За изчезналите клиенти
Thread poster: Elissaveta Toteva

Elissaveta Toteva
Local time: 12:24
English to Bulgarian
+ ...
Jun 20, 2003

Най-сетне, след 2 месеца затишие, притрябвах толкова на един клиент от Франция, че той ме потърси на резервния ми адрес на yahoo.com. Оказа се, че преди това писмата му се връщали заради новия firewall на bol.bg, който поддържа черен списък на опасни сървъри, в който влиза и неговият aol.com (кой тогава е безопасен???). Нещата се оправиха с нов адрес от доставчика ми, но не знам колко клиенти съм загубила през тези два месеца.

Direct link Reply with quote
 

Yuliyana Radoulova
Local time: 11:24
Italian to Bulgarian
+ ...
Свържете се с клиентите си Jun 20, 2003

и им кажете какво е станало. Макар че е трябвало по-рано да се усетите, че има нещо нередно. 2 месеца не са малко време.
Това bol.bg интернет провайдър ли е? Аз лично не обичам да имам никакъв firewall.
Със Symantec AntiVirus Corporate Edition съм с сьм много доволна - поне е много по-лек от Norton.

Поздрави,
Юли


Direct link Reply with quote
 

Elissaveta Toteva
Local time: 12:24
English to Bulgarian
+ ...
TOPIC STARTER
Така и направих, но ... Jun 20, 2003

Yuliyana Gancheva wrote:

Това bol.bg интернет провайдър ли е? Аз лично не обичам да имам никакъв firewall.
Със Symantec AntiVirus Corporate Edition съм с сьм много доволна - поне е много по-лек от Norton.исках да предупредя и колегите, че стават такива неща.

bol.bg е провайдър и то един от най-известните в България. Подобни Firewall използват сигурно всички по-сериозни български доставчици. Иначе с антивирусните програми на компютъра ми се занимават синовете ми - има някаква AVG, лично аз си проверявам при нужда, като консервативен човек - така е с годинките, с DOS версията на F-Prot и F-macro.

Поздрави,
Елисавета


Direct link Reply with quote
 

Comtrans1  Identity Verified
Local time: 12:24
Member (2011)
English to Bulgarian
+ ...
Не е само при BOL.BG Jun 20, 2003

Elissaveta Toteva wrote:

Оказа се, че преди това писмата му се връщали заради новия firewall на bol.bg, който поддържа черен списък на опасни сървъри, в който влиза и неговият aol.com (кой тогава е безопасен???). Нещата се оправиха с нов адрес от доставчика ми, но не знам колко клиенти съм загубила през тези два месеца.


Аз периодично имам подобни проблеми с платения си имейл адрес в dir.bg
Според дир-а, например, целият огромен домейн voila.fr (това е нещо като френския дирбеге) е blacklisted и аз не получавам поща от тези адреси, при това - без да ме предупредят, че не ми доставят платената от мен услуга.
Също така периодично ми режат писмата, получавани от професионални мейлинг-листове, за абонамент в които плащам. Не ме уведомяват за това, разбира се, а на изпращача на тези абсолютно нормални текстови съобщения (без прикрепени файлове, без html код и др.подозрителни за спам неща) пращат автоматично генериран от скапания им сървър съобщение - This content is not allowed here, моля ви се!!!
Няколко пъти им пиша, питам ги да ми обяснят какво непозволено има в съдържанието, защо не ми доставят заплащаните от мен услуги, защо не ме предупреждават за налаганата цензура.... Единият път ми отговориха, че не можели да ми прочетат кирилицата!!! Друг път ми отговориха, че проблема бил в тези, дето ми пращат мейловете и те нищо не можели да направят.
Понякога разбирам за недоставените писма, но кой знае и аз колко съм загубила от това безобразие... Лошото е, че този адрес е регистриран къде ли не, аз просто съм вързана за дирбеге ((((


Direct link Reply with quote
 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

За изчезналите клиенти

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search