Pages in topic:   [1 2] >
Off topic: Sa për çlodhje (Gjëra interesante, faqe interneti komike, kuriozitete etj)
Thread poster: Monika Coulson

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
May 10, 2002

1.

It's all in the punctuation:

An English professor wrote the words, "Woman without her man is nothing" on the blackboard and directed his students to punctuate it correctly.

The men wrote: "Woman, without her man, is nothing."

The women wrote: "Woman: Without her, man is nothing."

:)[Edited at 2003-11-08 17:26]


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
"Faleminderit" në gjuhë të ndryshme Aug 14, 2002

Afrikaans (Southern Africa) Baie dankie

Albanian (Albania, Kosova) Faleminderit

Arabic (Middle East, North Africa) Shukran gazilan

Arabic (Syria) Mamnuun

Arabic (North Africa) SaHHa

Arabic (Morocco) El-hamdullah

Arabic (Morocco) Barak llahu fik

Armenian [Western] (Armenia) Shad shenorhagal em

Armenian [Eastern] (Armenia) Sh\'norhakal em

Azerbaijani (Azerbaijan, Iran) Chokh sag olun

Balinese (Bali) Matu suksama

Basque (Spain, France) Eskerrik asko

Belorussian (Belarus) Dziakuju

Bosnian (Bosnia and Hercegovina) Hvala vam

Breton (Brittany France) Trugarez deoc\'h

Bulgarian (Bulgaria) Mnogo blagodarya

Chechen (North Caucasus) Barkalla

Chishona (Zimbabwe) Tinotenda

Croatian (Bosnia, Yugoslavia) Puno hvala

Danish (Denmark, Greenland) Mange tak

Dutch (Netherlands) Bedankt

Enga (Papua New Guinea) Tángeyoo

Estonian (Estonia) Tänan

Finnish (Finland) Kiitti

German (Central Europe) Vielen Danke

Greek (Greece, Cyprus) Efharisto poli

Hebrew (Israel) Toda raba

Hindi (India, East Asia, Suriname) Danyavad

Hungarian [Magyar] (Hungary) Köszönöm szépen

Indonesian (Indonesia) Terima kasih

Irish Gaelic (Ireland) Go raibh mile maith agaibh

Itbayaten (Batanes Philippines) Rakux u kapamaxemaxes namen dimo

Japanese (Japan) Domo arigato

Lithuanian Nuoširdziai dekoju

Maltese (Malta) Grazzi hafna

Romanian (Romania) Multumesc

Scottish Gaelic (Scotland) Moran taing

Swedish (Sweden, Finland) Tack så mycket

Tagalog (Philippines) Maraming salamat

Ukrainian (Ukraine) Dyakooyu


Dhe shumë të tjera gjenden në:

http://www.myanmars.net/language/thankyou.htm

icon_smile.gif


[ This Message was edited by: on 2002-08-19 03:52 ]


 

Monika Martens
Local time: 02:14
Italian to Albanian
+ ...
interesant... Aug 17, 2002

sa te rendesishme jane shenjat e pikesimit.

Ditet e fundit mora nje mesazh te cuditshem nga nje i panjohur: \"Duke te uruar gjithe te mirat, do te deshiroja shume te te takoja, te te njihja te te...........

Nuk me njeh, prandaj dhe shpreha deshiren per te te njohur, nese edhe ti ke sadopak deshire, per te njohur nje te panjohur, qe pa dashur te jem modest nuk do te zhgenjeheshe.

si mesazh i pare, te uroj gjithe te mirat, dhe shpresoj se edhe ti do te besh te njejten gje, pra do me shkruash dhe do me kthesh pergjigje njekohesisht.\"


Ndoshta eshte jo korrekte te botoj kete mesazh ketu, por jam shume e cuditur nga fakti qe nje i panjohur dergon nje mesazh te tille dhe perdorimi i shenjes se pikesimit \".......\" eshte fakti qe me shqeteson me shume!

Monika, u kenaqa shume kur lexova \"faleminderit\" ne gjuhe te ndryshme, madje dhe e kopjova ate URL qe kishe vene atje, qe kur te me jepet rasti per te falenderuar, te falenderoj ne gjuhen perkatese. E kam vene re sa shume kenaqem kur ndonje prej shokeve tane jo shqiptare me thote ndonje fjale ne shqip. Madje per kenaqesine time kunata ime kur mori nje qenushe ne shtepi ja vuri emrin Xhinda ( sipas shpjegimit te fjalorit Xhinda eshte gjinia femerore e fjales Xhind) Meqe shkronje Xh nuk ekziston ne Flamisht ata thone Ksinda dhe mua me qeshet sa here qe e degjoj kete shqiptim.

Ma merr mendja dhe ata do kene qeshur me mua ne fillim kur nuk i shqiptoja dot fjale te ndryshme te flamishtes icon_smile.gif
Nejse, tani po e mbyll, sepse u zgjata shume.

Paldies ( Faleminderit, ne gjuhen late)[addsig]


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Është e premte ;) Mar 7, 2003

Klikoni në secilën prej figurave të kafshëve njëra pas tjetrës icon_wink.gif

http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.swf
 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
"Forwarding" ;) Mar 11, 2003

http://media.smilepop.com/smilepop/flash/06_2002/may02-smilepop-soapbox2.swf


icon_wink.gificon_wink.gificon_wink.gif

Unë këtë përdor sa herë që më dërgojnë mesazhe të ngjashme.

Monika


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Si bëjnë kafshët në gjuhë të ndryshme? Apr 11, 2003

Si bëjnë kafshët në gjuhë të ndryshme?


Klikoni këtu:

http://www.georgetown.edu/faculty/ballc/animals/Ju uroj një fundjavë të këndshme,

Monika icon_smile.gif 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Men at work May 30, 2003

http://www.sillyhumor.com/menatwork.html

Ju uroj të gjithëve një fundjavë të këndshme,
Monikaicon_biggrin.gif


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
;) Jun 23, 2003

Shpresoj që të jeni në gjendje ta shikoni:


http://www.geocities.com/sapun_rrogozhine/


[Edited at 2003-06-23 21:43]


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Italy versus Europe ... Jul 11, 2003

(edhe pse personalisht mendoj se në fakt e kanë fjalën për Shqipërinë, dhe jo Italinëicon_lol.gif )

http://www.websitehunter.com/euro-taly/


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Të apasionuar mbas... Jul 17, 2003

minjve??? Fat i madh për ata që banojnë në Shtetet e Bashkuara dhe në Kanada. Mos e humbisni rastin,icon_lol.gifhttp://www.geocities.com/kimsarkrescue/transport.html

[Edited at 2003-07-17 04:38]


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Nuk i kujtoni dot ditëlindjet e miqve tuaj? Jul 22, 2003

Klikoni këtu dhe regjistroni ditëlindjet e miqve tuaj apo data të tjera të rëndësishme dhe automotakisht do të merrni njoftime 7 dhe 3 ditë para ngjarjes së caktuar. Faqe interesante:

http://www.BirthdayAlarm.com

Monikaicon_biggrin.gif


 

Rozafa
Albanian to English
+ ...
Inspiration on the "7 Principles of an Eagle" Jul 23, 2003

Edhe pse materiali i meposhtem eshte ne anglisht, mendova se eshte me interes per ne shqiptaret.


Inspiration on the "7 Principles of an Eagle" -- Author Dr. Myles
Monroe

1. Eagles fly alone at a high altitude and not with sparrows or mix
with
other smaller birds. Birds of a feather flock together. No other
bird goes
to the height of the eagle. Eagles fly with eagles. Never in a
flock. Even
when Moses (Old Testament Bible) went to commune with God on the
mountain,
he left the crowd at the foothills.

Stay away from sparrows and ravens. Eagles fly with eagles.


2. Eagles have strong vision, which focuses up to 5 kilometers from
the
air.When an eagle sites prey- even a rodent from this distance, he
narrows
his focus on it and sets out to get it. No matter the obstacle, the
eagle
will not move his focus from the prey until he grabs it.

Have a vision and remain focused no matter what the obstacle and you
will
succeed.3. Eagles do not eat dead things. He feeds on fresh prey. Vultures
eat
dead animals but not eagles. Steer clear of outdated and old
information.

Do your research well always.
4. The Eagle is the only bird that loves the storm. When clouds
gather,
the eagles get excited. The eagle uses the wings of the storm to
rise and
is
pushed up higher. Once it finds the wing of the storm, the eagle
stops
flapping and uses the pressure of the raging storm to soar the
clouds and
glide. This gives the eagle an opportunity to rest its wings. In the
meantime all the other birds hide in the leaves and branches of the
trees.

We can use the storms of our lives (obstacles, trouble, etc) to rise
to
greater heights. Achievers relish challenges and use them profitably.
5. The Eagle tests before it trusts. When a female eagle meets a
male and
they want to mate, she flies down to earth with the male pursing her
and
she picks a twig. She flies back into the air with the male pursuing
her.
Once
she has reached a height high enough for her, she lets the twig fall
to
the ground and watches it as it falls. The male chases after the
twig. The
faster it falls, the faster he chases until he reaches it and has to
catch
it before it falls to the ground, then bring it back to the female
eagle.
The female eagle grabs the twig and flies to a much higher altitude
pursued by the male until she perceives it high enough, and then
drops the
twig
for the male to chase. This goes on for hours, with the height
increasing
until the female eagle is assured that the male eagle has mastered
the art
of
picking the twig which shows commitment, then and only then, will she
allow him to mate with her!

Whether in private life or in business, one should test commitment of
people intended for partnership.
6. Eagles prepare for training. When about to lay eggs, the female
and
male eagle identify a place very high on a cliff where no predators
can
reach;
the male flies to earth and picks thorns and lays them on the
crevice of
the cliff, then flies to earth again to collect twigs which he lays
in the
intended nest. He flies back to earth picks thorns and lays them on
top of
the twigs. He flies back to earth and picks soft grass to cover the
thorns, and then flies back to pick rugs to put on the grass.

When this first layering is complete the male eagle runs back to
earth and
picks more thorns, lays them on the nest; runs back to get grass and
rugs
and lays them on top of the thorns, then plucks his feathers to
complete
the nest. The thorns on the outside of the nest protect it from
possible
intruders.

Both male and female eagles participate in raising the eagle family.
She
lays the eggs and protects them; he builds the nest and hunts.
During the
time
of training the young ones to fly, the mother eagle throws the
eaglets out
of
the nest and because they are scared, they jump into the nest again.
Next,
she throws them out and then takes off the soft layers of the nest,
leaving the thorns bare. When the scared eaglets jump into the nest
again,
they
are pricked by thorns. Shrieking and bleeding they jump out again
this time
wondering why the mother and father who love them so much are
torturing
them. Next, mother eagle pushes them off the cliff into the air. As
they
shriek in fear, father eagle flies out and picks them up on his back
before they fall, and brings them back to the cliff. This goes on for
sometime
until they start flapping their wings. They get excited at this
newfound
knowledge that they can fly and not fall at such a fast rate. The
father
and mother eagle supports them with their wings.

The preparation of the nest teaches us to prepare for changes;
The preparation for the family teaches us that active participation
of
both partners leads to success;

The being pricked by the thorns tells us that sometimes being too
comfortable where we are may result into our not experiencing life,
not
progressing and not learning at all. The thorns of life come to
teach us
that we need to grow, get out of the nest and love on. We may not
know it
but the seemingly comfortable and safe haven may have thorns;
The people who love us do not let us languish in sloth but push us
hard to
grow and prosper. Even in their seemingly bad actions they have good
intentions for us.7. When the Eagle grows old, his feathers become weak and cannot
take him
as fast as he should. When he feels weak and about to die, he
retires to a
place far away in the rocks. While there, he plucks out every
feather on
his body until he is completely bare. He stays in this hiding place
until
he
has grown new feathers, then he can come out.

We occasionally need to shed off old habits & items that burden us
add no
value to our lives.


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Tirona Nov 7, 2003

Kënga "Tirona" (Duhet të keni RealOne Player)

Tirona

Monikaicon_biggrin.gif

[Edited at 2004-06-01 23:51]


 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 18:14
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
TOPIC STARTER
Albumi i fundit i Ardit Gjebresë Jun 1, 2004

Arditi ka nxjerrë albumin e fundit "Ja ku jam".

Pas koncertit madhështor të tij, Arditi ka lënë madhështinë e artit të tij në 14 këngët e këtij albumi. Një nga këngët më të bukura të këtij albumi është kënga "Ja ku jam".

Mund ta dëgjoni këtu


Shpresoj që t'ju pëlqejë.

Monikaicon_biggrin.gif

[Edited at 2004-06-02 12:54]


 
Pages in topic:   [1 2] >


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Sa për çlodhje (Gjëra interesante, faqe interneti komike, kuriozitete etj)

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search