Shoqatë përkthyesish ne Shqiperi
Thread poster: Fabiana Papastefani-Pezzoni

Fabiana Papastefani-Pezzoni  Identity Verified
Romania
Local time: 00:31
Member (2003)
English to Albanian
+ ...
Jul 21, 2006

Përshëndetje të gjithëve,

Sa kohë që isha unë në Tiranë, deri në 2003-shin, nuk kishte ndonjë shoqatë përkthyesish që të funksiononte, pasi në letër më duket se kishte. U përpoqa të marr vesh ndonjë gjë më tej, kur u largova, por nuk arrita gjë.

Ju a dini ndonjë gjë për ekzistencën e ndonjë shoqate të tillë në Tiranë ose gjetkë?

Unë mbaj mënd disa përpjekje të bëra nga disa përkthyes dhe më kujtohet që e bisedova një herë këtë me një nga përkthyeset më të vjetra dhe më të mira në Tiranë, me Engjëllushe Shqarrin, por pastaj unë u largova dhe nuk e ndoqa më këtë gjë.

Deri sa isha unë në Tiranë çertifikimet e njohurive të gjuhëve të huaja i jepte vetem Fakulteti i Gjuhëve të huaja. Kam bindjen se kështu është ende, dini gjë juve?

T'ju them të drejtën ende nuk e kam të qartë se si funksionon çertifikimi mbi njohuritë e gjuhëve nga shoqata të tjera në botë. E kam fjalën për snatdarded dhe rregullimet e tjera ligjore dhe profesionale, por unë mendoj se nuk do ishte fare keq të kishim shoqatën tonë të përkthyesëve, e kam fjaln në Shqipëri.

Shëndet,

Fabiana


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Shoqatë përkthyesish ne Shqiperi

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search