El TERMCAT organitza una jornada sobre la normalització de la terminologia en català
Thread poster: José Luis Villanueva-Senchuk (X)

Jos√© Luis Villanueva-Senchuk (X)  Identity Verified
Argentina
Local time: 03:32
English to Spanish
+ ...
Sep 19, 2005

Primera circular

La Jornada es durà a terme el proper 16 de novembre a l’Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya, i hi participaran experts europeus en terminologia i especialistes de diferents àmbits del coneixement dels diversos territoris de parla catalana. L’acte s’emmarca en el conjunt d’iniciatives impulsades pel Centre de Terminologia amb motiu del seu 20è aniversari.

La jornada inclour√† tres pon√®ncies que volen abordar alguns dels reptes de futur m√©s importants que es plantegen avui a la terminologia en llengua catalana, situada en un context multiling√ľe i de globalitzaci√≥:

* des d’una perspectiva científica, s’analitzarà la viabilitat de produir ciència en català en un espai científic condicionat per les revistes especialitzades de més impacte i per la primacia de la llengua anglesa;

* des d‚Äôun punt de vista comunicatiu, es vol reflexionar sobre la situaci√≥ de la terminologia catalana en un context medi√†tic universalitzat, i analitzar quins criteris i quines condicions han de permetre la conviv√®ncia del catal√† amb les lleng√ľes dominants en les plataformes digitals i en els altres nous suports de comunicaci√≥;

* i, per √ļltim, es vol contrastar experi√®ncies i oferir un punt de vista internacional de la normalitzaci√≥ terminol√≤gica, convidant a participar en l‚Äôacte un centre de refer√®ncia que mant√© molts punts de contacte amb el TERMCAT: el centre suec de terminologia.

També s’ha previst una taula rodona en què s’analitzaran les perspectives socials de la normalització de la terminologia científica i tècnica des del punt de vista dels seus principals usuaris. L’acte es clourà amb la presentació d’una nova col·lecció de publicacions del TERMCAT.

Ben aviat trobareu el programa detallat, la butlleta d’inscripció i més informació sobre la jornada al web.

http://www.termcat.net/


 

Rossella Cascone
Spain
Local time: 08:32
Spanish to Italian
+ ...
Muchas Gracias Sep 20, 2005

es una informaci√≥n muy √ļtil, sobre todo para una traductora de catal√°n como yo.
Gracias,
Rossella


 

Oscar Martin
Spain
Local time: 08:32
English to Spanish
+ ...
molt √ļtil Sep 20, 2005

José Luis,

Aquestes oportunitats de portar a terme jornades sobre la normalització de la terminologia en català. Ho és especialment per què amb les noves tecnologies augmenta molt el vocabulari i costa posar-se al dia.

Hi ha també una organització sense anim de lucre que es dedica a traduir programes de codi lliure com Linux, etc. que es diu softcatala, www.softcatala.org, que també organitza trobades. Des de la seva pàgina web, es poden descarregar programes ja traduits en català a punt per fer-los funcionar.


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


El TERMCAT organitza una jornada sobre la normalització de la terminologia en català

Advanced search


BaccS ‚Äď Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development ‚Äď a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »
SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search