International Translation Day 2017

Join ProZ.com/TV for a FREE event on September 26-27th celebrating International Translation Day! 50+ hours of content, Chat, Live Q&A & more. Join 1,000's of linguists from around the globe as ProZ.com/TV celebrates International Translation Day.

Click for Full Participation

Hvordan sender I fakturaer til kunden?
Thread poster: Jennifer Neikes
Jennifer Neikes  Identity Verified
Local time: 16:34
English to German
+ ...
Sep 11, 2008

Jeg står og diskuterer for tiden med en kunde, som hævder, at hun har "glemt" at betale mine sidste 4 fakturaer, fordi de hver gang var vedhæftet den mail jeg sendte med oversættelsen og ikke kom som separate mails. Selv om jeg altid gjorde opmærksam på, at jeg sendte oversættelsen OG fakturaen.

At det ikke før har forhindret hende i at betale mine fakturaer er bare et af flere mærkelige punkter i denne diskussion.

Men ok, det er jo godt muligt, at jeg uden at vide det indtil nu har gjort noget, som er ganske ualmindeligt i Danmark, og at jeg bare har været meget heldig at alle andre danske kunder har betalt uden at klage over det...

Så mit spørgsmål er, hvordan sender I normalt fakturaerne ud til jeres kunder? Samtidigt med oversættelsen eller separat? Eller måske endog en dag senere?

På forhånd tak for jeres svar!!


Direct link Reply with quote
 

Allround  Identity Verified
Denmark
Local time: 16:34
Member (2002)
English to Danish
+ ...
Altid med arbejdet! Sep 11, 2008

Hej, pga. diverse kunder, der "ikke havde modtaget faktura" eller "faktura må være lost in cyber space" osv. sender jeg nu konsekvent fakturaer sammen med jobbet, så jeg ved, at har de modtaget jobbet, har de også modtaget fakturaen.
Håber det hjælper dig.
Hilsen,
Mette


Direct link Reply with quote
 
kimjasper  Identity Verified
Denmark
Local time: 16:34
Member (2006)
English to Danish
+ ...
en gang om måneden - med kvittering Sep 11, 2008

Jeg sender fakturaer en gang om måneden. Så kan jeg bruge mindre tid på fakturering, opfølgning og bogføring, og jeg har dermed mere tid til at oversætte. Når jeg sender fakturaen, beder jeg Outlook om at der skal sendes kvittering tilbage, og jeg beder også i e-mailen kunden om at bekræfte modtagelsen. På den måde er der ikke tvivl om, at kunden ved, at han/hun har modtaget fakturaen.

Direct link Reply with quote
 
Michał Herman
Poland
Local time: 16:34
Swedish to Polish
+ ...
Feedback Sep 11, 2008

Hej,

Jag alltid använder samma bekräftelse-funktion som kimjasper nämnde, samt alltid ber kunden sända ett mail som svar att översättningen nådde dem i god tid.
Dubbel säkerhet alltså.
Inget konstigt att skicka faktura med översättningen i samma e-post, tycker jag.


Direct link Reply with quote
 

jmadsen  Identity Verified
Local time: 16:34
Ved slutningen af måneden Sep 12, 2008

Jeg gør også som kimjasper, inkl. med kvittering for læsning af mail.
Det er tidsbesparende og nemmere at håndtere.

Mvh Jørgen


Direct link Reply with quote
 

Alice Wolfe, DDS  Identity Verified
United States
Local time: 10:34
Member (2003)
English to Danish
+ ...
Med jobbet Sep 12, 2008

Jeg har prøvet forskellige metoder, men sender nu faktura med jobbet, hvis det kan lade sig gøre, og beder dem om at bekræfte modtagelse. (Jeg kan personligt ikke holde styr på det med ro i sinde, hvis jeg ikke sender fakturaen med det samme.) Men der en del af mine kunder her i USA som enten har overtjekkede faktureringswebsites, hvor det hele indtastes online med ens eget fakturanr., og andre kunder, som vil have, at man sender fakturaen til deres bogholderiafdeling. Det kan nogle gange være nødvendigt at holde tungen lige i munden for at huske, hvem der skal have det på hvilken måde.
Hilsen,
Alice


Direct link Reply with quote
 
Jennifer Neikes  Identity Verified
Local time: 16:34
English to German
+ ...
TOPIC STARTER
Super, tak! Sep 12, 2008

Mange tak til jer alle for jeres svar! Så det virker ikke som om jeg uvidende gjorde den store fejl her. Det er jeg glad for.

Pga. tidsbesparelse giver det selvfølgelig god mening bare at fakturere en gang om måneden. Personlig har jeg det dog lidt som Alice, dvs. at jeg ikke så godt kan holde styr på det, hvis ikke jeg sender fakturaen ud med det samme. Så glemmer jeg den måske.

Pga. jeres kommentarer vil jeg i hvert fald fra nu af hver gang spørge kunden om en modtagelsesbekræftelse. Det gjorde jeg indtil nu kun de første få gange ved nye kunder. Men som det viser sig, var det måske lidt naiv.

Det var virkelig meget interessant og en stor hjælp! God weekend, når I når så langt.
Hilsen
Jennifer


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Hvordan sender I fakturaer til kunden?

Advanced search


LSP.expert
You’re a freelance translator? LSP.expert helps you manage your daily translation jobs. It’s easy, fast and secure.

How about you start tracking translation jobs and sending invoices in minutes? You can also manage your clients and generate reports about your business activities. So you always keep a clear view on your planning, AND you get a free 30 day trial period!

More info »
Protemos translation business management system
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!

The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search