Logoport not opening a segment in Word 2007
Thread poster: AntDunn

AntDunn
Local time: 04:04
German to English
Jan 19, 2010

Hi guys

I've recently switched to a brand new PC with Microsoft Office 2007. My initial download of Logoport was too old a version to function with Word 2007, and then update process would not complete. I then uninstalled the old version of Logoport and downloaded the latest directly from the Lionbridge website. However, every time I opened Word an error message "53 Could not find Logoport.dll" appeared. For reasons known only to Logoport, my .dll file was in the System32 folder. I've restored it to the Logoport application folder and all now seems well.

However, I can't open any segments. I can connect to the TM properly and the Concordance feature works correctly, the segment just won't open. I havn't even installed the TRADOS7.dot add-in yet, so it can't be this causing any interference.

My gut feeling is that a setting is wrong with Word2007, but I'm neither familiar enough with Word2007 nor Logoport to know for sure.

Thanks in advance for any help, it would be greatly appreciated!

Ant


 

laure_sim
Local time: 05:04
English to French
same problem, no solution. Have you found one? Apr 5, 2010

hi Ant

Did you ever received an answer/find a solution for this problem? Cos' I have exactly the same problem. I don't get any error message, though, but I can connect to the TM and open the Concordance search window, but I cannot open any segment, no matter what i've tried so far.
So if you found a solution to your problem, would be very welcomeicon_smile.gif
Thanks
(PS: i've already reinstalled everything, word, logoport...)


 

AntDunn
Local time: 04:04
German to English
TOPIC STARTER
Sorry for taking a month to reply! May 10, 2010

Hi laure

Sorry for taking so long to reply, I was away on holiday and managed to overlook completely the e-mail saying you had commented on this thread!

Unfortunately I still can't convince it to work. I have upgraded to translation workspace, but this too is displaying the same symptoms. It connects to the remote TM correctly, but I still can't open any segments.

I know of two other people who have downloaded workspace to use with Office 2007 - one can work with workspace with no problems, the other is having exactly the same problems as me.

I'm working on getting it fixed and I'll let you know as soon as I find a solution!

Ant


 

edits
Local time: 05:04
German to English
+ ...
Easy solution Aug 18, 2010

Hi there, the question has been posted a while ago, but here is a solution anyway.
We had the same issue with segments not opening and contacted the tech support about it. They replied pretty quickly with the solution:

In your MS Word 2007 options please ensure to have some details entered for username and initials under the Personalize your Copy of Microsoft Office.

This is a known MS Word 2007 bug. More information here: http://support.microsoft.com/kb/948682

Hope this helps for you as well.

Oliver


 


To report site rules violations or get help, contact a site moderator:


You can also contact site staff by submitting a support request »

Logoport not opening a segment in Word 2007

Advanced search







SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features, ensures new

More info »
SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search