Besparelser truer sprogstudier på Kbh. Universitet
Thread poster: Lise Smidth

Lise Smidth  Identity Verified
Austria
Local time: 15:51
German to Danish
+ ...
Aug 27, 2010

hej,

faldt lige over denne, synes jeg, temmelig alarmerende artikel på Information - lad os dog håbe at det ikke kommer til at gå så galt....

http://www.information.dk/telegram/242938

Store sprogfag risikerer lukning
03:55 | 27. august 2010
Lukningen af store sprogfag på Københavns Universitet kan blive konsekvensen af store besparelser på området.
Map data ©2010 - Terms of Use

Der er risiko for så store besparelser på de store sprogfag på Københavns Universitet, at det kan blive nødvendigt at lukke nogle af linjerne.

Det frygter medarbejderne på Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Det Humanistiske Fakultet (Engerom), efter at fakultetets ledelse på et møde onsdag præsenterede en ny budgetmodel for hele fakultetet.

Ifølge budgetmodellen skal instituttet fremover kun modtage penge for de studerende, der gennemfører deres eksamener og dermed udløser de såkaldte STÅ-midler eller taxameterpenge.

Jens Rahbek Rasmussen, der er medlem af Akademisk Råd på Humaniora, vurderer ifølge Information, at budgetoplægget vil betyde, at Engerom vil miste 12 ud af de 36 millioner, som de råder over i dag.

- Bliver der skåret en tredjedel i undervisningen, risikerer den at blive så ringe, at den ikke giver mening, siger Jens Rahbek Rasmussen til Berlingske Tidende.

Professor i engelsk Peter Harder forudser ligeledes, at en besparelse i den størrelsesorden vil få fatale konsekvenser.

- Den besparelse, der er lagt op til, vil svare til at nedlægge fagene fransk, spansk og tysk. Det er jo ikke, fordi vi har haft masser af penge indtil nu, men det her er en helt umulig besparelse, siger Peter Harder til Information.

/ritzau/


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Besparelser truer sprogstudier på Kbh. Universitet

Advanced search


Déjà Vu X3
Try it, Love it

Find out why Déjà Vu is today the most flexible, customizable and user-friendly tool on the market. See the brand new features in action: *Completely redesigned user interface *Live Preview *Inline spell checking *Inline

More info »
SDL MultiTerm 2019
Guarantee a unified, consistent and high-quality translation with terminology software by the industry leaders.

SDL MultiTerm 2019 allows translators to create one central location to store and manage multilingual terminology, and with SDL MultiTerm Extract 2019 you can automatically create term lists from your existing documentation to save time.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search