Për punët e përkthimit
Thread poster: aneta_xh

aneta_xh  Identity Verified
English to Albanian
+ ...
Apr 15, 2004

Të dashur kolegë,
sot pash një njoftim këtu në proz për një puën editimi. Gjithashtu mora edhe nga një listë tjetër përkthyesish një njoftm për një punë përkthimi rreth 200,000 fjalë, por për ta parë atë, duhej të paguaja rreth 60 dollarë. Si ka mundësi ky ndryshim i madh, kur këtu mund të shikosh çdo gjë, ndërsa tek të tjerët duhet të paguash para se të shikosh ndonjë? Edhe këtu, kam vënë re se ka punë të caktuara që ata kërkojnë që vetëm anëtarët me pagesë ti shikojnë. Unë deri tani nuk kam marrë asnjë punë këtu, po ju a keni marrë?
Me respekt,
Ani


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 04:49
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
Përvoja ime Apr 15, 2004

Hi Aneta,
po, është e vërtetë që në ProZ.com ka punë që janë vetëm për anëtarët me pagesë (ose Platinum) dhe të tjera që janë për të gjithë. Nuk e di për cilin "vend tjetër përkthimi" e keni fjalën, prandaj personalisht nuk mund të bëj asnjë koment.
Megjithatë, unë kam patur plot përfitime si anëtare me pagesë, për vetë faktin se jo vetëm që emri të del në faqen e parë të listës së përkthyesve, por gjithashtu, mund t'i shikosh të gjitha punët e vëna, ofertat për punë (bids) të anëtarëve "Platinum" dalin më lart se ato të anëtarëve pa pagesë etj.
Unë kam marrë disa punë këtu në ProZ.com, por mbi të gjitha më pëlqen përvoja që kam patur këtu, sidomos me pyetjet KudoZ. Me anë të këtyre pyetjeve, unë kam mësuar më shumë se sa u kam dhënë të tjerëve. Në fund të fundit, ProZ.com është vendi më mirë dhe më i frekuentuar nga përkthyesit, në mbarë botën. Gjithashtu, kliko këtu http://www.proz.com/plat për të mësuar më shumë për përfitimet e anëtarëve me pagesë.

Gjithë të mirat,
Monikaicon_biggrin.gif

aneta_xh wrote:

Të dashur kolegë,
sot pash një njoftim këtu në proz për një puën editimi. Gjithashtu mora edhe nga një listë tjetër përkthyesish një njoftm për një punë përkthimi rreth 200,000 fjalë, por për ta parë atë, duhej të paguaja rreth 60 dollarë. Si ka mundësi ky ndryshim i madh, kur këtu mund të shikosh çdo gjë, ndërsa tek të tjerët duhet të paguash para se të shikosh ndonjë? Edhe këtu, kam vënë re se ka punë të caktuara që ata kërkojnë që vetëm anëtarët me pagesë ti shikojnë. Unë deri tani nuk kam marrë asnjë punë këtu, po ju a keni marrë?
Me respekt,
Ani[Edited at 2004-05-13 05:59]


 

Fabiana Papastefani-Pezzoni  Identity Verified
Romania
Local time: 13:49
Member (2003)
English to Albanian
+ ...
E vërtetë, Platiniumi ndihmon Apr 16, 2004

E dashur Aneta,

Nga përvoja ime di që janë disa vende përkthimi që nuk lejojnë të shihen punët e përkthimit për disa orë (disa 6 orët e para e disa të tjerë 8 orët e para) nëse nuk je anëtar me pagesë. Kjo do të thotë që këta anëtarë kanë paguar për të patur një trajtim përparësor jo vetë në parjen e punëve por edhe të tjerë elementë. Do të më dukej shumë sikur shuma 60 USD të ishte për çdo herë që do të donim të shihnim punimet.

Por më e çuditshmja (ose jo edhe aq normale) më ka ndodhur me një agjensi dje, e cila kishte nisur një mesazh për shprehje interesi për një punë, dhe pasi puna u dha gjetkë stafi i agjensisë më kontaktoi sërish duke më thënë që po të doja mund të regjistrohesha për të qënë në database-in e tyre për punëra të tjera. E po mirë thashë. Shkova, vendosa Emrin e identifikimit dhe fjalë-kalimin, pastaj shkova të mbush faqen me të dhëna për gjuhët, përvojën, çmimet etj.

Faqja kishte shumë gjëra që nuk shkonin:
- Për një kombinim gjuhësh kishin vetëm një fushë përvoje, gjë që nuk më pëlqeu, pasi vetëm në një kombinim mund të punoj në minimumin katër-pesë fusha.
- Pyesnini sa qafe bën në ditë dhe ngjitur me të thoshte "Çmimi"...?? I kujt, për fjalë apo për faqe. Vura çmimin për faqe, meqë pak më parë pyesinin për volumin e faqeve në ditë, dhe, "guarda caso", ata donin çmimin për fjalë. Këtu vjen më e bukura. Ata m'u përgjigjën duke më thënë falemnderit për regjistrimin. Ne kemi nevojë për çmimin për fjalë dhe jo për faqe kështu që në porfilin tënd vumë çmimin prej 0.05 USD/fjalë. Pikë. As "morëm lirinë" as "shpresoj që të mos jesh kundër" as "nëse je kundër të lutemi na thuaj" e ku e di unë se çfarë.

Shkova tek sy sit dhe hyra në profilin tim. Asgjë nuk mund të "edit" aty, pra të ndryshohej. Pra ti (një që regjistrohet) aty nuk mund të ndryshosh gjë nga profili yt përveç të shtosh një kombinim gjuhësh apo të ndryshosh fushën e përvojës. Ç'bëra unë thoni ju? Besoj se shumë nga ju e marrin me mend. Ata u përgjigjën me ton pak të pizmosur duke thënë, ok, në profilin tënd tani figuron çmimi që deshe, por nuk iu përgjigjën asnjë nga pyetjeve të mia mbi atë se si funkionon kjo faqe, pse nuk ndryshohen të dhënat, pse nuk shihen projektet, pse nuk shihen kolegët e tjerë, etj. Jo se ata duhet të bëjnë një faqe si na pëlqen neve, ajo mund të funksionojë "one way" siç edhe më konfirmuan, por fakti që ata ndiheshin të bezdisur të përgjigjeshin dhe të jepnin sqarime mbi atë se si do t'i përdornin të dhënat personale mua më bezdiste edhe më shumë. Nëse ky është vetëm një data-base i brëndëshëm, ç'nevojë kishin ta hidhnin në një faqe ku shumë pak informacion është në dispozicion ose ku vetë faqja jote nuk mund të ndryshohet. Ata të shkretët ndoshta sapo e kanë hapur faqen, por po e përsëris, ata as nuk të shpjegonin se e kishin hallin. Hajt mo.

Sa për Proz.com, besoj se ja ka vlejtur barra qeranë të abonohem me pagesë. Punët e shtuan nga 0 në disa të vogla prej tyre brenda disa muajsh. Shpresoj që të rriten edhe më se po të duhej të nxirrja bukën e gojës me to, kam frikë se do të duhej të bëja edhe punë të tjera me kohë të kufizuar. Kemi edhe një dis-avantazh: ndoshta që gjuha jonë nuk ka edhe aq shumë kërkesa punësh siç shoh këtu në Kiev për shembull. Këta shqepen me punë ore!

Ju uroj të gjithëve më shumë fat.


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 04:49
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
Ke të drejtë Fabi Apr 16, 2004

Fabiana Papastefani-Pezzoni wrote:
Kemi edhe një dis-avantazh: ndoshta që gjuha jonë nuk ka edhe aq shumë kërkesa punësh siç shoh këtu në Kiev për shembull. Këta shqepen me punë ore!

Ju uroj të gjithëve më shumë fat.


E dashur Fabiana,
tani i ka marrë të gjitha fondet arabishtja... Megjithatë, edhe për shqipen vazhdojnë të ketë fonde për anën ushtarake (meqë Shqipëria ka dërguar forca ushtarake në aleancë me NATO-n), fonde financiare (shyqyr që financat janë gjithmonë në plan të parë) dhe kuptohet, këtu në SH.B.A., nuk mbarojnë asnjëherë projektet e përkthimit për shkollat, spitalet dhe proceset e emigracionit [këto të fundit në fakt sikur janë shtuar për shkak të kontrollit më të rreptë (si pasojë e frikës ndaj terrorizmit) në aeroporte, pra tani kapen më shumë njerëz me pasaporta të rreme. Gjynah për ata që kapen, se harxhojnë qimet e kokës për të blerë atë të shkretë pasaportë, por fakti është se kjo u ka nxjerrë shumë më tepër punë përkthyesveicon_wink.gif. Pra në njëfarë mënyre, edhe ne përkthyesit jemi viktima të terrorizimiticon_lol.gificon_lol.gif]. Megjithatë, mendoj se ka punë për të gjithëicon_smile.gif

Monikaicon_biggrin.gif

[Edited at 2004-04-17 05:44]


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Për punët e përkthimit

Advanced search


Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »
BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search