One tag of a pair missing from segment, prevents proper placement
Thread poster: Artem Vakhitov

Artem Vakhitov  Identity Verified
Estonia
English to Russian
+ ...
Nov 12, 2015

While evaluating CafeTran 2015, I encountered this problem: a source segment contains only one tag of a pair (italic in this case), which prevents me from placing the tags properly in the target.

zQKaAtMl.png

6Kzm1tul.png

In the first picture, there is only one tag. As you see from the second picture, everything starting from that tag is italicized, while the proper way in this case is to italicize two words only.

"Hide segment boundary tags" and "Merge adjacent tags" checkboxes are unchecked.

How do I achieve proper tag placement in this situation?


 

2nl (X)  Identity Verified
Netherlands
Local time: 05:38
See the wiki Nov 12, 2015

Such a coincidenceicon_wink.gif. Just this morning I wrote this article:

http://cafetran.wikidot.com/special-situation:start-or-end-tag-not-visible-in-segment

BTW: I did announce it here:

https://cafetran.freshdesk.com/support/discussions/topics/6000021845

Perhaps you want to subscribe there?


 

Artem Vakhitov  Identity Verified
Estonia
English to Russian
+ ...
TOPIC STARTER
Thanks for the tip Nov 12, 2015

2nl wrote:

Such a coincidenceicon_wink.gif. Just this morning I wrote this article:

http://cafetran.wikidot.com/special-situation:start-or-end-tag-not-visible-in-segment

BTW: I did announce it here:

https://cafetran.freshdesk.com/support/discussions/topics/6000021845

Perhaps you want to subscribe there?


Thank you 2nl,

The first method didn't help, but the second did. The concern is that this can happen with other tags, not related to basic character formatting, and in that case the second approach won't help either.

In the meantime, I've found a more universal workaround covering the latter case, which is to join the offending segment with the next one. The problem is that not all customers like joined segments, if the delivery is in a bilingual format. In addition, you have to remember to do it after you've obtained the match for the second segment, not before. Therefore I would still like paired tags to always reside in the same segment.


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

Moderator(s) of this forum
Natalie[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

One tag of a pair missing from segment, prevents proper placement

Advanced search






SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features, ensures new

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search