Perkthimi shqip i termit Queer
Thread poster: Lira 75 (X)

Lira 75 (X)
Local time: 23:37
English to Albanian
+ ...
Nov 1, 2013

Si mund ta perkthejme ne shqip kete term?

Jam duke punuar per tezen perfundimtare dhe argumenti eshte mbi perkthimin e Queer Theory ne kultura te ndryshme nga origjinali, kushdo qofte ai. Ne shumicen e materialeve qe jam duke lexuar ve re qe ky term nuk ka akoma perkthim dhe sjell si rrjedhoje perdorimin gjithmone te termit origjinal edhe pse teksti eshte ne italisht apo polonisht apo finlandisht. Ky fakt me beri te pyesja veten nese mund te arrihet te perkthehet ky term ne shqip?
... See more
Si mund ta perkthejme ne shqip kete term?

Jam duke punuar per tezen perfundimtare dhe argumenti eshte mbi perkthimin e Queer Theory ne kultura te ndryshme nga origjinali, kushdo qofte ai. Ne shumicen e materialeve qe jam duke lexuar ve re qe ky term nuk ka akoma perkthim dhe sjell si rrjedhoje perdorimin gjithmone te termit origjinal edhe pse teksti eshte ne italisht apo polonisht apo finlandisht. Ky fakt me beri te pyesja veten nese mund te arrihet te perkthehet ky term ne shqip? A egziston ne shqip nje fjale e cila sapo e degjon te jep te kuptosh se permbledh ne vetvete jo vetem diçka te çuditeshme e jashte te zakonshmes por edhe perkatesine ne nje identitet seksual?

Me dy fjale: Si mund ti them dikujt qe nuk ka njohuri nga artikujt akademike se jam duke pergatitur tezen mbi "Translating Queer theory"?
Collapse


 

Parid Plaku  Identity Verified
Local time: 23:37
Member (2013)
English to Albanian
+ ...
Perkthimi shqip i termit Queer Nov 21, 2013

Mendoj se kuptimi paresor do te ishte devijim, shmangie te qenit normal ose nga te qenit ate cfare pret shoqeria te jete dikush dhe kuptimi dytesor do te ishte ai fyes ose ofendues, qe zakonisht perdoret nga heteroseksualet per homoseksualet.
Per sa i perket titullit te tezes tende do te te jepja kete sugjerim: "Perkthimi i Teorise se Devijimit (devijimit seksual nese eshte ne kete kontekst).


 

Gentiana Kasemi  Identity Verified
Albania
Local time: 23:37
Albanian to Italian
+ ...
Tematikat e lidhura me drejtimin seksual apo identitetin gjinor Feb 6, 2017

Shpresoj që ndërkohë ta kesh gjetur përgjigjen e nevojitur.

Gjithsesi, mund të thuhet, për shembull, që ke shkruar një tezë/punim mbi përkthimin e, në veçanti, mbi konceptimet e reja në fushën e përkthimit si pasojë e studimeve të kryera në fushën e quajtur "Queer" e që merret me tematikat lidhur me drejtimin seksual apo identitetin gjinor ....Pak a shumë, pastaj ti pë
... See more
Shpresoj që ndërkohë ta kesh gjetur përgjigjen e nevojitur.

Gjithsesi, mund të thuhet, për shembull, që ke shkruar një tezë/punim mbi përkthimin e, në veçanti, mbi konceptimet e reja në fushën e përkthimit si pasojë e studimeve të kryera në fushën e quajtur "Queer" e që merret me tematikat lidhur me drejtimin seksual apo identitetin gjinor ....Pak a shumë, pastaj ti përshtate sipas detajeve të temës sate. Pastaj nëse të duhet të shprehesh shkurt e të japësh një titull të shkurtër, nuk duhet ta përkthesh. Me sa kam parë unë, nuk e përkthejnë.[Edited at 2017-02-06 11:29 GMT]
Collapse


 

Dr Luka
Albania
Local time: 23:37
English to Albanian
Pershtatje me sakte May 15, 2019

kuptimi më i saktë është u çuditshëm.

 

Dr Luka
Albania
Local time: 23:37
English to Albanian
si perkthehet ne shqip Heel Spurs? Nov 29, 2019

Po mundohem te gjej nje perkthim te sakte per Heel Spurs por nuk po e gjej dot. Kush mund te me ndihmoje se si perkthehet ne shqip kjo?

 

Dr Luka
Albania
Local time: 23:37
English to Albanian
ndonjë ndihme? Dec 3, 2019

kemi ndonje ndihmë këtu?

 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Perkthimi shqip i termit Queer

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search