Englesko-hrvatski frazeološki rječnik (Ivana Bendow)
Thread poster: Lara Adamenko

Lara Adamenko  Identity Verified
Croatia
English to Croatian
+ ...
Mar 15, 2007

ZAGREB - Prvi u hrvatskoj leksikografiji Englesko-hrvatski frazeološki rječnik Ivane Bendow, u nakladi zagrebačke Školske knjige, predstavljen je danas u Zagrebu.

U hrvatskoj leksikografiji dosad je objavljeno nekoliko englesko-hrvatskih te hrvatsko-engleskih općih rječnika, ali niti jedan dvojezični frazeološki rječnik tih jezika, stoga se ovaj rječnik, kako je rekla na predstavljanju urednica hrvatskog stupca u rječniku Dijana Vlatković, u općem manjku frazeoloških r
... See more
ZAGREB - Prvi u hrvatskoj leksikografiji Englesko-hrvatski frazeološki rječnik Ivane Bendow, u nakladi zagrebačke Školske knjige, predstavljen je danas u Zagrebu.

U hrvatskoj leksikografiji dosad je objavljeno nekoliko englesko-hrvatskih te hrvatsko-engleskih općih rječnika, ali niti jedan dvojezični frazeološki rječnik tih jezika, stoga se ovaj rječnik, kako je rekla na predstavljanju urednica hrvatskog stupca u rječniku Dijana Vlatković, u općem manjku frazeoloških rječnika odavno nametao kao imperativ.

"Izvrstan govornik engleskoga jezika razlikuje se od prosječnoga po idiomatičnosti izraza", kazala je recenzentica Marija Bratanić, koja je samostalno ili u suautorstvu objavila više radova leksikografske problematike te manjih frazeoloških rječnika.

Istaknula je kako je autorica koristila raznovrsnu građu javnih medija, publicistike, časopisa te jednojezičnih rječnika engleskog i hrvatskog jezika, uvrstivši u rječnički fond i vulgarizme, koji pripadaju slengu.

"Posebnost je rječnika i u tome što je autorica uspjela sažeto, pregledno, jasno i informativno prezentirati građu", rekla je recenzentica, ocijenivši da je taj rječnik izvrsna podloga za izradbu hrvatsko-engleskoga frazeološkog rječnika.

(Media servis/Hina)
Collapse


 

Kristina Kolic  Identity Verified
Croatia
Local time: 16:04
Member (2007)
English to Croatian
+ ...
SITE LOCALIZER
Konačno novina Mar 15, 2007

Lara, hvala na informaciji.

Izgleda da kod nas konačno nešto pokreće i konačno se počinju popunjavati ogromne rupe u fondu raspoloživih rječnika.

Što se mene tiče, svaki je rječnik dobrodošao i hvalevrijedan, naročito dvojezični ili višejezični uključujući, naravno, i stručne.


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Englesko-hrvatski frazeološki rječnik (Ivana Bendow)

Advanced search


Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »
CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search