAR,

I AM WRITING YOU THIS LETTER BASED ON THE INFORMATION I
GATHERED ON YOUR PROFILE. I AM MISS SANDY KONATE, I AM A
IVOIRIENE NATIONAL. I AM 24 YEARS OLD. I AM THE CHILD OF
GENERAL KONATE OF THE FORCE NOUVELLE IN THE REPUBLIC OF
COTED' IVOIRE.

I AM WRITING YOU TO ASSIST ME TO THE TRANSFER OF THE SUM OF
($6.000.000) SIX MILLION UNITED STATES DOLLARS ONLY TO YOUR
COUNTRY WHICH MY FATHER KEPT IN A BOX AND DEPOSITED WITH A
PRIVATE SECURITY COMPANY FOR SAFE KEEPING AND DECLARED THE
CONTENT AS FAMILY TREASURE FOR ONWARD DELIVERY TO THE
DESIGNATED ADDRESS OF HIS FORIEGN PARTNER. I HAVE MADE
FRANTIC EFFORTS TO CONTACT THIS FOREIGN ASSOCIATE TO MY
FATHER ALL TO NO AVAIL.

I THERFORE SOLICIT YOU TO CONTACT THIS COMPANY AS THE
FOREIGN ASSOCIATE TO MY FATHER TO CLAIM THIS BOX WHICH WILL
BE DELIVERED TO YOUR DESIGNATED ADDRESS AS A DIPLOMATIC
LUGGAGE. WHEN YOU HAVE RECEIVED THIS BOX, YOU WILL THE
ARRANGE FOR MY ARRIVAL INTO YOUR COUNTRY TO ENABLE ME
COMPLETE MY EDUCATION AND ALSO INVEST WITH THIS MONEY ON
VITAL PROJECTS.

I HAVE THE DOCUMENTS WHICH THE COMPANY ISSUED TO MY DAD
WHEN HE DEPOSITED THIS BOX WITH THEM. I WILL SEND THEM TO
YOU AS PROOF OF YOUR ARGUMENT WHEN YOU WILL APPLY FOR THE
DELIVERY OF THIS BOX TO YOU. I HAVE INTEREST IN GOING INTO
ESTATE BUSINESS OR OTHER VITAL PROJECT WHICH YOU MIGHT
ADVICE ME.

SHOULD YOU BE OF ASSISTANCE, I WOULD THEREFORE WAIT FOR
YOUR RETURN MAIL TO ENABLE ME SEND TO YOU THE CONTACT OF THE
COMPANY AND THE DOCUMENTS. NOTE THAT I AM NOW IN COTE
D'IVOIRE AND I DONT WANT THE INCUBENT GOVERNMENT OF MY
COUNTRY TO KNOW THAT MY FATHER LEFT THIS FORTUNE WITH ME
HERE, THERFORE YOU MUST KEEP THIS TRANSACTION BETWEEN US AS
SECRETS.

UPON THE RECEIPT OF YOUR RETURN MAIL, I WILL SEND TO YOU
THE DOCUMENTS AND THE CONTACT OF THE COMPANY TO ENABLE YOU
WRITE THEM VIA EMAIL. FOR YOUR TROUBLES, I HAVE SET ASIDE
20% OF THE TOTAL SUM AS YOUR COMMISSION.

THANKS IN ATICIPATION OF YOUR URGENT RESPONCE.

YOURS SINCERELY
SANDY KONATE
EMAIL: sa_konate@hotmail.fr

-----------


[Edited at 2009-08-10 14:00 GMT]


Direct link Reply with quote
 

Sherefedin MUSTAFA
Netherlands
Local time: 15:55
Member
English to Macedonian
+ ...
Dy mundësi që mund t'ju këshilloj Aug 10, 2009

E nderuar Klemi,

Rasti që paraqitni ju është sa i mërzitshëm (fatkeqësisht) aq edhe pjesë përbërëse e realitetit virtual në të cilin ne të gjithë jemi zhytur.

Pasi thoni se ju është dërguar nëpërmes profilit tuaj ProZ.com mendoj se udha më e mirë për të ndjekur do të ishte që t'i drejtoheni personelit të ProZ.com-it me kërkesë për ndihmë, t'ua paraqitni rastin dhe t'i pyetni për këshillë se si mund t'i shmangeni kësaj në të ardhmen.

Një mundësi tjetër që mund t'ua këshilloj unë është që të tjerëve t'ua kufizoni mundësinë për t'ju dërguar e-maile nëpërmjet profilit tuaj. Këtë mund ta bëni në profilin tuaj: seksioni Settings/Notification settings/Email preferences/ dhe këtu ta selektoni opsionin: I want staff to vet all messages sent to me via my profile (kini parasysh se këtë opsion e kanë vetëm anëtarët e ProZ.com-it).

Shpresoj se kjo sadopak mund t’ju ndihmojë.

Përshëndetje,
Sherefedini


[Edited at 2009-08-10 15:46 GMT]


Direct link Reply with quote
 

Klementina Shahini
United States
Local time: 09:55
Member (2009)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Faleminderit Aug 10, 2009

I nderuar Z.Sherefedin,

Faleminderit shumë për sugjerimet. Unë sapo mora një përgjigje nga site staff e Proz.com në të cilin thuhet se "appropriate action has been taken". Shpresoj se mos të kem më probleme. Këtë muajin e fundit kam marre disa e-maile të cuditshme gjithashtu edhe nga antarë të proz.com. Stafi i proz.com ka qenë me të vërtetë shumë i gatshëm dhe i sukseshëm në rregullimin e problemit.

Sa për sugjerimit e dytë me të vërtetë e vlerësoj ndihmën tuaj. Si antare e këtij websajti unë kisha mundësi të ndiqja këshillën tuaj dhe bëra ndryshimet e duhura në profilin tim. Edhe njëhere faleminderit për asistencën dhe këshillën tuaj.

Ju uroj gjithë të mirat në karierën tuaj dhe në detyrën si moderator. Very well deserved.

Me shumë respekt,

Klemi


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Scam e-mail

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search