Anonyme opgavestillere
Thread poster: Jørgen Madsen

Jørgen Madsen  Identity Verified
Local time: 17:01
English to Danish
+ ...
May 8, 2003

Hvad er folks erfaring (og politik) med de mange anonyme opgavestillere på Proz?

Personligt giver jeg ikke tilbud på opgaver fra folk, der ikke angiver et firmanavn (og måske kun et fornavn), og som har en freemail-konto og ingen hjemmeside. Efter min mening burde det slet ikke være muligt.

Jeg checker altid firmaers hjemmesider, men det kan snyde: For tiden har jeg et udestående på EUR 3.500 hos et engelsk firma med en hjemmeside \"under construction\", og som har været sådan i flere måneder.


Mvh Jørgen


 

Liss Myrås  Identity Verified
Sweden
Local time: 17:01
Danish to Norwegian
+ ...
Ber om mer informasjon May 8, 2003

Heisann Jørgen


I det siste har det vært en del slike \"annonser\" her på Proz, der oppgavebestilleren ikke oppgir noe som helst informasjon om seg, annet en (som du sier) en gratis e-mail adresse. Da har jeg sendt en forespørsel om ytterligere informasjon om firmaet/personen via denne e-mailen, men oftest får jeg ikke noe svar da.


Da blir det heller ikke aktuellt for meg å by på jobbannonsen....jeg vil da ikke ta sjansen på å jobbe gratis heller icon_smile.gif

Det burde finnes en enkel måte å ordne slike jobbannonser på: at de rett og slett ikke går an å poste her på Proz uten relevant utfylt informasjon om selve firmaet/personen.


Finnes det egentlig gode grunner til at de ønsker være anonyme, mon tro?


Vennlig hilsen

Liss icon_smile.gif 

Pieter_H  Identity Verified
Norway
Local time: 17:01
Norwegian to Dutch
+ ...
Bør det være et problem? May 8, 2003

Hei,


Jeg tar meg en liten \"prate-pause\" fra jobben icon_smile.gif

Både anonyme og lavpris-jobbtilbud er noe som jeg har sett i all den tid jeg har vært på ProZ.


Saken har vel også vært diskutert stolpe opp og stolpe ned i flere andre fora, og kanskje allerhelst der hvor prispresset er større enn her i det skandinaviske hjørnet.


De som bør kunne gjøre noe med det ( Henry & Co) ser ut til å vegre seg for å sette igang tiltak i redsel for at ProZ skal bli mindre besøkt eller mindre brukt av oppdragsgivere.


Etter min mening, ville det være enkelt å få verifiert e-postadressen og legitmitet til oppdragsgivere.

Videre, nå når Proz har tilgang til en bra tariff-statistikk, bør de kunne luke ut de oppdragsgivere som tilbyr en tariff som ligger under gjennomsnittets minstetariff av de oversettere som har notert sine tariffer.


De kan muligens være litt i \"optimistiske laget\", så om man legger seg et hakk under de igjen, fjerner man i alle fall de jobbtilbud som jeg anser for å være en fornærmelse (og derfor ikke gidder å svare på en gang).

Ved flere anledninger har jeg sett at moderatorer i andre grupper rett og slett har fjernet slike oppdrag, men IMO bør slike oppdrag ikke bli publisert engang.


De to tiltak ville ifølge meg øke kvaliteten på Proz.

Men sålenge dette ikke er tilfellet,er det bare å overse de - den som venter på noe godt venter ikke forgjeves ...

(håper jeg,da icon_wink.gif

med hilsen,

Piet


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Anonyme opgavestillere

Advanced search


Anycount & Translation Office 3000
Translation Office 3000

Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search