Konstantni problemi s e-zabom - ima li smisla mijenjati banku?
Thread poster: Vlasta Paulic

Vlasta Paulic  Identity Verified
Croatia
Local time: 09:43
English to Croatian
+ ...
Oct 17, 2013

Srdačan pozdrav svima!

Zanima me sljedeće: otkad sam otvorila poslovni račun u Zagrebačkoj banci, neprestano imam problema s e-zabom i e-tokenom. Najčešći je problem famozni "master password" prozorčić koji se pojavljuje kada preko "e-zaba on-line usluga" pokušam ući u svoj poslovni račun. Nema što nisam probala, ali nijednu opciju nesretni prozorčić ne prihvaća. I ne nestaje, sve dok ne iščupam usb iz laptopa, što me opet dovodi nikamo, pa krenem po dobrom starom jovo nanovo principu i opet isti problem. Već sam se triput telefonski čula s njihovom službom za korisnike, jednom je neki siroti čovjek jedno pola sata visio sa mnom na telefonu da bih ja mogla ući u svoj račun (mora li zaista biti tako komplicirano?!), preporučeno mi je da ulazim preko Internet Explorera, a ne Mozille, preporučeno mi je da ponovno učitam stranicu, da restartam kompjutor, ma nema što nije... Neko vrijeme je prebacivanje na Explorer s Mozille funkcioniralo ali sada više ni Internet Explorer ne radi (javlja mi da je "authentification failed" ili tako nešto).

Jasno mi je da se za konkretni problem moram obratiti Zabi, a ne vama, tako da me zanima nešto drugo:

a) imaju li i drugi ovakvih problema s e-tokenom i prestanu li ikada?
b) na forum.hr-u već godinama traje gotovo pa hajka na Zabu, i gotovo unisoni zaključak je da se treba držati što dalje od dotične banke. Zanima me postoji li među Proz prevoditeljskim pukom neko suglasje u vezi toga? Koju biste banku preporučili, ukoliko se zbilja odlučim na taj korak i promijenim banku?

Naime, ovo postaje neizdrživo. Nikada ni s jednom bankom u životu nisam imala toliko problema, niti potrošila toliko vremena na nešto što bi trebalo trajati minutu-dvije.

Hvala puno na odgovorima!

[Edited at 2013-10-17 14:35 GMT]

[Edited at 2013-10-17 14:36 GMT]


 

Zdenka Ivkovcic  Identity Verified
Croatia
Local time: 09:43
Member (2004)
English to Croatian
+ ...
Erste banka Oct 17, 2013

Poštovana kolegice,

žao mi je čuti da imate problema s nečime što bi u današnje vrijeme trebalo funkcionirati besprijekorno. Ako odlučite promijeniti banku, mogu vam preporučiti Erste. Neke su im naknade malo više nego u drugih banaka, ali jednostavnost poslovanja preko njih vrijedi svaku kunu. Internetsko bankarstvo im je savršeno (u odnosu na bivšu Volksbank, RBA i PBZ, s drugim bankama nemam iskustva). Otkad sam prije tri godine otvorila račun kod njih, uopće nisam imala potrebu ići do neke poslovnice jer sve što trebam mogu napraviti preko internetskog bankarstva - a ono do sad nikad nije ne radilo. Redovita održavanja uvijek su unaprijed najavljena, traju svega nekoliko sati i uvijek se izvode nedjeljom tako da me ni na koji način ne ometaju u poslu.

Nadam se da će ostali kolege moći pohvaliti još koju poslovnu banku kako biste imali veći izbor.

Zdenka


 

Vlasta Paulic  Identity Verified
Croatia
Local time: 09:43
English to Croatian
+ ...
TOPIC STARTER
hvala! Oct 18, 2013

Puno Vam hvala na odgovoru, Zdenka! Mislim da ću se ipak odlučiti na taj korak, još uvijek (već danima!) ne mogu ući u e-zabu, trenutno sam u inozemstvu, ne znam kako drugačije konvertirati pristigle inozemne naplate i na rubu sam živaca, iskreno.icon_smile.gif

 

Ana Maretic  Identity Verified
Croatia
Local time: 09:43
Member (2010)
English to Croatian
+ ...
e-Zaba Oct 18, 2013

Poštovana kolegice,

evo malog doprinosa s moje strane (iako sumnjam da će promijeniti Vašu odlukuicon_smile.gif -
Ja naime e-Zabu koristim već godinama za apsolutno sve svoje transakcije, uključujući stalne inozemne priljeve, i baš nikad nisam imala nikakovih problema niti s e-tokenom niti s ičim drugim. U mojem slučaju e-poslovanje je praktično, jednostavno i brzo. Žao mi je čuti da kod Vas iz nekog razloga nije tako, i želim Vam sreću u pronalsku pouzdanog partnera za e-bankarstvo!

Srdačan pozdrav,
Ana


 

Vlasta Paulic  Identity Verified
Croatia
Local time: 09:43
English to Croatian
+ ...
TOPIC STARTER
Hvala, Ana! Oct 18, 2013

Puno hvala, Ana. Utješno je čuti da ima ljudi koji nemaju nikakvih problema s e-zabom! Mora da sam rođena pod nekom vrlo mušičavom e-token zvijezdom.icon_wink.gif

Eto, samo da kratko obavijestim kako je stvar na kraju završila: nakon samo 2 h telefonskog natezanja, pisanja osobnoj bankarici, automatskog e-mail odgovora, zvanja automata koji mi uredno spušta slušalicu jer ne mogu preko Skypea odabrati "1" za tehničku službu, zvanja nekog drugog broja gdje me zaposlenik uvjeravao kako moram kupiti novi token za 139 kn, uvjeravanja istog zaposlenika da mi ne može dati direktni broj tehničke službe niti da me oni mogu nazvati na inozemni broj mobitela, iskopala moja draga mama nekakav broj tehničke službe za tokenovštinu za građane. Čekala sam i tamo dobrih 20 minuta slušajuć glazbu, čitajuć novine i nervozno grickajuć kekse, da bi mi rekli da se oni ne bave poslovnim računima, ali gle čuda - odjednom me čovjek traži broj telefona, i kaže da će ovi iz tehničke službe za poslovnu tokenovštinu ipak nazvati mene. Kažem ja kako sam u inozemstvu, ali izgleda da to ipak (!) nije nikakav problem.

Nazvao me čovjek u roku od 10 minuta, otključao zaključani token bez da sam morala kupiti novi (oni bi se tamo zbilja morali dogovoriti o tome koja im je politika kuće), i namjestio mi postavke u Mozilli tako da mogu ući u svoj račun. Explorer i dalje ne radiicon_biggrin.gif, ali ajde, barem nešto radi.

Mislim da će dobiti još jednu šansu, ali prvi put kad se opet pojavi problem bit će zadnji dan mene kao njihovog klijenta. Prokleti token, vrag ga odnio.icon_biggrin.gif

Hvala Vam puno na iskustvima i vremenu, Zdenka i Ana!


 

Vlasta Paulic  Identity Verified
Croatia
Local time: 09:43
English to Croatian
+ ...
TOPIC STARTER
potraga se nastavlja! Oct 21, 2013

Dakle, stranica/etoken/zaba je radila tocno jedan dan, i sad mi opet javlja da "aplet nije učitan" (doduše, ajd, barem je obavijest koju do sad još nisam dobivala pa mi nije dosadno) tako da se potraga za novom bankom na žalost frustrirano nastavlja. Pamtim Erste. Ima li još tko nekih drugih prijedloga, savjeta, ideja? Puno hvala svima na pomoći!

 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Konstantni problemi s e-zabom - ima li smisla mijenjati banku?

Advanced search






BaccS – Business Accounting Software
Modern desktop project management for freelance translators

BaccS makes it easy for translators to manage their projects, schedule tasks, create invoices, and view highly customizable reports. User-friendly, ProZ.com integration, community-driven development – a few reasons BaccS is trusted by translators!

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »



Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search