Dårlige kildetekster
Thread poster: Line Maxwell

Line Maxwell  Identity Verified
Local time: 07:52
English to Danish
+ ...
Apr 18, 2008

Hej,

Jeg har lige et spørgsmål om, hvad I gør ved dårlige kildetekster - som f.eks. en teknisk manual fra en italiensk virksomhed, og denne manual ganske tydeligt er skrevet af en italiener - dvs. indimellem helt uforståeligt for en dansker og ufatteligt tidskrævende for en oversætter. Jeg skimmede teksten, og det så nogenlunde ud, men nu er jeg kommet i gang, og den er ganske forfærdelig. Men jeg har jo accepteret både pris og deadline. Ville I have skrupler med at sende den tilbage? Her er lige et eksempel for at vise tekstens tilstand:
"Value in function of the kind of work the necessity to install a smog filters system to reduce the risks deriving from polluted emissions during the working phase."

Mange hilsner

Line Maxwell


 

Ivana Friis Wilson  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 06:52
Member (2008)
English to Danish
+ ...
Puha Apr 18, 2008

- den er svær. Her skal man du vel veje op, om du egentlig vil have det job - for det er vel risikoen, hvis du går tilbage til kunden og fortæller dem, at teksten ikke er til at arbejde med, altså at du ender med at sige, at du ikke kan udføre opgaven p.g.a. tekstens kvalitet.

Jeg synes, at du skal kontakte kunden, og se, hvad de siger.

I øvrigt bør man vel altid *læse* teksten og ikke kun skimme den - jeg siger til mig selv, hver ang, at næste gang, så læser jeg den altså, lige meget, hvor lang den er. Men jeg skimmer stadig...


 

NetLynx  Identity Verified
Local time: 07:52
English to Danish
+ ...
Ringe original, skrevet af en ikke-indfødt ... Apr 18, 2008

Hej Line!

Desværre fanger bordet vist, når du har accepteret. Såvidt jeg kan se, kan du kun sende det tilbage nu, hvis du på forhånd kun har set en mindre og væsentligt bedre del af originalen.

Men du har mulighed for at påpege, at teksten ikke kan være skrevet af en englænder, og at din oversættelse derfor ikke kan blive bedre end forlægget. Og så ville jeg "digte" lidt frit over ordene, ikke bruge for meget tid på at spekulere over betydningen af uforståelige passager.

(I et sådant tilfælde burde oversættelsen ske direkte fra italiensk.)


Mange hilsener - og "good luck"
Erik


 

Line Maxwell  Identity Verified
Local time: 07:52
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Man ligger som man selv har redt ... Apr 18, 2008

Tjah Erik,

Du har jo nok ret - jeg er også nået frem til, at de fleste steder kan jeg gætte mig til den egentlige betydning også skrive det på godt dansk, og så må jeg samle alle de uforståelige og sende dem til kunden. Og så har jeg jo en dejlig laaaaang weekend til at bearbejde den (sidste weekend inden der skal holdes konfirmation i huset!icon_wink.gif

Så tak for svarene - og nyd jeres miniferie.


 

Edith Goebel  Identity Verified
Local time: 07:52
German to Danish
+ ...
Fordele Apr 18, 2008

Sådanne tekster har jeg også af og til kæmpet med. Fordelen er nogen gange, at alle fagudtryk også står i EN-DA-ordbogenicon_wink.gif

Go' weekend
Edith


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Dårlige kildetekster

Advanced search


SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running and helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search