Gebyrer ved overførsel af penge
Thread poster: Johnny Speiermann

Johnny Speiermann
Denmark
Local time: 06:45
English to Danish
+ ...
Aug 13, 2003

Er der mon nogen, der kender en rigtig god løsning på, hvordan man mindsker gebyrer ved overførsel af penge mellem lande?

I en del tilfælde får vi betalt i €, og banken skraber et gebyr på 30 kroner for hver indbetaling til banken. Samtidig tager indbetalerens bank også et gebyr - i nogle tilfælde op til €25, så hvis man en måned kun har en enkelt lille hasteordre fra en kunde, så er omsætningen lynhurtigt gået til gebyrer.

I de tilfælde, hvor indbetaleren skal betale et højt gebyr, vil de hellere sende en check, men i min bank vil de ikke modtage udenlandske check, medmindre min kunde har lavet en bankcheck og ikke bruger deres private check.

En kunde har anbefalet, at vi begynder at bruge www.moneybookers.com, men er der nogen derude, som har erfaring med dette eller lignende firmaer?

Hilsen
Johnny


Direct link Reply with quote
 

jmadsen  Identity Verified
Local time: 06:45
IBAN er billigst Aug 13, 2003

Den billigste og mest effektive løsning er at bruge IBAN-systemet, evt. sammen med en BIC-kode (SWIFT-kode). Dette gælder primært overførsler indenfor EU.
Læs mere her.
Der findes forskellige betalingssystemer, f.eks. Paypal, men dem stoler jeg ikke personligt på, da der er en del klager fra brugerne.
Jørgen


Direct link Reply with quote
 

Lise Smidth  Identity Verified
Austria
Local time: 06:45
German to Danish
+ ...
også IBAN her Aug 14, 2003

jeg bruger også almindelige bankoverførsler med IBAN/BIC - fra d. 1. juli må bankerne ikke kræve mere i gebyr end for overførsler i indland - det gælder i alle EU lande.

så vidt jeg ved kan indbetaleren efter de nye regler ikke vælte alle gebyrerne over på beløbsmodtageren (som det lyder til at word gallery's kunder i nogle tilfælde gør) men gebyrerne opdeles mellem de to parter, når man vælger den billigste form for overførsel med IBAN/BIC - måske kan du gøre din kunde opmærksom på de ændrede regler, så de benytter en anden overførselsmetode - hvem ved hvilke informationer de får af deres bank.....

pas på med checks: måske er danske banker ikke så skrappe - men min bank i østrig kræver 9 € i gebyr for at indløse checks fra udlandet

evt. kan du aftale med din kunde, at de først overfører pengene, når beløbet er så stort, at det kan betale sig.

held og lykke
lise


Direct link Reply with quote
 
Gitte Gifford
Local time: 06:45
English to Danish
+ ...
Bankgebyrer Aug 18, 2003

BG-Bank, som jeg bruger tager stadig 30 kr i gebyr ved en direkte bankoverførsel fra et EU-land til andet, men oplyser at prisen falder til 20 kr. d. 1.9.03.

Når jeg indløser en check betaler jeg fortsat 75 kr.


Direct link Reply with quote
 
Suzanne Blangsted  Identity Verified
Local time: 21:45
Danish to English
+ ...
banke og gebyr Aug 20, 2003

Det er lige meget om jeg bruger Den Danske Bank i Danmark eller Horizon Bank i USA, hvor jeg bor, det koster det hvide ud af øjnene.

Derfor, når jeg er klar over kundens betalingsmåde, inkluderer jeg mine omkostninger i min pris uden at sige det til kunden.


Direct link Reply with quote
 

Johnny Speiermann
Denmark
Local time: 06:45
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Bankgebyrer Aug 20, 2003

Tak for alle svarene.

Vi bruger selv IBAN, men det er jo desværre ikke alle lande, der er med i den ordning.

Indtil videre har vi takket nej til at modtage flere opgaver fra én kunde, som alligevel ikke gav så meget omsætning, at det er administrationen og gebyrerne værd. Og den foreløbig anden kunde, hvor vi havde problemet, bruger nu bankoverførsel, og betaler selv de omkostninger, det indebærer.

Hvis kunder vil betale med check, skal de åbenbart blot få en bankcheck i stedet for at bruge deres egne, så bliver gebyrerne forholdsvis små.

Hvis vi kommer i gang med at afprøve moneybookers.com, skal jeg nok lige smide en kommentar ind her, så I eventuelt kan se, om det rent faktisk er en god idé.

Hilsen
Johnny


Direct link Reply with quote
 

Mads Grøftehauge  Identity Verified
Local time: 06:45
English to Danish
+ ...
få en dansk konto i EUR Sep 10, 2003

Hvis din bank tager et fast gebyr hver gang du modtager en Euro-betaling, og dette sker relativt ofte, var det måske en idé at få en konto i EUR ved siden af den almindelige i DKK, og så vente med at overføre til der er et større beløb. Så skal du ikke betale vekslegebyr så tit. Det var anbefalingen fra min bank (SEB).

Mvh.
Mads


Direct link Reply with quote
 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Gebyrer ved overførsel af penge

Advanced search


WordFinder
The words you want Anywhere, Anytime

WordFinder is the market's fastest and easiest way of finding the right word, term, translation or synonym in one or more dictionaries. In our assortment you can choose among more than 120 dictionaries in 15 languages from leading publishers.

More info »
SDL Trados Studio 2017 Freelance
The leading translation software used by over 250,000 translators.

SDL Trados Studio 2017 helps translators increase translation productivity whilst ensuring quality. Combining translation memory, terminology management and machine translation in one simple and easy-to-use environment.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search