要想回到國內找個公司擔任董事之類的﹐到哪裡去找﹖
Thread poster: jyuan_us

jyuan_us  Identity Verified
United States
Local time: 16:21
Member (2005)
English to Chinese
+ ...
Jul 18, 2008

經常聽到人們提起合伙什麼的﹐拿出一些錢來當董事﹐不幹活等著分紅﹐怎樣才能達到這個目的﹖

[Edited at 2008-07-18 04:34]

isahuang
+ ...
老袁, Jul 18, 2008

jyuan_us wrote:

經常聽到人們提起合伙什麼的﹐拿出一些錢來當董事﹐不幹活等著分紅﹐怎樣才能達到這個目的﹖

[Edited at 2008-07-18 04:34]

你是在做梦吗?

玩笑放一边,这样的投资得需要巨额资金,得上千万才有可能,还得有好项目。

jyuan_us  Identity Verified
United States
Member (2005)
+ ...
TOPIC STARTER
我說的是進幾十萬資產的小公司﹐ Jul 18, 2008

不是買股票那種。我在美國註冊那個公司不是也允許有SHAREHOLDER嗎﹖把誰的名字填上去誰就是股東﹐股份佔了若干比例以後不就是董事了嗎﹖

開翻譯公司是無本生意(當然目標比較瘋狂的話也可以先下大本錢)﹐但我經常看到人們合伙開餐館。比如開一個賣當勞﹐可能就需要50萬以上的先期投入﹐一個人不行﹐10個人合伙不就開了嗎﹖

我指的是這種小規模的合伙企業﹐就相當於湊份子那種。

QUOI  Identity Verified

Chinese to English
+ ...
加盟连锁 Jul 18, 2008

比如:

[Edited at 2008-07-18 07:37]

LoyalTrans
Local time: 04:21
+ ...
哈哈 Jul 18, 2008

abinitio wrote:

比如:

[Edited at 2008-07-18 07:37]

那个上校好像被PS了。

isahuang
+ ...
终于找到知己了 Jul 18, 2008

不是買股票那種。我在美國註冊那個公司不是也允許有SHAREHOLDER嗎﹖把誰的名字填上去誰就是股東﹐股份佔了若干比例以後不就是董事了嗎﹖

開翻譯公司是無本生意(當然目標比較瘋狂的話也可以先下大本錢)﹐但我經常看到人們合伙開餐館。比如開一個賣當勞﹐可能就需要50萬以上的先期投入﹐一個人不行﹐10個人合伙不就開了嗎﹖

我一直琢磨这项在国内开个特色饭馆、咖啡店之类的生意。我看咱俩儿可以发挥一下想象力

LoyalTrans
+ ...
等着倒闭吧 Jul 18, 2008

isahuang wrote:

我一直琢磨这项在国内开个特色饭馆、咖啡店之类的生意。我看咱俩儿可以发挥一下想象力

Delphine HK
+ ...
你能不能简单分析一下现在的经济形势? Jul 18, 2008

LoyalTrans wrote:

lbone  Identity Verified
China
Member (2006)
+ ...
北京餐饮整个崩了 Jul 18, 2008

在中国作生意经常有各种上不了台面的隐患。

现在开凹运,北京大部分餐饮摊和小店在7月20号后都被强令停止营业,开完凹运再复工。未来两个月想吃饭,只能自己买生料自己做了。我平时常去的一家馆子的老板说他已经联系好要去打工,本来收入就一般,还要停两个月,不去打工要交不起房租了。

[Edited at 2008-07-18 15:28]

Alvin Liu  Identity Verified
China
Member (2007)
+ ...
讲政治 Jul 19, 2008

lbone wrote:

现在开凹运,北京大部分餐饮摊和小店在7月20号后都被强令停止营业,开完凹运再复工。未来两个月想吃饭,只能自己买生料自己做了。我平时常去的一家馆子的老板说他已经联系好要去打工,本来收入就一般,还要停两个月,不去打工要交不起房租了。

奥运也是和政治相关的。奥运期间在论坛上发言要更为谨慎。很多网站都开始封网了。

lbone  Identity Verified
China
Member (2006)
+ ...
谈不上 Jul 19, 2008

Alvin Liu wrote:

lbone wrote:

奥运也是和政治相关的。奥运期间在论坛上发言要更为谨慎。很多网站都开始封网了。

这是经济活动和居民生活。

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

You can also contact site staff by submitting a support request »

要想回到國內找個公司擔任董事之類的﹐到哪裡去找﹖

Advanced search

Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »

Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search