ekstra betaling for redigeringsarbejde?
Thread poster: Bente Kastbjerg

Bente Kastbjerg  Identity Verified
France
Local time: 09:45
Member (2013)
French to Danish
+ ...
Oct 18, 2010

Hej,

Jeg er NY herinde og haaber, jeg maa vaere medicon_wink.gif
Jeg har et spoergsmaal, som jeg haaber I erfarne oversaettere kan hjaelpe mig med:
De sidste tre uger har jeg siddet med en ret stor opgave og oversat tekster til et udstillingskatalog (kunst). Jeg er blevet enig med kunden om et pris pr tekst, som jeg finder meget rimelig. Han har saa lige kontaktet mig for at sige, at han muligvis faar brug for mig igen senere til at redigere i de tekster jeg har oversat - fx afkorte dem, saa de passer ind i kataloget o. lign. Der er intet svaert i det og jeg forventer ikke at bruge oceaner af tid paa det - men trods alt nogle timer, da der er en 80 - 90 smaa tekster i alt.
Hvad nu med betaling? Ville I lade det vaere "en del af jeres service" og inkluderet i prisen eller ville I tage ekstra betaling? Et eller andet sted synes jeg det sidste er mest rimeligt, men hvordan udregner man lige et beloeb? Pr time? Et globalt beloeb?
Haaber I har nogle gode raad!
Paa forhaand tak!

Mvh Bente


 

Ivana Friis Wilson  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 08:45
Member (2008)
English to Danish
+ ...
Velkommen til Oct 18, 2010

Hvis det tager mere end 1/2 time, ville jeg nok tage ekstra betaling for det.

 

Jørgen Madsen  Identity Verified
Local time: 09:45
English to Danish
+ ...
helt klart ekstrabetaling Oct 18, 2010

Hej Bente og velkommen tilicon_smile.gif

Jeg ville uden at blinke kræve betaling for arbejdet, da det ikke vedvører din oprindelige oversættelse. De fleste steder afregnes oversættelse med en pris pr. ord, og anvendelsen af oversættelsesværktøj (CAT tools) som f.eks. Trados gør det muligt at analysere dokumenter og se, hvor mange ord der er i, og såkaldte "delvise match" (fuzzy matches) og nye ord (100% matches), samt evt. gentagelser (repetitions). Det gør det nemt for oversætteren (og kunden) at regne en pris for arbejdet ud. Efterfølgende opdateringer og redigeringer kan analyseres og prisberegnes på denne måde. Håber du kan bruge oplysningerneicon_wink.gif


 

Ivana Friis Wilson  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 08:45
Member (2008)
English to Danish
+ ...
Timebetaling Oct 18, 2010

Du kan også bare tage timebetaling - det gør jeg i den slags tilfælde.

 

Susanne Hemdorff  Identity Verified
Denmark
Local time: 09:45
Member (2006)
English to Danish
+ ...
Bestemt ja Oct 18, 2010

Hej Bente

Også velkommen til herfra icon_smile.gif

Det er jo en ekstra opgave, du skal udføre, så jeg vil bestemt mene, at du med rimelighed kan forlange betaling for arbejdet. En timepris må være det mest oplagte, for du må have svært ved at vurdere, hvor lang tid det tager.

Da jeg startede op som freelanceoversætter i sin tid, sagde en konsulent til mig, at jeg som udgangspunkt burde sætte min timepris til det dobbelte af, hvad jeg ville kunne få i et tilsvarende job. - Som skrevet i en anden tråd: Der skal jo også være til ferie, moms og skat, nyanskaffelser, efteruddannelse osv. - Det tilstræber jeg så... men det holder godt nok ikke altid, og nærmest aldrig med de udenlandske kunder!


 

Bente Kastbjerg  Identity Verified
France
Local time: 09:45
Member (2013)
French to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Tak for Jeres svar! Oct 18, 2010

Ih altsaa, tusind tak for jeres meget hurtige og brugbare svar. Konklusionen bliver, at jeg forlanger ekstra betaling for det kommende arbejde - for det betyder jo ogsaa, at jeg ikke kan tage andet ind, mens jeg redigerer! Jeg vil nu forsoege at beregne mig frem til en rimelig timepris, som jeg kan praesentere kunden for, og jeg vil have "din" konsulents raad i baghovedet, Susanneicon_smile.gif
Tak igen for jeres raad - det bliver garanteret ikke sidste gang, jeg kommer til at spoerge om noget herindeicon_smile.gif

Mvh bente


 

kolya

Danish to English
+ ...
Oh yes Oct 19, 2010

When a job is requesting you to take another direction on a document at hand, you must charge.

 

Christine Andersen  Identity Verified
Denmark
Local time: 09:45
Member (2003)
Danish to English
+ ...
Tag altid betaling for ekstraarbejde Oct 19, 2010

Jeg fakturerer for ekstra tid - nogle gange en symbolsk halve time, andre gange mere, hvis der er besværlig formatering og lignende, selv om det kommer sammen med den oprindelige opgave.

Mine ordtakster er for mere eller mindre ubesværet oversættelse og min egen korrektur.

Hvis jeg får en Power Point, f.eks., hvor jeg ikke kan bruge stavekontrollen, og/eller mange tekstbokse skal rettes til bagefter, fordi engelsk fylder mere end dansk, så beregner jeg, helst på forhånd, når jeg giver mit tilbud på jobbet, ca. hvor meget ekstra tid går med det.

De fleste kunder er faktisk meget fornuftige og forstående, hvis man håndterer dem rigtigt, og det er en måde at trække opmærksomhed på, at du er omhyggelig og gør noget for pengene... Tilfredse kunder kommer igen, og er de nemmeste at arbejde for fremover!

Held og lykke med det!

[Edited at 2010-10-19 08:21 GMT]


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


ekstra betaling for redigeringsarbejde?

Advanced search


memoQ translator pro
Kilgray's memoQ is the world's fastest developing integrated localization & translation environment rendering you more productive and efficient.

With our advanced file filters, unlimited language and advanced file support, memoQ translator pro has been designed for translators and reviewers who work on their own, with other translators or in team-based translation projects.

More info »
TM-Town
Manage your TMs and Terms ... and boost your translation business

Are you ready for something fresh in the industry? TM-Town is a unique new site for you -- the freelance translator -- to store, manage and share translation memories (TMs) and glossaries...and potentially meet new clients on the basis of your prior work.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search