Pas på mistænkeligt firma
Thread poster: Jeanette Brammer

Jeanette Brammer  Identity Verified
Local time: 13:22
English to Danish
+ ...
Jun 21, 2008

Jeg ved godt, at dette forum ikke skal bruges til at advare om kunder, så jeg nævner ingen navne, men jeg vil alligevel fortælle om en ret negativ oplevelse, jeg havde i går.

Et firma, der sælger nogle telefonsystemer, havde henvendt sig til mig for at få mig til at ændre den sproglige stil på deres hjemmeside, og de ville også få brug for at få udarbejdet/omskrevet en masse andet marketingmateriale, fik jeg at vide.

Marketingchefen, som har base i England, ville komme til Danmark og være her et par dage, så han foreslog at mødes. Jo, det var vel ikke værre, end det kunne lade sig gøre. Jeg har det fint med at møde kunder personligt, for der kan gå så utroligt meget galt, når man kun kommunikerer via e-mail og telefon. Først havde vi aftalt torsdag, men kun et par timer før mødetidspunktet ringede han og meldte afbud. Han var én stor undskyldning, men åh altså, han kunne slet ikke få tingene til at hænge sammen, og han havde været nødt til at aflyse flere møder den dag, påstod han.

Nu var det jo så, at jeg skulle have lyttet til min mavefornemmelse, som sagde mig, at denne mand ikke var til at stole på, at det mulige samarbejde med mig under alle omstændigheder var meget lavt prioriteret, og at han nok var ved at bakke helt ud af det.

Men jeg lyttede ikke til mavefornemmelsen, for nu havde jeg lagt en masse forhåbninger i denne kontakt og var i tankerne allerede begyndt at omforme teksten på hjemmesiden. Så, ganske naivt gik jeg med til at udsætte mødet til fredag eftermiddag. Nøjagtigt på det aftalte tidspunkt mødte jeg op, men det var helt forgæves, for manden kom ikke, og han havde (selvfølgelig) også slukket for sin mobiltelefon.

For satan da, hvor havde jeg lyst til at give ham så mange bank. Det kunne jeg jo så desværre ikke komme til, men jeg kan da i det mindste advare jer andre om, at I skal passe på, hvis I også får henvendelser fra firmaet. Jeg kan oplyse navnet, hvis I sender en mail.

[Edited at 2008-06-21 12:09]


 

Jeanette Brammer  Identity Verified
Local time: 13:22
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Slutningen på historien Jun 26, 2008

Da jeg var kommet hjem, henvendte jeg mig til firmaets danske direktør for at fortælle ham, at jeg var ret utilfreds med at have brugt tid og penge på at komme til et møde blot for at blive brændt af. Og jeg foreslog ham, at firmaet betalte mig et eller andet beløb til dækning af omkostninger.

Det mente han ikke, der kunne være tale om, for de havde ikke vidst, hvor jeg boede henne!

Han mente også, at de havde gjort, hvad de kunne for at aflyse mødet. De havde forsøgt at ringe og derefter sendt en SMS, skrev han.

Meget mystisk. Jeg tror egentlig, at min mobiltelefon var tændt hele tiden. Og hvis de virkelig har sendt en SMS, har det været til mit fastnetnummer, for det er det eneste, jeg har oplyst dem (fordi jeg har duet-abonnement). Og uanset, om det passer eller ej, at de har forsøgt at ringe og SMS'e, så kan man jo ikke sige, at man har meldt afbud, hvis ikke det er lykkedes at kontakte personen.

Det er også højst mystisk, at der ikke er indtalt nogen besked på min telefonsvarer, og at de ikke selv forsøgte at kontakte mig på et senere tidspunkt.

Der var så noget skriveri frem og tilbage, hvor jeg fastholdt, at jeg hverken havde modtaget telefonopkald eller SMS-beskeder.

Det fik direktøren til at fare fuldstændig i flint og true med sin advokat. Uha, jeg ryster da næsten. Og så skriver han, at hvis jeg nu ikke var begyndt at brokke mig, så ville de skam stadig have brugt mig som deres "localizer". Det skinner ligesom igennem, at det kan jeg så rigtigt gå og ærgre mig over! Meen, jeg ville jo nok betakke mig temmelig meget for at have noget som helst samarbejde med dem med det kendskab jeg nu har til dem.

Jeg tror, min konkusion er, at jeg vil være meget lidt tilbøjelig til at acceptere en direkte kunde fremover. Nok kan bureauer være nogle møgbureauer, men det er dog for intet regne i forhold til, hvad man kan blive udsat for med direkte kunder.


 

Merete Hvas  Identity Verified
Denmark
Local time: 13:22
English to Danish
+ ...
Rædsomt at bruge tid og kræfter på sådan noget Jun 26, 2008

Hej Jeanette

Godt, du slap af med den kunde! Men hvor er det dog irriterende at skulle bruge sin tid og uforholdsmæssig megen negativ energi på sådan en ubehagelig oplevelse.

Mvh.
Merete


 

Jeanette Brammer  Identity Verified
Local time: 13:22
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Hold på hat og briller Jun 30, 2008

Nu har den pågældende kunde lavet et jobopslag, kan jeg se. Jeg kan desværre ikke gå ind på Blue Board og fortælle, hvad jeg mener, for det kan man ikke, hvis man kun har været i "forhandlingsfasen".

 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Pas på mistænkeligt firma

Advanced search


TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »
SDL Trados Studio 2019 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2019 has evolved to bring translators a brand new experience. Designed with user experience at its core, Studio 2019 transforms how new users get up and running, helps experienced users make the most of the powerful features, ensures new

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search