Konvertering af PDF. filer til Word
Thread poster: Gitte Gifford
Gitte Gifford
Local time: 01:10
English to Danish
+ ...
Jun 13, 2003

Kære kollegaer,
Jeg har endelig fået installeret Adobe Acrobat i håb om, at dette kunne afhjælpe de mange problemer der ofte opstår med tilsendelse af filer i forskellige formater.
Men til min store overraskelse opdager jeg, at det bestemt ikke er nemt at arbejde i PDF. filer, da de ikke tillader at der ændres i teksten overhovedet.
Eneste løsning er at konvertere til en fil i rtf. format, men her bevares det oprindelige format med illustrationer, bokse osv. ikke.

Hvad kan løsningen være?
Er det virkelig ikke muligt at gå direkte ind i en PDF. fil og oversætte direkte deri?

Jeg går så ud fra, at det da så heller ikke vil fungere med TRADOS i en PDF. fil


Direct link Reply with quote
 
xxxschwensen  Identity Verified
Local time: 01:10
Spanish to Danish
+ ...
Acrobat Reader? Jun 14, 2003

Hej Gitte,

Hvad er det for et Adobe-program, du har? Jeg er absolut ikke specialist i Adobe, for jeg har kun den gratis udgave, altså A. Reader, og der kan man, som du nævner, ikke lave noget som helst andet en copy&paste til en Word-fil.
Hvis du har et af de "rigtige" programmer, så kan jeg ikke forstå, hvorfor du ikke kan ændre på teksten, om det så er ved at kovertere fra Word tilbage til Adobe, men det må en erfaren Adobe-bruger vist hellere svare på.
Held og lykke; det er hårdt altid at skulle være helt up-to-date med så mange programmer! ;o)

Anna


Direct link Reply with quote
 

Christina Clark  Identity Verified
Denmark
Local time: 01:10
English to Danish
+ ...
Acrobat er ikke til tekstbehandling Jun 14, 2003

Hej Gitte,

Ved korrekturlæsningsopgaver anvender jeg ofte Acrobat (jeg har den fulde version af programmet), da jeg herved kan markere, understrege, overskrive med musen (så det ligner kuglepen) osv. Men Adobe Acrobat er ikke et tekstbehandlingssystem. Når vi får tilsendt PDF-filer af kunder, er vi altså nødt til at konvertere PDF'en til et andet format fx Word. Det bedste vil derfor være at få en format, der er til at arbejde med direkte fra kunden. Og er det ikke muligt, ja, så må kunden naturligvis betale for den tid, det tager at konvertere dokumentet.

Acrobat blev designet med henblik på let tilgængelig fildeling, men også som et system, hvor man ikke kunne manipulere med teksten. Her er lidt info fra Adobes danske websted: "Adobe Portable Document Format (PDF) er den populære standard for sikker og pålidelig distribution og udveksling af elektroniske dokumenter og formularer verden over med 10 års succes. Adobe PDF er et universelt filformat, der bibeholder samtlige skrifttyper, billeder, grafikelementer og layout i ethvert kildedokument, uanset hvilket program og hvilken platform, der er brugt til at oprette det. Adobe® PDF-filer er kompakte og komplette og kan deles, vises og udskrives af enhver med den gratis Adobe Reader®-software. Til dato er der distribueret mere end 500 millioner kopier af softwaren. Du kan konvertere ethvert dokument til Adobe PDF med Adobe Acrobat®-softwareprodukter, der sætter virksomheder inden for grafisk produktion og teknisk konstruktion i stand til at distribuere og udveksle sikre og pålidelige Adobe PDF-dokumenter."

Der findes et program, der hedder Gemini Solo fra Inceni, der kan konvertere hele PDF-filer i ét hug samt bevare det meste af formatering osv. Jeg har afprøvet det, og det fungerer fint, men det er ikke altid formateringen er 100% som i PDF-filen.

8)
Christina

[Edited at 2003-06-14 14:46]


Direct link Reply with quote
 
Suzanne Blangsted  Identity Verified
Local time: 16:10
Danish to English
+ ...
PDF format Jun 17, 2003

http://www.scansoft.com/omnipage/
Mon ikke det er sådan et program du søger efter.

Omnipage er et godt program til at konvertere PDF.


Direct link Reply with quote
 
Gitte Gifford
Local time: 01:10
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Tak for alle svar Jun 18, 2003

Jeg har skam fået den fulde version af Adobe Acrobat, men som altid er det, at sætte sig ind i nyt software en længere historie;)
Jeg kan forstå at det er under 'T' at al redigering tillades af programmet.

Tak for link til sider, der sælger konverteringssoftware.

Gitte Højland


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Konvertering af PDF. filer til Word

Advanced search


SDL MultiTerm 2017
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2017 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2017 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »
memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search