Këshillë
Thread poster: aneta_xh
aneta_xh  Identity Verified
English to Albanian
+ ...
Dec 17, 2004

Kam punuar deri tani për një kompani përkthimi këtu në SHBA. Kompania deri tani më ka paguar mirë, por ama janë sjellur dhe vazhdojnë të sillen shumë keq me mua. Dua të them se zonja me të cilën komunikoj ( e cila është edhe pronarja e kompanisë) nuk është e sjellshme dhe diplomatike. P.sh., kur kanë nevojë, më marrin në telefon me kohë e pa kohë. Por ama nëse e marr unë në telefon për ta pyetur për diçka të paqartë në kontratë apo diçka tjetër, ma pret shumë keq. Gjithashtu, edhe mënyra se si të kthen përgjigjet në mesazhet me email është fare e pakëndshme. Nuk më bëhet fare që të punoj për të, por ç'të bëj, ajo paguan mirë dhe në kohë. Si më këshilloni, a ja vlen që të vazhdoj punën për të?

Direct link Reply with quote
 

Monika Coulson  Identity Verified
Local time: 20:03
Member (2001)
English to Albanian
+ ...
Mendimi im Dec 17, 2004

Hi Ani,
po mundohem të përgjigjem shpejt për mungesë kohe. Për mendimin tim, ti vetë duhet ta peshosh se sa e rëndësishme është kjo kompani për punën tënde profesionale. Nëse ajo është një nga kompanitë tënde kryesore, ndoshta nuk të leverdis që të ndërpresësh marrëdhëniet me të. Nëse jo, atëherë ndoshta nuk të leverdis që të të ngrihen nervat me të. Një shprehje thotë pak a shumë kështu: "Nëse mbyllet një derë, hapen plot dritare". Po të kesh qenë në biznes për disa kohë, atëherë ti e di dhe vetë që nuk është më puna nëse do marrësh apo jo ndonjë projekt çdo ditë, por cilin projekt ke dëshirë të bësh. Gjithë të mirat,
Monika


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Këshillë

Advanced search


BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search