Elastikøvelser mod smerter i nakke, skuldre og arme
Thread poster: Susanne Hemdorff

Susanne Hemdorff  Identity Verified
Denmark
Local time: 08:09
Member (2006)
English to Danish
+ ...
Mar 10, 2011

Prøv at læse og kigge på demonstrationerne af øvelserne her: http://www.jobogkrop.dk/Ondt-i-muskler-og-led/Ondt-i-nakke-skulder-og-arm/Elastikoevelser-for-nakke-skulder-og-arm

Jeg har læst om det i dette nyhedsbrev i dag: http://www.arbejdsmiljoforskning.dk/da/nyheder/arkiv/2011/to-minutters-daglig-elastiktraening-gir-faerre-smerter-i-nakke-og-skuldre

Jeg tror, der vil blive solgt mange elastikker i den nærmeste fremtidicon_wink.gif


 

Lise Smidth  Identity Verified
Austria
Local time: 08:09
German to Danish
+ ...
Tak! Mar 11, 2011

for tippet, Susanne.

Havde selv problemer med skuldrene og måtte til fysioterapeut i efteråret.

Det er SÅ! vigtigt at tage vare på sig selv.

De øvelser skal i hvert fald afprøvesicon_smile.gif

vh
lise


 

NetLynx  Identity Verified
Local time: 08:09
English to Danish
+ ...
I et enkelt tilfælde - Mar 16, 2011

- med begyndende musearm hjalp det helt at fordele musearbejdet mellem højre og venstre hånd, dvs. træne venstre hånd til at betjene musen halvdelen af tiden.

Til fri afprøvningicon_smile.gif

Erik

PS: Dengang fik jeg den tanke, at grunden til den belastning af hænder, arme og skuldre, som mange oplever, måske er, at den naturlige håndstilling ved tastatur og mus er lodret håndflade, hvorfra hånden kan drejes 90° til hver side, hvorefter vi drejer begge hænder til den ene yderstilling! Har I gjort erfaringer, der bekræfter dette - eller afkræfter det?


 

Susanne Hemdorff  Identity Verified
Denmark
Local time: 08:09
Member (2006)
English to Danish
+ ...
TOPIC STARTER
Jeg bruger musen i venstre hånd konsekvent Mar 16, 2011

Det begyndte jeg på for efterhånden mange år siden, vistnok i 1996, efter at have fået "musealbue" i højre arm. Og den opstod efter et par DAGES brug af mus for første gang i min kontorkarriere. Ingen viden om mus, elendig indretning af den fysiske arbejdsplads, mus i strakt arm i forbindelse med koncentreret indtastning og bingo...

Så den stod på fysioterapi efterfølgende + flytning af musen til venstre hånd. OG - her kommer det spændende: Jeg indstillede IKKE musen til venstrehåndsbrug, men har i alle årene herefter bibeholdt højrehåndsindstillingen.

Sagen er, at håndstillingen på denne måde er meget mere naturlig: Afstanden mellem tommelfinger og pegefinger svarer hos mig (og min mand også, jeg har nemlig opdraget ham til det samme!) ca. til musens størrelse i bredden, således at pegefingeren bruges til at venstreklikke. Dvs. jeg undgår i stort omfang at belaste senerne i hånden, idet jeg ikke behøver at have afstand mellem pegefinger og langfinger.

Jeg har i sagens natur en mus, der er ens på begge sider, ellers kunne det ikke lade sig gøre.

Så min anbefaling er, når man bruger musen i højre hånd, at indstille den til venstrehåndsbrug, hvis man altså har en mus, der er ens på begge sider. Og at anskaffe en sådan, hvis man ikke har det!

Mht. den naturlige lodrette stilling: Jamen, det er jo rigtigt! Prøv at stå med armene ned langs siden, løft dem så i 90 grader med albuerne ind til kroppen, og drej så armene 90 grader (skrivestilling): Jeg kan faktisk mærke bevægelsen helt ned bag på det nederste af skulderbladene!

Men nu kan vi jo ikke skrive lodret (!), så vi må ty til øvelser og ikke mindst afveksling af diverse art. - Det er det gode ved at være freelancer hjemme hos sig selv: Der er ingen, der kigger på uret eller lignende, hvis man lige lukker katten ud eller ind, ordner vasketøj, henter en kop te, tager en tur i romaskinen - som jeg bruger alt for lidt, men det kan ellers også anbefales icon_wink.gif

Og så tror jeg, jeg skal have googlet de elastikker og bestilt dem hjem - måske er det også på tide at holde fyraften...


 

Marianne Dahl  Identity Verified
Denmark
Local time: 08:09
Member (2002)
English to Danish
+ ...
Prøv en moustrapper Mar 17, 2011

Hej

Jeg har siden 2003 arbejdet med en mousetrapper - dvs. en håndledsstøtte, der ligger under tastaturet med indbygget musefunktion. Jeg flytter ikke mine hænder fra tastaturet, når jeg skal bruge museklik m.m., og håndleddet hviler på mousetrapperen. Med den bliver mine håndleds- og fingerbevægelser knapt så anstrengende.

De første par dage var det lidt besværligt at omstille sig, men siden da har jeg ikke kunnet undvære den, og de knapt 1300 kr. er givet rigtig godt ud. Man kan få lidt billigere og lidt dyrere udgaver, men det er alle pengene værd.

Det skal tilføjes, at man kan bruge en mousetrapper til de fleste tastaturer.

God fornøjelse

Marianne


 

PCovs
Denmark
Local time: 08:09
Member (2003)
English to Danish
+ ...
Tak, Susanne Mar 17, 2011

Jeg hørte om det for kort tid siden via min gymnastik-instruktør, da hun er fysioterapeut og bruger meget af vores gymnastiktid på netop afspænding og bevægelse af de der ømme og fastklemte kontormuskler.
Jeg har bare ikke rigtig kunnet finde noget særligt om det, men det skal helt sikkert afprøves!

Pia


 

Ivana Friis Wilson  Identity Verified
United Kingdom
Local time: 07:09
Member (2008)
English to Danish
+ ...
Træning - hele kroppen! Mar 17, 2011

Siden jeg begyndte at træne helt enkelt med nogle håndvægte i garagen og en løftestang i loftet (hedder det det? Det er en vandret stang, som man simpelthen tager fat i og hiver sig op mod), har jeg faktisk ingen problemer haft med håndled, arme, nakke eller noget som helst. Jeg træner 3-4 gange om ugen, og det tager mig mindre end en time. Jeg har så også en romaskine, men den er nok ikke det vigtigste redskab.

Mange af Jer har sikkert set den folder, som de fleste kiropraktorer deler ud - det er den type øvelser, og de gør faktisk en forskel.

Udover romaskinen var det ikke den store økonomiske investering, det optager ikke meget plads, og det hele foregår hjemme. Udover det fysiske velbefindende er jeg også meget mere fokuseret nu, min hjerne er simpelthen også i bedre form, så mit arbejde er faktisk bedre. Det er nok den bedste investering, jeg har foretaget.


Det handler simpelthen om (jeg vil tro, at det ikke kun gælder mig) at være i nogenlunde form og så få opbygget lidt muskler omkring brystkassen (også arme, mave og ryg), så man modvirker det monotone tastearbejde. Vi er bygget til et varieret liv med fysisk aktivitet.


Prøv at stå på gulvet med armene ned og slap af. Jeg tør vædde med, at Jeres hænder/fingre buer en anelse indad (lidt skål-agtigt) og at Jeres arme ikke er helt strakte, men bøjer lidt i albueleddet. Sådan ser man "naturligt" ud, når man arbejder med computericon_wink.gif


 


There is no moderator assigned specifically to this forum.
To report site rules violations or get help, please contact site staff »


Elastikøvelser mod smerter i nakke, skuldre og arme

Advanced search


CafeTran Espresso
You've never met a CAT tool this clever!

Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer. Accept jobs from clients who use SDL Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools. Download and start using CafeTran Espresso -- for free

More info »
PerfectIt consistency checker
Faster Checking, Greater Accuracy

PerfectIt helps deliver error-free documents. It improves consistency, ensures quality and helps to enforce style guides. It’s a powerful tool for pro users, and comes with the assurance of a 30-day money back guarantee.

More info »Forums
  • All of ProZ.com
  • Term search
  • Jobs
  • Forums
  • Multiple search