Si shkruhen numrat mbi 1000 në shqip
Thread poster: Arben Seva

Arben Seva  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 22:28
Member (2003)
English to Albanian
+ ...
Nov 4, 2003

1000
1.000
1 000
1,000
1.000.000


Direct link Reply with quote
 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 15:28
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
Me pikë Nov 4, 2003

Arben,
Në shqip numrat një mijë e lart duhet të shkruhen me pikë.
P.sh. 5.600 (Lekë) ose 1.000.000 (njerëz) etj.

Arben Seva wrote:


1.000
1.000.000[Edited at 2003-11-04 16:38]


Direct link Reply with quote
 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 15:28
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
Ndërsa numrat që përmbajnë një thyesë dhjetore... Nov 4, 2003

shkruhen kështu:

15,5; 0,06; 10,53 etj.


Direct link Reply with quote
 
Kam haruar njehurit e numrave me radhe Oct 29, 2010

pas milionit vje me radhe bilioni apo jo !tek ne ne tetove (maqedoni) thuhet nji fjalmiljard biljard nga vijn keto emra? Mendoj se eshte njejti numer si milion dhe bilion por perdoret me shum tek te njehurit e parave

200.000.000.000 kjo do te ishte 200 bilion ne angisht mendoj se njilloj ne shqip apo jo !
me korigjoni nese jam gabim.
e cka vjen me radhe bilion trilion kutilion apo jo?
nuk jam i sigurt.
Flm
Refet.


Direct link Reply with quote
 

Roland_Lelaj  Identity Verified
Canada
Local time: 17:28
Member (2008)
English to Albanian
+ ...
Milion vs. miliard Nov 1, 2010

Tung Refet,

Në Europë, përfshirë Shqipërinë (vendet e shkallës së gjatë), përdoret gjerësisht termi "miliard" që ka vlerë 1.000.000.000 ndërsa në USA dhe vendet e tjera anglishtfolëse (vendet e shkallës së shkurtër) përdoret termi "bilion" që ka të njejtën vlerë.
Më tej vazhdojnë trilion, kuadrilion, kuintilion, sekstilion etj.

Shifra që ju sillni, 200.000.000.000 në shqip do të ishte dyqint miliardë.

Historia e këtyre dy termave dhe vlerës së tyre ka një histori të gjatë e të komplikuar.
Për më tepër mund të lexoni faqen në Wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Long_and_short_scales

Punë të mbarë!


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Si shkruhen numrat mbi 1000 në shqip

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
PDF Translation - the Easy Way
TransPDF converts your PDFs to XLIFF ready for professional translation.

TransPDF converts your PDFs to XLIFF ready for professional translation. It also puts your translations back into the PDF to make new PDFs. Quicker and more accurate than hand-editing PDF. Includes free use of Infix PDF Editor with your translated PDFs.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search